Golden Retrievers voor het werk

 

Golden Retrievers voor jacht en wedstrijden

 

                                      Puppydagboek nest 2 Britt X Philgill's Konnor

 

 

20 april 2013

dag 0

Verslag van de geboorte.

Eindelijk is het dan zo ver. Het is vrijdagmorgen 19 april 07.00 uur.

Aan het gedrag van Britt is iets veranderd. Ze verliest me geen moment meer uit het oog en is erg onrustig.

Eten doet ze met lange tanden en haar temperatuur is gezakt naar 37.0 graden.

Rond de klok van 10.00 uur begint ze te hijgen en weten we dat haar ontsluitingsweeën zijn begonnen.

Vaak zie je die niet, maar het hijgen en lebberen met haar tong zegt ons genoeg. Deze fase kan vele, vele uren duren.

Het wachten is nu op een eerste perswee die de eerste blaas aankondigt. Het is belangrijk dat je die goed ziet.

Normaal zal vanaf dat moment binnen 1 a 2 uren een pup geboren moeten worden, vooral als je sterke buikweeën

ziet. Dan mag je niet langer wachten, anders moet je hulp inschakelen.

Bij Britt was echter geen sprake van uitdrijving. Om 0.50 uur was de eerste blaas weg en om 03.00 uur was er nog

niets verandert aan de situatie. Geen perswee te zien, wel eindeloos hijgen en lebberen.  Voorzichtig  gevoeld of er al

een pup in het bekken zat, maar ook dit was niet het geval. Meermaals gebeld om advies.

Om 4.00 uur was eindelijk een pup te voelen maar die kwam niet veel verder want de persweeën kwamen niet opzetten.

Om 4.30 uur besloten we om over te gaan op de keizersnede. En zo werd dus rond 6.00 uur onze nestje geboren.

Britt heeft alles prima doorstaan en is een voorbeeldige hond bij de dierenarts. De pups deden het ook gelijk goed.

Onderweg in de auto kroop er al één uit het boodschappen kratje, op zoek naar de melkfabriek. Het is een wierig clubje.

2 reuen en 4 teven.

Voor zover het verslag van de geboorte.


21 april 2013

dag 1

Gisteren bij thuiskomst (07.00 uur) gelijk de pups bij Britt aangelegd. Om 10.00 uur alles gewogen en nader bekeken. Het zijn hele moppen. We hebben nog nooit pups boven de 400 gr. gehad. Nu gaan er zelfs 3 door de 500 gram en de lichtste woog 426. Vanmorgen weer gewogen, maar dat is totaal mislukt. Ons welbekende huishoud weegschaaltje met daarop de ruime beslagkom vloog alle kanten op. Ze lieten zich gewoon niet wegen. waren te beweeglijk. Vanavond nog maar weer eens proberen. hier de foto's van gisteren en vandaag.

Tot morgen.


22 april 2013

dag 2

Na een onrustige nacht voor zowel mij als Britt ging het overdag niet veel beter. Britt is overbezorgd voor haar pups en wil ze geen moment alleen laten. Ook aan de uitnodiging om even naast de kist te gaan liggen geeft ze geen gehoor. Ze ligt maar te hijgen en het is duidelijk dat de hormonen door haar lijf razen, want ze kan soms met een lange nek en donkere ogen naar ons kijken als we de pups willen verleggen. Bijten doet ze natuurlijk niet, dat is niet in haar aard, maar ze heeft het er wel moeilijk mee. We hopen dat het morgen wat beter gaat. We zijn vanmorgen met een 5-daagse a.b. kuur begonnen en ook krijgt ze nog 3 dagen een pijnstillers.


23 april 2013

dag 3

Vannacht 3 X gekeken of alles O.K. was. Ondanks dat trof Wim vanmorgen een totaal overhoop gehaald werpkist aan met onder het vetbed 2 puppen. Het zal je maar gebeuren. Vanmiddag één van de nieuwe/grotere bedden in gebruik genomen. Daar waren de pups echt niet blij mee, want dit rook nog niet naar "mams". Het clubje kroop luid jammerend en piepend in het rond op zoek naar hun moeder die net even werd uitgelaten. Ze waren helemaal de weg kwijt. Toch bijzonder om te zien hoe ze, blind en doof als ze zijn, hun neusje gebruiken. Tijdens het wegen moet je ook oppassen dat ze niet uit je handen vallen, want ze kronkelen uit alle macht om los te komen. Aan onze geur zijn ze dus ook nog niet gewend.

Britt is vandaag een stuk stabieler. Wel ligt ze nog teveel in elkaar tijdens het voeden, misschien nog last van haar buik. Wij helpen haar nu soms zodat ze languit gaat liggen. Dan kunnen de pups beter bij de spenen. Maandag waren enkelen te weinig gegroeid. Vandaag was dat al een stuk beter.


26 april 2013

dag 4, 5 en 6

De laatste 2 dagen begint alles weer een beetje in een normaal ritme te komen. We slapen  nog wel bij de werpkist, maar we hoeven niet meer op te staan. Althans we horen geen gepiep en gaan er dus van uit dat alles goed is. Ook is de warmtelamp uit en vervangen door een 15 Watt schemerlampje. Vanmorgen kwam Britt even uit eigen beweging bij ons in de keuken liggen, maar zodra er ook maar iets piept dan is ze weer vertrokken. Een SUPERMAMA.

 

Het wegens is nog steeds moeilijk

Het wil maar niet stil liggen

Zou je niet zeggen als je dit zo ziet hè.

(foto's van 25 en 26 april)

 


27 april 2013

dag 7

Steeds vaker komt Britt nu uit de werpkist. Nu de pups de eerste week door zijn worden ze ook minder pieperig. Het wegen gaat ook beter want ze beginnen onze geur te herkennen en dat voelt vertrouwd. Je hoort ze duidelijk snuffen als je ze in de handen hebt. Komende week gaan we hen meer oppakken, om te laten wennen aan mensen. De ogen en oren gaan nu langzaam open. Je ziet in de binnenhoeken al een piepklein gaatje te voorschijn komen. Ook is hun slaapritme de laatste 2 dagen duidelijk langer geworden. Ze zijn dan echt aan het uitbuiken. Ze groeien als kool.

en.....Wat komt haas hier doen?

 

 

 

 

 

 


1 mei 2013

dag 8, 9 en 10

Onze spanning van de eerste dagen na de geboorte heeft plaats gemaakt voor "genieten" Ook Britt gaat nu langer bij haar pups weg en ze is niet meer zo ongerust als er een piept. Het beginnen al echt hondjes geworden. Je merkt ook dat ze al iets kunnen zien. Een enkeling doet zelfs pogingen om te gaan staan en om een paar waggelende pasjes te maken, wat een dol komisch gezicht is. Maar voor het grootste deel van de dag is het nog drinken en slapen.

 

 

 

 

 

 

29 april

De komende week zal hun ontwikkeling snel gaan en weldra zal de ingang van de werpkist verhoogd moeten worden want kunnen ze eenmaal goed lopen en zien dan gaan ze op ontdekkingsreis en zullen ze proberen om het "hol" te verlaten.

1 mei

We weten nog steeds niet wat deze haas hier wil.


3 mei 2013

dag 11, 12 en 13

Kratje pups????

 

Voor 1 teefje zoeken wij nog een geschikte Jager/voorjager.


6 mei 2013

dag 14, 15 en 16

Vrijdagavond laat kwamen we tot de ontdekking dat 1 pup lag te rillen. Ze leek het koud te hebben. Haar temp. was 38.2 wat eigenlijk normaal is. 2 anderen ook even gecheckt. 37.4 en 37.1 We hebben de pup gewogen en zagen dat het die dag 40 gram had verloren. Niet gedronken? Ze leek vinnig genoeg. We kwamen tot de ontdekking dat de beide BIG BOYS zo sterk waren, dat ukkie bijna geen kans kreeg om te drinken. Vanaf dat moment hebben wij diverse voedingen haar geholpen en de jongens maar even tegen gehouden. Die hadden aan 3 spenen nog niet genoeg en groeiden soms 120 gr. per dag. Door onze hulp is het verschil in gewicht onderling minder geworden. Die zelfde nacht heeft er ook nog eentje behoorlijk last van krampjes gehad en uren liggen persen. Had ook de ogen groter dan de maag. Om half 5 werd het rustig en kon ik gaan slapen.

Vanmorgen wogen ze gezamelijk 8,3 kilo en heeft Britt er in 16 dagen 5,4 kilo bij op gemetseld. Ze beginnen te lopen en te blaffen en zo af en toe probeert er al een wat te spelen. Maar dat is maar heel even want ze zijn snel moe.

Zo kan het dus ook

Vanaf nu is iedereen van harte welkom om op kraamvisite te komen.

Wel even bellen van tevoren.


7 en 8 mei 2013

dag 17 en 18

Maandagavond hebben we de pups hun 1ste wormkuur gegeven. Ook zijn de nagels van hun voorvoetjes geknipt. Britt haar uier begon al de nodige schrammen te vertonen. Bij nageltje 3 beginnen ze tegen te spartelen en dan is het oppassen dat je niet in het leven knipt.

Bij ieder nest verbazen wij ons steeds weer wat er toch tijdens de nacht gebeurt. Iedere ochtend zien we totaal andere pups dan de vorige dag. Hun ontwikkeling gaat zo razend snel dat het bijna niet is bij te benen. Zo ook vanmorgen weer. Alles loopt waggelend rond, blaft en probeert zelfs met elkaar te spelen. Het h.h. weegschaaltje kan het nog net aan. De zwaarste woog vanmorgen 1620 gr. Zelfs Ukkie is al 328% gegroeid en de 4de in % op rij geworden. Deze week gaan we de werpkist uitbreiden met een uitloopje.


9 mei 2013

dag 19

Nog steeds ligt Britt de hele nacht bij de pups in de werpkist. Overdag is het voeden en dan weer weg. s'nachts zie je vaak 2 of 3 pups aanliggen en de rest slaapt, ook Britt. Ik weet niet of ze dan wat krijgen maar van dat geleuter moet ze wel moe worden. Gisteren heb ik daarom voor de nacht haar mand naast de kist gezet, maar ze koos toch voor het laatste. Omdat Nova absoluut Britt haar pups respecteert staat 's nachts de deur naar keuken en hal open. Britt kan dus kiezen waar ze wil liggen. Binnenkort zal ze wel voor zich zelf kiezen. Qua hygiëne kan het niet beter. Britt houdt tot op heden alles schoon, ik heb nog geen poepje gezien. Vandaag komt bezoeker nummer twee, a.s. zaterdag nr. drie. Het zal ook steeds drukker worden met andere aanloop want dat mag nu van ons.

Fijne Hemelvaartsdag.


12 mei 2013

dag 20 tm. 22

De afgelopen week, met uitzondering van maandag, elke dag "full house" gehad. 10 mei is Britt 6 jaar geworden. Die dag Ukkie iets bijgevoerd. Britt voedt nu meestal staand of zittend. Ukkie kan er dan nog net niet goed bij en mist daardoor soms ietwat de boot. Vandaag ga ik alles 3 x bijvoeren. Britt gaat te vaak de kist in om te voeden en je begint lichamelijke gevolgen te zien. Haar nog harder voeren is geen optie, bijvoeren van de pups wel.

Vanmorgen wilden slechts 4 wat hebben, de rest was nog voldaan van moedermelk. Een schaaltje Halfvolle melk warm gemaakt en iets verdunt met water. Daarin een lepel Bambix Rijstebloem naturel voor baby's vanaf 4 mnd. Dit dunne papje lusten ze wel. Zodra ze dit graag opnemen, ook omdat ze nu gedwongen van moeder minder krijgen, doe ik er wat compleet vlees voor pup en senior doorheen. Wanneer dat is hoort u nog.

Recente foto's van de laatste dagen houdt u nog te goed.

Gezellige moederdag.


zoals beloofd.

Foto's van 11 en 12 mei

 

 


13 mei 2013

dag 23

Vandaag toch maar besloten om vlees met iets waterige melk te geven. Een halve schijf om te beginnen. Dit krijgen ze vanavond nog een keer. Ondertussen heeft er een "verbouwing" plaats gevonden. De "kist" werd uitgebreid met een speel- en poephoek. Zo kan het hol schoon blijven want ze begonnen behoorlijk te plassen. Eén ging gelijk op onderzoek uit en het hoekje met kranten werd ingewijd. Knap hoor!

De vleesmaaltijd wordt komende dagen langzaam naar 3 x per dag verhoogd. Nu 1 schijf = 100 gr. per keer. Wat ze niet op kunnen is voor mams. Ze mogen net zoveel eten als ze op kunnen. Zo leren ze dat er altijd voldoende is en voorkom je afgunstige en schrokkende honden. Straks voeren we uit de trog en dan blijft er ook altijd wat over. Bij de nieuwe baasjes gaan ze op een normaal voedingsschema. Dan zal de ene iets meer nodig hebben dan de andere. Dan voer je a.h.w. met de ogen. Een pup mag niet te dik maar ook niet te mager zijn.

 

 

 

 

 

 

 


16 mei 2013

dag 25 en 26

Gisteren van 10 tot 22.00 uur bezoek gehad. Allemaal welkom natuurlijk maar wel vermoeiend. Naast het verzorgen van de pups blijft er niet veel tijd over voor h.houdelijke taken. Soms schiet zelfs de warme maaltijd er bij in.

De pups liggen graag in de aanbouw. We laten de keukendeur open staan zodat er veel contact met alle andere geluiden om hen heen is. Ze slapen er gewoon doorheen. Ook staat de buitendeur open. We harden ze een beetje af want zodra het weer het toelaat gaan ze even kennis maken met het gras. Gisteren hebben ze al even in de keuken rond gelopen. Na een halve minuut gingen allen op onderzoek uit en begonnen te spelen alsof het bekend terrein was. Vanmorgen hebben we uit de dakgoot gevoerd want met 2 schaaltjes lukt niet meer. De rauwdouwers drukten iedereen aan de kant en gingen er middenin staan en probeer dat maar eens tegen te houden. Vandaag gaan we over op 4x per dag bijvoeren. Ze kunnen het makkelijk op want er blijft niets over. Als ze vol zijn stoppen ze vanzelf.

TIP: wil je kleine foto's beter kunnen zien dan gewoon je beeldscherm verhogen naar bv 200%


17 mei 2013

dag 27

Vanmorgen werd ik gewekt door de pups. Had me verslapen. Zo rond de klok van 8.00 moet toch wel de eerste bijvoeding gegeven worden. Het was 9.45 uur. Nou ze lieten het duidelijk weten.

Ze hebben gisteren 4 keer 200 gram vlees met een handje geweekte puppybrokjes gehad. De laatste voeding om 23.45 uur. Dat is binnen een minuut schoon op. Het wil maar niet lukken dat er wat voor mamma en oma over blijft. Die staan wel afwachtend toe te kijken maar vinden "hond in de pot". We gaan het rantsoen vandaag dus maar wéér verhogen. Eind van de week gaan we ze op de personenweegschaal wegen want het h.h.schaaltje kan niet hoger dan 2 kilo en daar zijn ze allemaal overheen.

We balen verschrikkelijk van het weer want de pups hadden allang even naar buiten gemoeten. We gaan ze dus maar zo af en toe even de keuken laten verkennen. We lopen dan wel het risico dat ze gaan joelen omdat ze niet meer in de kist willen zijn. Die ervaring hebben we uit andere jaren. Ze hebben het ook te warm, liggen altijd in de uitloop te slapen en dan het liefst op de piesnatte kranten. 1ste pinksterdag hopen we even met ze naar buiten te kunnen.

We houden u op de hoogte.


18 mei 2013

dag 28

Gisteren zijn de pups tóch eventjes met ons naar buiten geweest. Het was gelukkig niet te koud en al enkele uren droog. Ze moesten gelijk allemaal poepen. Ze keken hun ogen uit en waren totaal niet bang. Later mochten ze de keuken verkennen. Ik zat op de grond en werd al snel als veilige haven gebruikt. Daarna kroop alles in een hoek bij elkaar om te slapen.

Vandaag ook even naar buiten geweest. 10 minuutjes maar want het was erg koud.

Er zijn ondertussen 6 roepnamen bekend: JAMES, WOBKE, PIEN, CHARLIE, INDY EN MARLEY.

Wij wensen onze lezers hele fijne Pinksterdagen.


21 mei 2013

dag 29 t.m. 31

De afgelopen 3 dagen zijn de pups hard gegroeid. De voeding is teruggebracht naar 3X en wordt verdeeld tussen 5.30 uur en 21.00 uur. Het rauwdouwen is voorbij. Ze eten nu keurig aan de trog (PVC-dakgootje) en weten dat er altijd voldoende is. (brok en vlees). De brok wordt geweekt in heet water en daarna gemengd met 200 gr. volledig vlees. Vanmorgen was alles zo goed als op. We gaan eerst nog iets verhogen en later over op 4 voedingen per dag. De pups hebben hun 2de wormkuur gehad.

Na het eten is het meestal speelkwartiertje en beginnen ze de kist af te breken, of elkaar. Ondanks de kou zijn ze elke dag even naar buiten geweest. Ze hebben duidelijk meer ruimte nodig. Drie keer raden waar ze vanmiddag naar toe gaan.

tot morgen


22 mei 2013

dag 32

Zowel gisteren middag als vanmorgen de pups enkele uren naar de buitenkennel gebracht. De uitloop naar de tuin is nog niet klaar want ze kunnen toch niet naar buiten. Het is vandaag gruwelijk koud en winderig hier. Daarom maar weer mee naar binnen genomen. In de werpkist zijn ze, als ze wakker zijn, bijna niet meer te houden.

Ook besloten om vandaag hun voedingsschema weer aan te passen. Van 3 naar 4 voedingen en van 600 gr. naar 400 gr. vlees per dag en dan iets meer brok. De laatste voeding krijgen ze nu 's avonds laat. Ik begin ze nu ook iets af te spenen want Britt blijft maar voeden. Ik denk dat ik haar vannacht er maar eens bij weg houd.

 

 

 

 

 

 


24 mei 2013

dag 34

Ondertussen is de buitenren ook klaar en kunnen de pups kiezen of ze in de tuin of in de kennel willen zijn. Binnen in de kennel hebben we vlak voor het "hol" een biggenlamp hangen waardoor de temperatuur in de kist bijzonder aangenaam is. Het vetbed voelt tenminste lekker warm aan. Meestal spelen ze na het voeren een kwartiertje in het gras en dan gaat alles weer slapen. Ze kruipen altijd in de kist. 's Avonds gaan ze weer mee naar binnen, eerst even met ons spelen in de keuken en daarna in de werpkist in de kamer. Maar hoe lang nog???  Vanmorgen (05.15) werd ik van gejoel wakker. Eén pup liep in de woonkamer rond en ik stond, met nog een slaperige kop, bijna met mijn blote voeten in de "jeweetwel". Toen ik hem terug had gezet in de werpkist was het hek van de dam. Ze waren niet meer te houden. Dus alles mee naar de keuken. Om 8 uur hebben we ze naar de kennel gebracht. Lekker bij de warme lamp.


25 mei 2013

dag 35

De pups zijn buiten helemaal in hun sas. Gisteren is Wim twee keer met het groepje op ontdekkingstocht gegaan in de tuin. Het was wonderwel prachtig zonnig weer. Kennis gemaakt met brandnetels in de sloot en een voorbij razende auto nagekeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanmorgen was het rond de klok van 6 toen het groepje zich begon te roeren. Snel hun voeding klaar gemaakt. Toen dat voor werd gezet wilden ze eigenlijk niet eten. Ze wilden er uit. Volgens mij willen ze niet meer in de werpkist poepen want die was nog steeds schoon. Dus mee naar buiten genomen en daar werd alles keurig in het gras gedaan. De laatste drie dagen konden ze overdag natuurlijk ook alles in het gras kwijt. De werpkist is eigenlijk geen plek meer voor ze.

Hopelijk blijft het droog en kunnen we de wandeltochten uitbreiden. En waarschijnlijk is dit nu hun nieuwe dag- en nachtverblijf. De kenneldeur gaat natuurlijk 's nachts dicht.

Tot dan.


27 mei 2013

dag 37

Vandaag vieren we ons jubileum. Het is op de dag af 25 jaar geleden dat de Raad van Beheer op Kynologisch gebied ons een kennelregistratie heeft toegekend. 33 pups zijn bij ons geboren uit 6 worpen. Wij hopen op goede werkresultaten van onze nieuwe pup MARLEY.

 

Met z'n allen naar de nieuwe aanplant in ons bos. De eerste keer kwam alles netjes terug als je ze riep. De keren daarna was het vangen en grijpen want ze wilden zelf op ontdekkingsreis. B.v. de stallen in, kalfjes kijken. Nee hoor, ze zijn nergens bang voor.


28 mei 2013

dag 38

Vanochtend kozen we toch maar voor een wandeling door de tuin. Oma Nova nam voor de eerste keer de vrijheid om met de pups te spelen. Ze deed dat op een geweldige lieve manier. De pups kropen over haar rug en ze genoot er zichtbaar van. Ukkie, die al lang geen ukkie meer is, stond samen met 2 anderen te kijken naar de plantjes en visjes in de vijver. Dat kon natuurlijk niet goed gaan en jawel, Ukkie lag in het water. We hebben haar "aan land" geholpen, want de randen zijn glad. Met een nat klein kontje stond ze beduusd te kijken naar het water. We hebben haar met een handdoek afgedroogd en daarna rende ze richting sloot. Daar was het ook leuk kon ze zich herinneren.


30 mei 2013

dag 40

Deze week weer volle bak hier. De toekomstige eigenaren komen trouw regelmatig de vorderingen van de pups bekijken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bij hen de verwarring steeds groter wordt. Ze zijn ook zo leuk en elke week weer anders. Het zijn al hele vrijbuiters. Dat kan de komende weken nog vangen en grijpen worden voor ons.

Vandaag is de chipper van Raad van Beheer geweest en hebben de hondjes hun officiële stamboomnaam gekregen. Daarnaast is per 1 april 2013 de volgende wettelijke regel van kracht.

Alle na 1 april 2013 geboren pups, ook die zonder stamboom, moeten binnen 7 weken na geboorte zijn gechipt. Alle pups, ook die met stamboom, moeten binnen 8 weken na de geboorte worden aangemeld bij een door de overheid gecontroleerde databank. Op het moment van overdracht aan een nieuwe eigenaar meldt de fokker ze binnen 2 weken weer af en de koper hem binnen 2 weken weer aan. Bij niet naleven van deze regel is men in overtreding. Dit geldt ook voor importhonden en asielhonden. RvB heeft een eigen databank toegewezen gekregen van de overheid. www.databankhonden.nl

Morgen gaan we naar de dierenarts voor de 1ste enting.

We houden u op de hoogte.


1 juni 2013

dag 42

Vandaag zijn de pups 6 weken oud. Vanochtend om 04.17 uur hoorde ik ze jammeren. Zoals ik reeds vermoedde moesten ze poepen, want ik zag er één, ten einde raad, het maar in de kennel doen. Daarna werd het weer stil. Het was ons ook al opgevallen dat het binnen in het hok bijna altijd schoon is. Alles wordt altijd netjes in het gras gedaan. Hebben we straks dus profijt van.

Gisteren is eindelijk het gras in onze weide gemaaid en konden we met de pups verder het weiland op. Lekker dollen door de kidden. Hele oppers gras hebben we over ze heen gegooid. Ze vonden het geweldig. Ook vandaag was dit spel voor herhaling vatbaar. Ze trokken zich ook niets aan van de tractor die op enkele tientallen meters van hen vandaan het gras aan het schudden was. Ze liepen soms wel eens té ver van ons weg om zelf op onderzoek uit te gaan. Later voor een uurtje mee naar de keuken genomen waar ze doodmoe neerploften. De voeding wordt om de dag aangepast want ze verdoen nu meer energie.

De komende week is voor ons zelf. We zullen veel met hun ondernemen en zelf een keuze moeten maken welke pup bij ons blijft. Maar ook bij ons is soms de verwarring groot. Wat wij wel weten dat het een erg ondernemende groep is. Hopelijk morgen weer foto,s. De afgelopen week daar erg weinig tijd voor gehad.

Tot dan.


 4 juni 2013

dag 45

Eindelijk is het dan mooi weer. De koude wind van het afgelopen weekend kon niet verhinderen dat we elke dag met de pups op pad zijn gegaan. Zelfs 2x op een dag want ze zijn niet te verzadigen. Over en onder  prikkeldraad door, wat ze dan ook wel even willen proeven. Van het talud van een diepe sloot af rollen en dan op je rug in de blubber vallen. Daarna glijdend door het gras om die vieze prut weer kwijt te worden. Ze waren gitzwart en nat en zagen er niet meer uit. Leken wel Flatcoats. Jammer genoeg was ons fototoestel vol, maar morgen proberen we het wel weer. We kregen nog wel vele mooie foto's van zaterdag toegestuurd. Daarom die dus maar hier geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5 juni 2013

dag 46

Na een lange wandeling, zooooo moe!

Even niet spelen.Even niet graven.


6 juni 2013

dag 47

Vandaag een nieuwe locatie bezocht. Door het hoge gras en door de brandnetels.

En dan ineens ben je 6 puppies kwijt. Is wel even schrikken hoor. Waren ze toch met z'n allen in een droge duiker gekropen. Ze vonden het erg interessant al die ritselende blaadjes in dat donkere hol.

Later op de middag zijn de pups getest. Ze hebben laten zien dat het hondjes met toekomst perspectief  zijn. Mensvriendelijk,vrij en zeer geschikt voor de jacht. Ondanks de temperatuur (27,5 graden) lieten ze zich goed zien.

De pups zijn nu ook op onze naam aangemeld bij RvB in de databankhonden.nl


9 juni 2013

dag 50

Vandaag gaan 2 pups ons verlaten, daarom hen alvast de 3de wormkuur gegeven. Dat moest allemaal tussen het chippen, enten en testen een plekje krijgen. Maar het is geen drama als het een week later gebeurd. Alles tegelijk kan ook niet.

De eerste die vanmorgen vertrok was: 

 

 

STARDUST VAN DE BLECKINKHOF. (JAMES).

 

 

 

                                                       De tweede was:                                 

SUNBOW VAN DE BLECKINKHOF (INDY)

En hier de leftovers die zich bedroeft afvragen met wie ze nu moeten knokken om de beste plek in rangorde. 

Eerst maar eens uitrusten en diep nadenken over wie straks al deze rotzooi op moet ruimen.


10 juni 2013

dag 51

Vandaag is het anders in de kennel. De pups liggen veel in de binnenkennel te slapen. Je kunt merken dat ze in de gaten hebben dat enkele nestgenoten er niet meer zijn. Wobke en Marley vechten veel met elkaar. Wie wordt hier de baas?

Morgen vertrekt de rest en zal alleen onze Marley blijven. Zij verhuist dan naar binnen. Dat wordt dus een beetje schuiven met moeder en dochter want die twee moeten voorlopig gescheiden van elkaar blijven. De nestband moet verbroken worden.

Tot morgen.


12 juni 2013

dag 53

11 juni zouden de laatste 3 pups vertrekken maar door omstandigheden blijft Wobke nog enkele dagen langer. Hij en Marley krijgen nu ruim 47 gr. brok plus 25 gr vlees(=12½ gr. brok) en dat 4 x per dag. Kunnen ze makkelijk op. Vanmorgen om 5.15 uur hoorde ik ze janken. Heb ze dus gevoerd want gisteren door al het afleveren van de anderen het rantsoen aan moeten passen. Ze hadden dus wel wat te weinig gehad.

Zoals gezegd vertrok eerst ons feestbeest Ukkie die haar stamboomnaam eer aan doet.

SUNSHINE VAN DE BLECKINKHOF (CHARLIE)

Daarna was het de beurt aan SUNRISE VAN DE BLECKINKHOF (PIEN)

Blijft dus nog over Marley en Wobke

Hopelijk blijft het droog anders moeten ze naar binnen.


13 juni 2013

dag 54

Vandaag vertrekt dus de laatste pup. Zijn naam is.

STARLIGHT VAN DE BLECKINKHOF (WOBKE)


14 juni 2013

dag 55

Onze eigen pup: SUNBEAM VAN DE BLECKINKHOF (MARLEY)

Op zoek naar de melkfabriek.

 

 

Maar ja, die is definitief gesloten. Eten doet Marley niet goed zo'n eerste dag. Beetje last van heimwee. We geven dus minder en laten het voer iets langer staan. Of we nodigen haar extra uit om te eten. Later zal dit beter worden. De eerste nacht is prima verlopen. Wel heeft ze erg geprotesteerd toen ze de eerste keer "achter de tralies" moest. Maar we hebben haar getroost en toen was het goed.


15 juni 2013

dag 56

Morgen zijn ze 8 weken. Ongelooflijk wat een hondje in zo'n korte tijd kan groeien.

Net als de anderen is Marley 's nachts stil. De bench is geen probleem meer. De kennel buiten is een ander verhaal. Vanmiddag moesten we haar even kwijt en besloten haar in de kennel te doen. De buitenren is al afgebroken. We dachten dat het bekend terrein voor haar zou zijn, maar nee. Haar janken ging over in geblaf, en ze werd steeds kwader. Ten lange leste werd het een soort wolvengehuil. Toen werd ze dus echt verdrietig. Na een half uur ben ik maar buiten tegen de ren aan gaan zitten en heb haar met zacht praten getroost want ze ging helemaal over de rooie. Ik heb dit 3 keer moeten doen en toen ze eindelijk stil was mocht ze eruit. We hebben nog nooit zo'n blijde hond gezien. Dit was dus winst voor ons.

Marley eet nog steeds erg weinig, 40gr. brok en een kwart vlees per voeding. Ze zal wel niet meer nodig hebben. Komt vanzelf goed. Groeien doen ze toch wel. Ze is ook nog steeds dag en nacht zindelijk. We horen dit ook van de anderen. Binnenkort gaan we dit dagboek sluiten. Er moeten nog nieuwe pagina's geopend worden en e.e.a. moet worden aangepast. Het afmelden in databankhonden is mislukt. Moet maandag eerst RvB bellen. Dan gaan ook de aanvraagformulieren registratiebewijs de deur uit.

We kregen nog een mooie kiek van Britt en Nova toegestuurd.

Tot binnenkort


17 juni 2013

dag 59

Marley heeft van oma Nova op haar donder gehad. Die heeft 3 dagen rondjes om te tafel gelopen om de scherpe tandjes te ontwijken. Nova houdt niet van confrontaties. Maar gisteravond was de maat helemaal vol. 3 kleine waarschuwingen deden Marley denken dat Nova wilde spelen. De 4de correctie bracht de boodschap goed over. De nieuweling in de roedel schrok zo erg dat ze beduusd achter een stoel ging liggen en even later, met haar kop op Wim zijn schoen, ging slapen. Dat is nu dus ook geregeld. Afwachten wat haar moeder Britt gaat doen. Wij bemoeien ons er niet meer mee.

We ontvingen leuke foto's van Indy en James. Daar gaat alles ook geweldig goed. De databankhonden kan ik nog steeds niet inkomen. We wachten dus nog maar even af.

 

 

 

 

 

 

 

 

James                                  Indy


19 juni 2013

dag 60

Eigenlijk hadden we het dagboek al willen sluiten, maar RvB heeft zich nog steeds niet gemeld. Door onze eigen fout is het wachtwoord geblokkeerd en kan ik de pups nog niet afmelden. Heb al 3 keer gebeld maar men is daar schijnbaar erg druk. Dit weekend gaat deze pagina toch echt dicht en gaan we verder onder de link NIEUWS.

We hebben van ons feestbeest Ukkie, ik bedoel Charlie, ook goede berichten binnen gekregen. Zij heeft net als onze Marley al wat gezwommen. Vanmorgen begon het hier te onweren. Wim was met Marley net buiten. Die rende met een hoeraatje weer naar binnen en ging op de deurmat naar buiten zitten kijken. Dit vond ze toch wel erg vreemd. Marley eet erg slecht. Deels zal dat door de warmte komen. We hebben haar vanmorgen een bruine boterham gegeven want ze had al 2 maaltijden overgeslagen. Dat vond ze wel lekker. Ik kan me herinneren dat Britt in het begin ook zo slecht at. Die eet nu als een turfgraver en slaat nooit over. Zal dus met Marley ook wel goed komen. We blijven haar bij het eten stimuleren.

<<<<<<<<<CHARLIE>>>>>>>>>>

 

 

 

 

 

PIEN


27 juni 2013

Wij sluiten dit dagboek.

MARLEY

Soms is het niet meer te overzien en dan is er maar één oplossing.

Achter de tralies of..........?

Dit is de laatste update in dit dagboek.

RvB heeft ons per mail bevestigd dat de pups door ons zijn afgemeld in de databank. De eigenaren zullen ondertussen hun eigendomsbewijzen hebben ontvangen en de pups weer hebben aangemeld. De stambomen zijn bij ons binnengekomen en zullen door ons persoonlijk worden bezorgd. De tweede enting is ook gebeurt en over 3 weken krijgen ze hun definitieve cocktail die 1 jaar geldig is.

Aan de maandenlange voorbereiding en 8 weken zorg voor dit nest is een eind gekomen. Ook voor deze pups hebben wij ervaren jagers/voorjagers gevonden. Rest ons nog om iedereen te bedanken die hebben geholpen om deze combinatie te realiseren. Zonder hen was dit zeker niet gelukt. Wij zullen de pups blijven volgen en hopen veel feedback te krijgen van de nieuwe eigenaren. Dit laatste is voor ons erg belangrijk.

Binnenkort starten wij nieuwe linken voor zowel onze eigen Marley als van de andere pups. Wij hopen dat onze lezers weer hebben genoten van onze site en wij danken voor alle positieve reacties die wij binnen kregen.

Blijf ons vooral volgen

Wij houden u op de hoogte.

WIM EN CATHY TE WINKEL.