Golden Retrievers voor jacht en wedstrijden

 

 

Home

Onze Honden

Nieuws

Geschiedenis

info/Contact

 

Copyright  2010

Shops design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op familie kunt je leunen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 mei

Zo kan het ook

 

 

 

 

 

1 juni Puppylove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen krijgen ze weer een wormkuur. Ook hebben we de nageltjes geknipt. Als Britt voedt schieten mij de tranen in de ogen. Als het mijn puppen waren gingen ze subiet aan de fles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

snuf snuf snuf snuf snuf........

 

Wat dat toch weer is. Ze gooien ook van alles in ons hok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook binnen de boel op stelten zetten.

 

 

 

 

de jongens

Countryroad van de Bleckinkhof

Countryside van de Bleckinkhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VICKY

 

BLUES

 

ZUS


 

 

Puppydagboek nest I Britt

van 20 mei t/m 11 juli 2011

 


19 maart 2011

Britt wordt gedekt.

20 mei 2011

De pups zijn geboren

Wat aan de geboorte vooraf ging.

dag 1

Zoals in nieuws reeds verteld maakten wij ons wel eens zorgen om Britt's buikje. Ze groeide als kool en het stond allemaal onder enorme spanning. Haar ribben waren ook erg uitgezet. Afgelopen dinsdag zagen wij al melk op de keukenvloer liggen, wat ons deed vermoeden dat de pups wel eens eerder konden komen. Vanaf dat moment hebben we haar dag en nacht bewaakt. Woensdagmorgen wilde ze geen eten en haar temperatuur was gezakt naar 37.1 We dachten dat ze was begonnen want de hele dag liep ze een beetje rond te hijgen. Tegen de avond ging ze in de werpkist liggen, staan, en dan weer liggen en maar naar achteren kijken. Dit ging zo 5 kwartier door en toen werd het stil. Ze ging op de kamervloer liggen slapen en heeft zich de rest van de nacht niet meer geroerd. Het hijgen begon donderdag opnieuw en we wisten nu zeker dat ze was begonnen. Ze kwam ook de kist niet meer uit. Maar van ween geen duidelijk spoor. Vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur zagen we dat de eerste blaas was geknapt en het wachten was op de uitdrijving van de eerste pup. Een blaas werd zichtbaar maar je kon geen pup voelen. Het schoot maar niet op. Zo nu en dan perste ze wel iets maar daar was ook alles mee gezegd. Om 03.30 uur besloten we haar te spuiten en inderdaad lag om 03.45 uur een pup op de woonkamer vloer. Britt was duidelijk ontdaan van het gebeuren. Likte wel voorzichtig aan het pupje, at ook snel de nageboorte op maar reageerde verder wat afstandelijk. We brachten het tweetal naar de werpkist. Britt begon weer te hijgen, maar het duurde nog tot 05.15 uur voordat we weer lichte ween zagen. Om de 10 minuten perste ze enkele keren. Tenslotte kwam om 06.05 uur nummer 2 ter wereld. We hoopten dat er nu tempo zou komen want het begon ons veel te lang te duren. Maar het enige wat kwam was het gehijg van Britt, maar geen ween meer. Om 07.15 uur de nachtdienst gebeld. Nog 1 keer spuiten was het advies. Dit leverde echter niets op, en toen wisten wij dat Britt niet de kracht had om haar pups zelf ter wereld te brengen. 

Omstreeks 9.00 uur zijn we aan een keizersnee begonnen. Daar bleek al dat Britt een enorme baarmoeder had. Hij was bijna niet uit haar buik te krijgen. En voor n werden de pups gehaald. We kwamen handen tekort om alles aan het ademen te krijgen. 7 puppy's werden geboren maar twee hebben het niet gered. 2 prachtige volmaakte reuen. Ontzettend sneu maar het is niet anders. We hadden al 1 reu en 1 teef thuis gekregen en we kregen er nog 2 reuen en 3 teven bij. Britt is dus de trotse moeder van 7. Tijdens de operatie is haar baarmoeder gescheurd wat consequenties heeft, maar ze doet het vandaag erg goed. Wij zijn blij dat ze er nog is, want het had ook anders kunnen lopen.

Vanaf nu houden we een leuk dagboek bij en kunt u het verloop de komende 7 weken blijven volgen.21 mei 2011

dag 2

Vannacht dus voor de zoveelste nacht op de grond voor de werpkist liggen slapen en het zal voorlopig ook nog niet de laatste nacht voor mij zijn. Alles is rustig verlopen.

Britt had iets koorts (38.7 en 39.0) maar doet het verder goed. Ze eet goed en is druk bezig met haar kroost. De kleinsten moesten we gisteren even op weg helpen, hadden ook duidelijk last van de narcose, maar vandaag laten ze zich niet meer van de tepel wegdrukken. Britt heeft voor het eerst van haar leven tegen haar moeder gegromd. Die werd helemaal euforisch toen ze de pups rook en hoorde en stak enthousiast haar kop in de kist. Maar de waarschuwing was duidelijk. Ophoepelen, is van mij!

De pups zijn tussen de 35 en 66 gram gegroeid.

Morgen meer nieuws.


zondag 22 mei 2011

dag 3

Britt en pups hebben een rustige nacht gehad. De dierenarts belde vandaag nog even of alles goed ging. Samen hebben we nog even de geboorte doorgenomen. De pups drinken goed en groeien allemaal als kool. Britt krijgt 4 x per dag 200 gram compleet vlees. Ook zo af en toe wat extra  stukjes brood.

Gisteravond het hele stel gewogen. Het welbekende h.h.weegschaaltje kwam weer van pas. De zwaarste woog 544gr. en de lichtste 342gr. Ondertussen herkennen wij de pups een beetje. Merken doen we n deze dagen wel een keer. Wel gekleurde bandjes gekocht maar ik denk dat het toch weer het nagellakpotje gaat worden.

Tot morgen.


23 mei 2011

dag 4

Vandaag met Britt een halfuurtje bij de vijver gezeten. We willen haar wat op andere gedachten brengen. Even later besloot ze een nieuw hol te maken tussen een pioenroos en een bisschopsmuts. Ze wil haar naam (Peony) zeker eer aan doen. Ik moet een andere bak zoeken voor op het h.h. weegschaaltje. Zo leg je er n in en zo liggen ze er weer naast. En het gewicht is bijna niet te lezen. Werklijn h!


24 mei 2011

dag 5

Toch maar even vertellen:

Op 24 mei 's morgens 8.30 uur zagen we dat een pup niet o.k. was. Hij woog die ochtend 598 gram en was  al 174 gram gegroeid. Zowel wij als de dierenarts constateerden een darmverstopping. Zijn buikje voelde hard en verkrampt aan. Met een pijnstiller en enkele adviezen zijn we weer huiswaarts gegaan. Al onze pogingen om de boel weer op gang te krijgen lukten niet. Zelf drinken wilde hij niet en ingeven viel verkeerd. Op 25 mei om 03.30 uur is het pupje dood gegaan.

Op ons bedrijf zijn vele dieren geboren maar ook  gestorven. Dat laatste went nooit. 

Dag 6 is totaal aan ons voorbij gegaan. We waren bekaf en erg verdrietig. Wel nog het roedeltje gewogen. Alles groeit als kool.


27 mei 2011

dag 8

Gisteren maar eerst in huis orde op zaken gesteld. Er waren vele administratieve zaken die nog geregeld moesten worden. De brief voor R.V.B. met de namen voor de pups moest de deur uit. Ze hebben een item van het platteland meegekregen. Hopelijk wordt het door het stamboek geaccepteerd.

De pups waren rond het middaguur de eerste week door. De groeigrafiek laat zien dat de meesten over de 100% groei zijn gegaan. We proberen nu ook Britt wat bij de pups weg te halen. Ze blijft maar poetsen en als er een piept meent ze dat ze er gelijk heen moet. En als die de melkfabriek ruiken is alles  in rep en roer. Volgens ons kunnen pups ook nog te hard groeien.

tot dan.


29 mei 2011

dag 10

Vandaag verwachten wij de eerste bezoekers. Voor de komende weken zijn ook al diverse afspraken gemaakt.

De eerste nachten die Britt alleen door heeft gebracht met haar pups zijn goed verlopen. Haar moeder Nova ging 's nachts nog wel eens aan het graven in de kist met als gevolg dat ik 's ochtends de pups onder een stapel vetbedden vond. Britt rost soms op het kleed onder de salontafel, maar die kan het hebben.

De zwaarste reu woog vanavond 1075 gram. Ook de rest groeit als kool.


31 mei 2011

dag 12

Gisteren de pups niet gewogen. Maar elke ochtend als ik ze zie denk ik: Dit kan niet. Het lijkt wel of het erop gemetseld wordt.

Britt is veel met ons buiten geweest en laat de hondjes nu best 2 a 3 uurtjes alleen. Je merkt ook dat de pups daardoor rustiger worden. Na het drinken slapen ze als een blok.

De oogjes gaan nu bijna open en als je ze opbeurt merk je dat ze je herkennen aan de geur. Erg leuk.

Ik ben benieuwd wat ze vanavond wegen. Foto's komen eraan.


1 juni 2011

dag 13

Natuurlijk zorgen wij ervoor dat oma Nova nooit alleen bij de pups kan komen. Maar vanmorgen had ze toch de kans gezien om even haar kop in de kist te steken zonder dat Britt of wij aanwezig waren. Britt ging snel in de kist zitten en legde haar kop tussen Nova en pups. Liet daarbij een zacht gegrom horen. Nova zocht gelijk bij mij haar heil, wilde zo graag die puppy's besnuffelen. Maar ze zal toch nog even geduld moeten hebben.

Vandaag moeten we weer halsbandjes vergroten. Dit wordt de derde keer. 


3 juni 2011

dag 15

Vandaag om 12.00 uur laten we de 14de dag achter ons. De pups zijn ondertussen in kleine hondjes verandert. Nog wel waggelend op hun pootjes en soms nog in tijgersluipgang, maar de oogjes en oren zijn open gegaan. Dit wil niet zeggen dat ze al goed kunnen zien en horen want als je ze oppakt hoor je de neusjes werken. Dat was als pasgeborene ook hun enige zintuig om mams te vinden.


  4 juni 2011

dag 16

Gisteren en eergisteren weer kijkers op bezoek gehad. Ook zijn de pups vrijdag voor de eerste keer ontwormd. Dat spul moet vreselijk smaken want ze spartelen behoorlijk tegen als je het inbrengt. Daarna liggen ze een minuutje verstijfd van afschuw in de kist. Ik vind natuurlijk geen wormen want Britt houd de werpkist super schoon. Ook vandaag de pups weer gewogen. Met z'n zessen wegen ze nu 7 kilo en 310 gram.  Minus het geboortegewicht een groei van 5 kilo en 150 gram in 2 weken.


Van 5 tm. 8 juni 2011

dag 17,18,19 en 20

Sorry, maar het valt niet mee om dit dagboek up to date te houden.

De pups ontwikkelen zich per dag sneller en sneller. Ik vind kleine zwarte stipjes op het witte vetbed. Het zijn de propjes die uit hun oren komen vallen. Ze kunnen dus nu ook horen. Kijken gaat nog niet zo goed. Als mams in de kist komt lopen ze heel soms verdwaasde rondjes. Het lopen heeft zich goed ontwikkeld want het gaat van links naar rechts door de kist. Blaffen kunnen ze ook als de beste en ik zie dat ze ook al met elkaar proberen te spelen. Sinds gisteren zijn ze iets aan de dunne. Kan ook niet anders want soms groeien ze samen bijna een pond per dag. Ik ga dus nu Britt op gezette tijden laten voeden want het loopt de spuigaten uit.


9 juni

dag 21

Als ik dunne poep zie begint normaal bij mij de alarmbel te rinkelen. Maar het leeft aan alle kanten en kreunt niet. Sinds 2 dagen wordt het vetbed echter wel sneller vies, want Britt is nu niet meer altijd in de buurt om de boel op te ruimen. Hoeft van mij ook niet. We hebben besloten om de kist met een uitloopje te vergroten zodat een "poephoekje" gemaakt kan worden. Het grut was totaal de kluts kwijt en zat te janken en te blaffen in hun nieuwe aanbouw. Toch werd de tweede keer door drie helden het uitloopje gebruikt om te p..pen en te p..sen. Nu maar kijken of ze de weg terug kunnen vinden. Er gaat steeds meer wereld voor hen open.

En ik moet alweer halsbandjes vergroten.

9 juni


   10 en 11 juni

dag 22 en 23

vrijdag geprobeerd om de pups iets bijvoeding te geven. Een toekomstige eigenaar viel de eer te beurt om te helpen. De hondjes waren niet erg hongerig dus het meeste maar aan Britt gegeven.

Het uitloopje aan de werpkist wordt goed benut. Meerdere hondjes maken al gebruik van de kranten. Ze spelen met elkaar en zo af en toe wordt er in een staart of oortje gebeten. 


12 juni

dag 24

Vandaag hebben we de pups even buiten in het gras gezet. Ze vonden het eigenlijk helemaal niet eng. Mams en oma Nova waren in de buurt. Nova wilde wel spelen en Britt ging in de tuin gelijk op zoek naar een hol (onder de buxusbol). De oerhond in haar is niet verdwenen. Met  bijvoeding zijn we maar gestopt want voor die 2 likjes is het niet de moeite waard. Britt heeft schijnbaar genoeg voeding. Eind deze week proberen we het opnieuw.


14 juni

dag 26

Afgelopen weekend veel bezoek gehad. Vanmiddag opnieuw een poging gedaan om de pups bij te voeden. Britt begint een beetje pierig uit te kijken en ik vind het wel genoeg geweest. 800 gram vlees + extra brokken en diverse tussendoortjes zijn niet genoeg om haar op pijl te houden. 

Omdat de pups de puppymelk met rijstebloem volgens mij niet lekker vinden het volgende gedaan.

100 cc. halfvolle melk + 100 water verwarmt. Iets bambix rijstebloem toegevoegd en dat weer met 30 gram volledig vlees vermengd.  Dat ging er wel in. Ze zaten naderhand elkaars bekjes af te lebberen.

Ze zijn z leuk


15 en 16 juni 2011

dag 27 en 28

Ja, morgenmiddag zijn ze 4 weken en het zijn al hele lummels. De bijvoeding gaat prima. Vanaf vandaag voer ik 3x pd. bij. De rijstebloem wordt langzaam vervangen door kleine stukjes bruin brood en de melk wordt steeds wateriger. Volgende week krijgen ze alleen nog geweekte brokjes gemengd met vlees.

Nee, vandaag geen foto's


17 en 18 juni

dag 29 en 30

Dit weekend is het weer full house. Maar best gezellig hoor. Vandaag besloten om Britt meer bij de pups weg te houden. Ook heeft ze vannacht weer bij Nova in de hal geslapen. Dat grut trekt haar uit elkaar. Het h.h.weegschaaltje is donderdag al ingestort. Gaat maar tot 2 kilo.

Ja, vandaag veel foto's

 

 

 

 


19 juni 2011

dag 31

               

GOLDEN SLUMBERS


 20 juni 2011

dag 32

Vandaag besloten om buiten de kennel te prepareren voor de pups. In de kist zijn ze al druk bezig met de rangorde dus hebben ze meer ruimte nodig. Ze verorberen nu ook naast 3xpd. Britt in 3x bijna een pond vlees met 3 boterhammen.

Ook zijn ze vandaag voor het eerste met Wim aan de wandel geweest richting sloot aan de voorkant van het huis. Allen zijn ze vaak erin en eruit geklommen en er ging weer een stuk wereld voor hen open. Daarna moesten ze zelf vanuit de voortuin naar de werpkist in de woonkamer lopen. Dat was erg vermoeiend en er moesten vele hindernissen genomen worden, maar ze hebben het allemaal gehaald. Die worden de eerste uren niet meer wakker.


21 JUNI 2011

dag 33

De pups zijn naar buiten gebracht in de binnenkennel. Ik kon niet vermoeden dat ze het z leuk vonden. Ze gingen helemaal uit hun dak en het werd een complete puppyparty. Daarna kropen ze in de welbekende aardappelkist op een lekker dekbed.

Omdat wij het onverantwoord vinden om ze in dit stadium met halsbandjes te laten lopen zijn die verwijdert en vervangen door een merkje op de rug. De beide jongens en Pink Lady zijn zonder merk te herkennen. Rood heeft een stip in het midden  gekregen en geel in de nek. Groen heeft een stip op zijn kontje. Als het weer goed is kunnen ze ook de tuin in. Vanavond gaan ze natuurlijk weer naar binnen maar ik denk dat ze daar snel niet meer willen zijn.


23 juni 2011

dag 35

Morgen 5 weken en het zijn al hele lummels geworden. Overdag kunnen ze kiezen tussen binnen- of buitenkennel. Toch liggen ze nog veel te slapen in de aardappelkist. Kleine gaatjes in het gazon worden onderzocht of het ook een "gat" kan worden en verder is ieder blaadje en takje interessant. Op geweerschoten bij onze buren reageren ze niet en de zitmaaier interesseert hen ook niet. Vanmorgen om half zeven Britt laten zogen en daarna de pups weer naar de kennel gebracht. Daar blijven ze tot vanavond. De brokjes gemengd met het vlees gaat erin als pap. Vrijdag worden ze weer gewogen. Ik ben benieuwd.


25 juni 2011

dag 37

Dit weekend komen weer vele bezoekers. In de kamer is de werpkist afgebroken want ze waren daar  niet meer te houden. Vrijdag weer de dagelijkse ondernemingstocht gehad. Nogmaals de sloot verkend en ook de vijver bezocht. Komende week gaan we de weiden en het bos in. Ook wordt de voeding naar 4x per dag opgevoerd. Het zijn flinke eters. Het lichte onweer gisteren was geen probleem voor ze.

 

 

 

 

 

 


27 juni 2011

dag 39

Zondag waren de pups veel buiten. Door de regen en wind waren ze de voorgaande dagen veel in de binnenkennel gebleven. Nu trokken ze los. De opgeslagen energie moest er uit. Vanmorgen begonnen ze om 05.15 uur al te joelen. Wim is opgestaan en heeft de kenneldeur open gezet. H kon van dat gejammer niet meer slapen. Ik heb ze daarna niet meer gehoord. Ben gewoon om 07.30 uur gaan voeren. Ze liggen nu ook de hele dag buiten te slapen. Het is een lust voor het oog. (zeg ik zelf). Gisteravond de pups n voor n een knuffelbeurtje gegeven. Ze genieten er zichtbaar van.

IK heb 'em !


28 juni 2011

dag 40

Noodweer voorspelt. Hagel, onweer en  zware windstoten. Temp. 37 C  in de schaduw. Pups lagen de hele dag voor de kant en wilden niet eten. Hadden duidelijk last van de warmte. Van het door ons gecreerde "badje" werd geen gebruik gemaakt. Tegen de avond, voor het weer losbarst, mee naar binnen genomen waar ze enthousiast aan mijn voeten begonnen te knagen. Daarna sliepen ze als roosjes op de koele vloer.

De rest van de avond niet meer gehoord.


29 juni 2011

dag 41

Vandaag is het gelukkig een stuk koeler. Wel valt er af en toe wat regen. De pups slapen nu in de "kist". Ze kiezen dus zelf de beste plek. Wim is met ze aan de wandel gegaan. Langs de gebouwen, langs het bos en toen de weide in. Tot halverwege de mais. Dat was even genieten zeg. Lang leve de grote wereld. Eenmaal weer thuis vielen ze doodmoe in slaap, weer een positieve ervaring rijker.

Morgen komt RvB chippen.


 2 juli 2011

dag 44

Onze laatste week met de pups. De chipper is geweest en de pups hebben definitief hun stamboomnaam gekregen. Vanavond voor de 3de keer ontwormen. Maandag naar de dierenarts voor de enting, woensdag testen. Komende dagen alle rapporten klaarmaken en de afspraken met de kopers regelen. Dus..... druk,druk,druk, druk

Vanmiddag gekeken of ze schotvast waren. Ja, dat waren ze. Ze waren op dat moment met z'n allen aan het vechten om een knuffel en hadden geen aandacht voor iets anders. Het ding werd bijna gevierendeeld en heeft mij tot tranen toe aan het lachen gebracht. Dit spel duurde wel 10 minuten. Ze gingen helemaal uit hun dak. Het was een complete lachfilm.


 3 juli 2011

dag 45

Vanmorgen waren ze de boel weer eens aan het afbreken. Ook elkaar dus. Dat normale rangorde gedrag horen en zien we nu steeds vaker. Dat wordt ook steeds erger naarmate ze ouder worden. Dus maar weer aan de wandel met de Brady Bunch om ze af te leiden. Zijn ze tenminste moe en leren ze ook nog wat. Kennis gemaakt met geblr van de kalfjes en gespeeld met een groot stuk plastic wat daar lag.

Morgen met de auto naar de dokter.


 4 juli 2011

dag 46

Vandaag naar de dokter geweest. In de bench in de auto. Zo hier en daar een even een piepje maar ze vonden het niet erg. Radio aan en opgewekt babbelen met Wim leidde genoeg af. Met bench in de hal van de praktijk gewacht tot we aan beurt waren. Daar ging het van: ooooh, en aaaah wat leuk, en werden ze uitgescholden voor LABRADOR (??). Bij de dierenarts stonden ze als versteende standbeelden op tafel, lieten zich keurig betasten en bekijken en de prik hebben ze niet eens vernomen. Thuisgekomen mochten ze eerst nog even ravotten in de tuin met als gevolg dat 5 van de 6 in de vijver vielen. Vonden ze ook niet erg, ze hadden het sowieso al zo warm.


5 juli 2011

dag 47

Vanmorgen om een uur of half tien hoorden we een klaagzang vanuit de kennel komen. Toen ik ging kijken zag ik 2 hondjes bij het deurtje staan huilen. Ik vroeg me af wat ze hadden, want normaal hoor je ze niet.

Maar natuurlijk, het biologische klokje was in werking. Ze zijn al zo gewend aan hun dagelijkse uitje dat ze zelfs de weg al kennen naar het hek in de tuin. Wim is meer als een half uur met ze op pad geweest en geloof me dat ze daarna stil waren.


7 juli 2011

dag 49

Vandaag worden de puppy's 7 weken. Afgelopen woensdag zijn ze getest en alle hondjes waren geschikt voor de jacht. Ik vond ze deze week iets slomer dan anders, maar wat wil je. chippen, ontwormen, enten, testen. Het zijn ook nog maar baby's.


8 juli 2011

dag 50

Vandaag gaat de eerste pup ons verlaten. En oh, oh, oh wat is dat moeilijk als je kiezen mag uit 4. Na misschien wel 1 uur viel eindelijk de beslissing.

Countryfair van de Bleckinkhof (vicky) gaat met Cyriel mee naar papa Gallo in Belgi.


9 juli 2011

dag 51

Vicky heeft de reis naar Belgi goed doorstaan. Vannacht echter de onvoltooide van Beethoven ten gehore gebracht. Echt eten wil ze ook nog niet goed. Het lege nestsyndroom/heimwee is begonnen. Het was ook een groepje dat altijd als n kluitje bij elkaar lag te slapen.

Vandaag zijn ook Countrygirl v.d. Bleckinkhof (Sue) en Countrysong v.d. Bleckinkhof ( Lente ) naar hun nieuwe baasjes Hetty en Sjaak vertrokken. Morgen vertrekken de anderen.


10 juli 2011

dag 52

Zover we nu weten hebben  Sue en Lente de reis slapend en probleemloos doorstaan. Sue heeft zelfs de 1ste nacht ipv. in de bench  bij een andere hond in de mand geslapen. Baasje heeft haar 's nachts ook niet gehoord. Dus Golden en Lab zijn al 2 dikke vrienden.

Eerst is vanmorgen Countryside v.d. Bleckinkhof (Guus) vertrokken en gelijk daarna Countryroad v.d. Bleckinkhof (Blues).De laatste, Countrydance v.d. Bleckinkhof (Zus), is omstreeks 13.00 uur vertrokken.

 Je zou denken dat je dan, na alle vermoeidheid van de laatste maanden blij bent dat ze gaan, maar nee. Er overvalt je ineens een gevoel van verdrietige leegte. Je hoeft niet meer te zorgen vr en niet meer 's morgens om 5.00 uur uit je bed. Maar je zag dat de pups gescheiden moesten worden. Ze waren vooral de laatste dagen de rangorde erg aan het verdelen. Zeer bijzonder om dat wolvengedrag te zien.

We wachten nog even de laatste berichten af en dan sluiten we dit dagboek af. We gaan dan verder onder de linken nieuws en Britt /nest I.


13 juli 2011

einde dagboek

De afgelopen dagen goede berichten ontvangen van de pups. 2 willen er nog niet zo goed eten (heimwee)maar voor de rest doen ze het allemaal prima. Bij mij heeft ook het heimwee een beetje toegeslagen. Graag had ik er nu nog eventjes n vast willen houden en knuffelen, maar dat is beter van niet.

Met dit dagboek hopen wij dat we veel mensen leesplezier en informatie hebben gegeven. Ook hopen wij dat de pups zich goed gaan ontwikkelen en een lang en gezond leven met trainingen voor wedstrijden en jacht tegemoet gaan.

Hun verdere ontwikkeling kunt u volgen onder de link Britt/nest 1

Iedereen bedankt die ook ons begeleid en gesteund hebben.

Jachthondenkennel

   "van de Bleckinkhof"

Wim en Cathy te Winkel   

 

 

 

 

 

 

Flying Kangaroo Gallo

             X

Brittanic Peony van de Bleckinkhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Side by side 30 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 juni

Altijd liefdevol bij elkaar liggend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren weer in de tuin wezen spelen. Het was heerlijk weer.

 Komende dagen zullen we het kleed in de keuken weg moeten halen. Het weer wordt slecht, dus we creren een nieuwe speeltuin. Ik vrees dat de werpkist nu snel te klein voor ze is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

waar is de beer????

Wie heeft nou die Beer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als varkens aan een trog. (De dakgoot)

 

 

 

 

 

 

 

 

de meisjes

Countryfair van de Bleckinkhof

Countrygirl van de Bleckinkhof

Countrysong van de Bleckinkhof

Countrydance van de Bleckinkhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUE

 

 

LENTE

 

GUUS