puppydagboek nest 1 Marley 2017

Van 23 juni tm.

 

Sunbeam van de Bleckinkhof X Windworkers Dartford

Marley en Damon

 

 

23 juni 2017

dag 1

het geboorte verslag.

Zoals in het nieuws al was te lezen is pup 1, een reu, bij de dierenarts geboren. Daarna snel met moeder en zoon naar huis. Blij dat we een levende pup hadden.

Rond 11.25 uur kwam nummer 2 vlot ter wereld, een teef.

Daarna een teef in stuit. We zijn vergeten om haar tijd te noteren want we moest even alle zeilen bijzetten om haar aan het ademen te krijgen. Vruchtwater wegzuigen, op kop onder de koude kraan, beademen en maar blijven wrijven. Na enkele minuten ging het gapen eindelijk over in een buikademhaling. gelukkig, ze was er.

Om 12.10 uur werd een reu geboren. Ook in stuit. De enige die we die dag hebben gewogen. 366gr.

Om 13.40 uur een teef.

Om 15.00 uur een reu

En om 17.30 weer een teef in stuit.  Dat was dus nr. 7

Door de röntgenfoto eind week 8 wisten we dat er zeker 9 pups geboren moesten worden. Na de geboorte van nr 7 was er even wat lichte weeën te zien maar daarna viel Marley in slaap. Ze was erg moe. Tussen 02.00 uur en 04.00 uur zagen we soms wat persweeën maar de pup bleef op 10cm afstand steken en kwam maar niet verder. Om 04.00 uur de dienst hebbende dierenarts gebeld en om 04.15 uur Marley gespoten met OTC. Maar dit gaf weinig tot geen reaktie. Dus bleef ons niets anders over dan maar weer naar de praktijk te gaan met haar.

Het is ondertussen 05.10 uur

Er word geconstateerd dat de pup dood is en dus uit het geboortekanaal verwijderd moet worden. Dit dus gedaan.

Om er zeker van te zijn dat er nog 1 pup geboren moet worden is er weer een foto gemaakt. Inderdaad zat er nog één in, maar die lag ook in stuit. De echo wees uit dat er geen hartslag is en dat ook deze pup dood was. De andere pup was "vies" en zo te zien al meerdere dagen dood en waarschijnlijk deze laatste ook. Daardoor ontstaat er voor de hond een zeer gevaarlijke situatie. Zowel in dit geval een keizerssnede doen, als wachten tot de laatste alsnog vanzelf geboren wordt, zou voor Marley een levensbedreigend risico kunnen zijn. En opnieuw een pup manueel  verwijderen zou ze zowel lichamelijk als geestelijk niet meer aankunnen Zo te zien was ze aan het eind van haar krachten. Haar snuitje sprak boekdelen. Wij begonnen ook behoorlijk in paniek te raken want wij  vreesden voor haar leven.

Om 10.30 uur hebben we na rijp beraad besloten om toch operatief in te grijpen. Zou voor Marley het gemakkelijkste zijn.

Het was een goede beslissing. Ze heeft de O.K. goed doorstaan en daarna thuis flink geslapen. Inderdaad was ook deze laatste pup "vies". Marley wil nu gelukkig wel weer eten. Maar dat moeten we voorzichtig opbouwen.

Op zaterdag hebben wij een lading stress van ons af kunnen schudden en zelfs om de beurt wat slaap in kunnen halen.

Komende dagen kan het puppydagboek beginnen. We hebben al veel foto's klaar staan. Hopelijk lukt dat morgen.


Dag 1


24 juni 2017

dag 2

 

 

 

Op FB vindt u een klein filmpje, gemaakt op zaterdag door de oppas. Wij waren toen weg voor Marley's operatie.


25 juni 2017

dag 3

Marley is goed opgeknapt. Haar eetlust is enorm en daar zijn we blij om. Ze is een prima moedertje en is erg bezorgd om haar kroost.

Zondag kwamen vrienden even langs en hebben ons geholpen met wegen en merken van de pups. Door alle hectiek was dit nog steeds niet gebeurt. Omdat Marley nog niet goed aan de melk is geeft dat een enorm gejammer want zodra je ze aanraakt willen ze drinken. Dit is wel lastig, want zo krijgt de teef geen moment rust. Er liggen er altijd wel 2 of 3 te drinken en maken daarbij boze geluiden als blijkt dat de tank nog leeg is.

Het wegen was nu nog geen succes op ons welbekende h.h. weegschaaltje. De grote kom waar ik ze dan in leg vloog weer alle kanten op. Bleckinkhof puppy's liggen n.l. niet stil. Maar, het heeft altijd gewerkt dus ik twijfel er nu ook niet aan. Vanavond worden ze weer gewogen.

En dit krijg je als je met pups loopt te trekken


26 juni 2017

dag 4

Tot de volgende update.


28 juni 2017

dag 5

Gisternacht tot 4x toe de werpkist weer op orde moeten brengen. Marley heeft enorme graafneigingen. Zet de hele kist op kop en dan liggen de pups onder de vetbedden. Buiten heeft Wim vanmorgen 6 enorm grote gaten(holen) dicht gemaakt. Wij kennen deze neigingen nog van onze andere honden en weten dat ze er niets aan kan doen. Het is het instinct van de wolf in de hond. Veilige plekken creëren voor als er gevaar dreigt. Als je niet oppast gaan ze de puppen verkassen. Daarom ook zo weinig mogelijk vreemd volk over de vloer. Ik zag ooit in 1988 onze Tosca met een pup in de bek naar buiten lopen.

Nu ligt er een groot vetbed in de kist en dat hebben we aan de hoeken met een schroefje in de bodem bevestigd. Nu kan ze rossen wat ze wil maar het vetbed blijft op plek. Voor ons een rustgevend gevoel. Ook overdag.

Van het Diergeneeskundig Centrum in Winterswijk kregen we de foto toegestuurd die is gemaakt aan het eind van week 8. U ziet de opname onder de link nieuws -23/6

Wij willen het hele team bedanken voor de geweldige zorg aan ons verleend tijdens bange uren.

De pups groeien goed en ook Marley wordt alweer wat dikker.


29 juni 2017

dag 6

 


2 juli 2017

dag 9

Net als in andere dagboeken valt eind eerste week meestal even een hiaat. Maar ondertussen is de rust weergekeerd. Marley begint in voedingsritme te komen en ook de pups zijn veel rustiger. Groeien doen ze tegen de verdrukking in, iets wat je van hun moeder niet kunt zeggen. Nog steeds steekt haar ruggegraat er bovenuit. Momenteel voeren we 2x daags brok en 2x daags volledig vlees. Vooral het vlees zal naar een kilo pd. moeten. Een bruine boterham tussendoor gaat er bij haar ook wel in.

Vader van de pups, Damon,  heeft zaterdag in Wingene(België) in de finale WT in Novice een 3de plaats gehaald. Er waren slechts 5 diploma's. Knap gedaan hoor.

Windworker's Dartford


5 juli 2017

dag 12

We weten dat we achter lopen met ons dagboek, maar de drukte overkomt ons gewoon.

Met de pups gaat het geweldig goed. Ze groeien als kool en gaan vanavond, misschien op 1 na, de 1200 gram halen of er zelfs overheen. De oogjes zijn bijna helemaal open maar zien kunnen ze nog niet goed. Alles gaat nog op geur. Vrijdag krijgen ze hun eerste wormkuur, dat wordt weer lachen want ze protesteren enorm. Het wordt met een spuitje ingegeven en het is dus gewoon slikken of ...... Nageltjes knippen is ook nodig. Dit om Marley,s buik een beetje te beschermen.

De nieuwe namen zijn ondertussen doorgegeven aan RvB. Zodra deze hun goedkeuring hebben gegeven zullen wij ze hier vermeldden.

Vanwege een afzegging zijn we nog op zoek naar een geschikte jager/voorjager.

NB: op FB staat een film waar papa Damon het apport binnen haalt op proef 4 in de WT Finale Novice  in Wingene België. Hij werd 3de. Geweldige prestatie voor zo'n jonge hond.

tot de volgende update.

4 juli

 

6 juli


7 juli 2017

dag 14

Raad van Beheer heeft ons toegekend:

A PERFECT HUNT, A PERFECT HARVEST, A PERFECT HARMONY

A PERFECT STORY, A PERFECT MORNING, A PERFECT SUMMER,  and A PERFECT DAY.

Vandaag krijgen de pups hun eerste wormkuur. Ook Marley, Britt en Nova krijgen een kuurtje.


9 juli 2017

dag 16

De wormkuur was zoals gewoonlijk een knoeipartij. Je moet oppassen dat je niet in de longen spuit en met te ver voorin doseren krijg je een rose pup, rose handdoek en ook nog een rose Wim. We waren begonnen met de voorste nageltjes te knippen, iets wat nog niet zo eenvoudig is. Moet toch niet menen dat ze stil willen liggen.

Marley blijft steeds langer weg bij de pups, maar toch begint ze weer gewicht verliezen. Dus wij gaan ingrijpen. Naast de 4 hoofdmaaltijden brok en vlees krijgt ze vele tussendoortjes van ons. Ook worden de puppen vanaf vandaag bijgevoerd.

Vandaag begonnen met de rijstepap voor baby's vanaf 4 mnd. Ik meng de halfvolle melk met 50% water aan en verhit dit tot een graad of 40. Daarna voeg ik de rijstebloem toe tot het een romig papje is. Ze vonden het best lekker. Waarschijnlijk zal ik overmorgen e.e.a. iets aanlengen met compleet vlees voor pups.

Het is prachtig om te zien hoe alles op 4 beentjes al door de kist begint te wandelen. Proberen zelfs met elkaar te spelen. Blaffen doen zo ook, want ze kunnen elkaar nu ook horen.

Kijken of we door de pups bij te voeren de kilo's er bij Marley weer op krijgen. Ze mag van ons niet meer zo vaak voeden.

 

 

Tot de volgende update.


11 juli 2017

dag 18

Gisteren hebben we de kennel uitgebreid met de welbekende "serre". Het duurde niet lang of één van de pups waagde het de werpkist te verlaten, en als er 1 schaap over de dam is........ Later lag het roedeltje heerlijk in de aanbouw te slapen en maakte ook gelijk gebruik van de krant die als toilet dienst doet.

 

 

 

Gisteren ook 2x wat rijstebloempap bijgevoerd. Een beetje flauwe hap denk ik. Iets suiker erover deed wonderen. Vandaag hebben we ongeveer 40gr vlees toegevoegd. Ze stonden helemaal te beven van genot, zo lekker vonden ze het.

 

(vandaag samen 10 kilo en 340 gram)

Tot dan.


12 juli 2017

dag 19

 


14 juli 2017

dag 21

De afgelopen dagen veel aanloop gehad en morgen en zondag verwachten wij ook nog veel bezoekers. Marley wordt er nog steeds een beetje onrustig van. Zij vindt het nog steeds niks al dat volk bij de werpkist. Maar we vergeven haar want ze doet het geweldig goed als moeder. Beter zo als andersom. We ondersteunen haar tijdens de voeding want het gaat erheen, dat wil je niet weten. Gewoon barbaars. 7 pups zijn in ruim 2 dagen tijd precies 2 kilo gegroeid. Het zijn al hele moppen geworden.

We blijven 2x per dag 200 gr. vlees bijvoeren. Dat moet voorlopig genoeg zijn. Daarvoor hebben we de welbekende "dakgoot" maar weer van zolder gehaald. Die doet al 30 jaar dienst als voerbak. Kunnen ze tenminste niet in badderen en ze kunnen er als ze straks groter zijn aan beide kanten bij. Het is altijd een enorm geduw aan de trog. Het liefst over elkaar heen liggend. Daarom voeren we altijd over de top. Krijgt de bescheiden eter tenminste ook voldoende. Het restantje is altijd voor mams.

Het is bewonderenswaardig hoe krant zindelijk enkelen al zijn. Leren ze snel hoor! We hopen dat het volgende week warmer wordt, kunnen ze een kwartiertje mee de tuin in. Lekker kroelen en knuffelen. Is zo leuk.

Tot binnenkort.


18 juli 2017

dag 25

Binnenkort is wel wat lang geworden, maar de enorme toeloop en organisatie van een veldwedstrijd alhier nam alle tijd in beslag.

De pups krijgen nu 2x pd. 300 gram vlees met het binnenste van een bruine boterham aangereikt. Over de top voeren en dan het restant voor mam is er nog niet bij, Binnen 2 minuten is alles schoon op. Ik durf echter niet harder bij te voeren. Ze wegen nu al samen 15 kilo. Volgende week dus naar 3 voedingen. Kunnen we de hoeveelheid iets beter verdelen.

Vanmiddag gaan ze voor het eerst mee de tuin in. De kennel wordt nu puppyproof gemaakt en eind van de week gaat de werpkist de woonkamer uit. Ze vinden het binnen veel te warm en willen er graag uit.

Even kennismaken met de tuin. Het was alsof ze niets anders kenden.


19 juli 2017

dag 26

Vandaag de pups naar de kennel gebracht. Nadat ze die hadden verkend en waren bijgevoerd kropen ze allemaal op het vetbed in de aardappelkist en vielen in diepe slaap. Het geraas van de zitmaaier en slijptol deerde hen niet, want ze werden er niet wakker van.

Het is 30 graden en ideaal weer voor de hondjes, daarom ook buiten een ren klaar gemaakt. Ze konden dus 's middags ook de tuin in. Het zelfstandig van binnen naar buiten gaan hadden ze snel onder de knie. Ze bleven allemaal buiten slapen.

 

 

Tegen de avond de pups weer naar binnen gehaald want er was onweer en hagel voorspeld.

Morgen zien we wel verder.


20 juli 2017

dag 27

Vanmorgen om 06.00 uur Marley de pups laten voeden. Haar daarna zelf gevoerd. Ik merkte dat de hondjes eruit wilden. Ze klommen tegen het gaas van de uitloop aan. Dus is het moment aangebroken dat ze definitief naar de buitenkennel verhuizen. Het is ook niet meer schoon te houden in de werpkist.

Omdat het regent blijft de kenneldeur naar de tuin dicht. Na het bijvoeren lag alles binnen enkele minuten al weer te slapen in de aardappelkist. Ze vinden het erg prettig in dat nieuwe "hol".


23 juli 2017

dag 30

Vrijdag 21/7. De pups hebben hun eerste nacht buiten prima doorstaan. Ik moet ook zeggen dat het een aangename temperatuur is in de kennel. En in de kist, die met de opening een klein stukje van de achterwand af staat, is het gewoon warm. Vandaag moeten ze voor de 2de keer ontwormd worden. Ik heb ze dus gewogen. Tussen de 2,3 en 2,6 KG. en samen 17 kilo en 345 gram. PFFFFF. Ik voer nu 3x per dag want het moment van afspenen nadert. Misschien nog 1 weekje 1x daags van Marley, maar dan is de party echt over. Is voor Marley ook beter. Ze voedt nu staande en de puppen hangen ahw. onder aan haar buik. Het lijkt wel een treintje, Zittend op hun kontje, netjes naast en tegenover elkaar, houden ze zich aan elkaar vast. Maar als er één valt, valt het hele groepje om. Werkelijk een zot gezicht.

 

Zaterdag 22/7 De hele dag aanloop gehad dus ook veel kunnen observeren en genieten van het kleine grut. Na iedere voeding wordt intensief gespeeld en om de beurt wordt er wel een nestgenoot gemolesteerd. Er ligt veel speelgoed maar hun ontwikkeling gaat zo razend snel dat het bijna niet is bij te houden. Als het weer mee zit gaan ze komende week voorzichtig met ons op pad. Om te beginnen wandelen in de tuin.

 

 

Zondag 23/7 Het weer zit dus niet mee. We hebben een vorig nest al eens 's nachts binnen moeten halen ivm. echt noodweer en die nacht samen met hen op de keukenvloer moeten slapen. Uitgerekend gisteravond rond 12.00 uur begon het hevig te weerlichten en zacht te rommelen. Zag het al voor me, midden in de nacht bij de pups in de kennel voor het geval ze bang zouden worden. Het liep gelukkig met een sisser af. Vanmorgen om 6.30 uur hoorde ik ze voor het eerst janken. Ze wilden naar buiten om te p..pen en te p..ssen. De toch wel ruime binnenkennel wordt hoegenaamd niet bevuild, ook niet het hoekje met de kranten. Ze doen alles netjes buiten in het gras.

Tot de volgende update.

Er is nog een pup beschikbaar voor een voorjager/jager.


25 juli 2017

dag 32

Afschuwelijk. De hele dag heeft het gegoten. Soms kwam het met bakken tegelijk uit de lucht vallen. Alles is doornat en de pups laten zich buiten niet zien. Alleen tijdens het voeren lopen ze even te dollen in het gras. Vanmiddag tijdens een spaarzaam droog moment hebben we ze uit de ren gehaald en in de tuin laten lopen. Twee vonden het wat vreemd, maar naar verloop van tijd was alles gerust gesteld en gingen ze op inspectie uit. Als het morgen nog zo slecht is neem ik ze mee de keuken in. Van de hele dag in zo'n kist liggen worden zo ook niet veel wijzer.

 

Zoek apport!!!!

Tot morgen.


28 juli 2017

dag 35

Gelukkig bleef het de afgelopen 2 dagen overdag droog. De temp kon wat hoger, maar we klagen niet. Ondanks het feit dat Wim hele dagen poepjes loopt op te ruimen lukt het Marley toch om ons zo nu en dan voor te zijn. Dit had tot gevolg dat ze een maag/darm storing opliep en een nacht en een dag heeft lopen kotsen. Eten wilde ze dus logischerwijs ook niet. Een spuit en wat pilletjes deed wonderen, maar zo krijgen we de kilo's er natuurlijk nooit aan. 21,1KG was haar laatste weging. Ziet gewoon niet uit. Af en toe wil ze nog een keer de pups voeden. Maar één dezer dagen is het echt finito. We gaan de pups op 4 voedingen per dag zetten en gaan de marges drastisch verhogen. De uitjes in de tuin vinden ze dermate leuk dat ze nu al niet meer naar de ren terug willen lopen. Onderweg vinden ze de planten en struiken veel interessanter. De dunne takjes van de clematissen aan de pergola zijn door hen al op klomphoogte gesnoeid. Hopelijk kunnen we komende week met ze het weiland in want ze worden met de dag vrijer en brutaler.

De komende 2 weken zijn we enorm druk. Wij hopen het dagboek up-to-date te kunnen houden.

 

Slootje springen.


5 augustus 2017

dag 43 (?)

We zijn alweer een week verder. Wat gaat de tijd toch snel als je druk bent. Puppy's doen het geweldig goed. Afgelopen maandag is de chipper geweest en hebben de gekleurde bandjes een kennelnaam gekregen. Elke dag pogen we een wandelingetje met de pups te maken. In onze tuin is dat niet meer mogelijk, ze gaan nu niet meer slootje in maar slootje over, de openbare weg op. Gelukkig is deze week de weide achter onze tuin gemaaid dus konden we richting grote sloot en mais. Dat was keten zeg. Jammer dat na 2 dagen de loonwerker met injecteur kwam. Er staat een klein filmpje op FB. onder wim te winkel van de bleckinkhof

Donderdag alle pups in een bench in de auto gezet en met hen naar de dierenarts gereden voor hun eerste enting. We hadden een muziekaal gezelschap aan boord wat door onze radio werd overstemd. We waren wat aan de vroege kant, dus mochten de pups in de spreekkamer loslopen. Vonden ze erg interessant, één kwam zelfs met een PC onderdeel onder het bureau vandaan. Hebben we maar snel weer onder het bureau gegooid. Het personeel kwam enthousiast foto's maken. Net als tijdens het chippen heeft geen enkele pup gejankt tijdens het prikje.

 

 

Omdat de weide achter het huis tijdelijk niet te gebruiken is zijn we genoodzaakt om onze grond verderop te gebruiken. Ze moeten dus nu vaker in de auto en dat is maar goed ook. Weten ze meteen dat niet ieder ritje een prikje is. Er zijn ook leuke dingen te beleven als je mee uit rijden moet.

 

Het wordt aardig krapjes zo met z'n zevenen in het krat. Maar ze zullen het nog een ruime week moeten volhouden. In de buiten ren breken ze de boel af. In alle hoeken liggen al keien om de roedel binnen de omheining te houden. Het speelgoed is door de regen nat en modderig en stinkt aan alle kanten. En net als alle nesten in het verleden hebben gedaan, doet ook dit nest een poging om de 30 jaar oude Ceder Antartica uit te graven. Het liefst liggen ze tot 's avonds 10 uur buiten.

Ze krijgen nu 3xdaags brokjes en 's avonds voor ze het nachthok in moeten nog ieders 100 gram vlees. Per 2 dagen gaat het rantsoen iets omhoog. Komende week worden ze getest en eind van de week komt papa kijken.

tot binnenkort.


 13 augustus 2017

dag 52

We zijn meer als 8 dagen verder en dit puppydagboek is bijna een weekboek geworden. Het plan om deze laatste week alleen met de pups door te gaan brengen is totaal mislukt. Bijna dagelijks kwamen er extra bezoekers binnenvallen die uiteraard van harte welkom waren, maar soms was het wel een beetje teveel.

6 aug. Hondenworst.

De pups hebben de afgelopen week erg slecht gegeten. Dagelijks waren er wel twee die kompleet 2 a 3 maaltijden oversloegen. (enting?). Ziek waren ze niet want ze hadden normale temperatuur. Op maandag 7 aug. zijn ze getest. Misschien op dat moment niet zo gunstig. Gelukkig gaat het nu beter en vreten ze de oren van ons hoofd. We waren de hoeveelheid voer even gaan minderen, maar nu moeten we weer verhogen.

10 aug.

Ondertussen is papa Damon met baasje Sandra op bezoek geweest en ook Damon's fokster Diana was hier. Er zijn vele foto's gemaakt, hier in de tuin en in het bos. We hebben een geweldige dag gehad. De pups lieten zich van hun positieve kant zien en voelden zich duidelijk beter. De foto's houdt u tegoed.

12 aug.

Vandaag zijn de eerste 2 pups naar de nieuwe baasjes vertrokken. We mogen het misschien niet zeggen, maar het wordt tijd. De toch wel ruime buitenren en de dagelijkse uitstapjes zijn voor de pups niet meer genoeg. De "pikorde" is in volle gang. En om te voorkomen dat ze elkaar helemaal vermoorden, halen we ze regelmatig in huis. We laten ons buiten zo weinig mogelijk zien, want zodra ze ons in de peiling hebben staan ze als stokstaartje tegen de hekjes en joelen ons de oren van het hoofd. Zenuwslopend maar voor de toekomst veelbelovend.

Als eerste heeft "A Perfect Harvest van de Bleckinkhof "(Dost) ons verlaten. Daarna was het de beurt aan "A perfect Harmony"(Mason).

13 aug.

En vandaag was het de beurt aan "A Perfect Summer" (Cato).

Maandag en dinsdag gaan de laatsten.

Tot dan.


14 augustus 2017

dag 53

Zondagavond dachten we, 't Is een stuk rustiger in de roedel nu er 3 weg zijn. Maar vanmorgen ging de pikorde opnieuw van start. Het was me toch een herrie in de tuin. Ik zag het met lede ogen aan. In volle galop de binnenren in, en in volle galop er weer uit. Anderhalf uur lang, rollebollend over elkaar heen. Ik was bang voor blessures.

's Middags kwam Bram zijn pup halen. Bij hem was de beslissing nog niet gevallen, dus wij met het kwartet het weiland in. De pups waren moe van de wandeling en ging braaf de ren weer in.

Vandaag vertrok: "A Perfect Day van de Bleckinkhof" (Swagger).

Nadat wij onze gasten hadden uitgezwaaid stond er ineens een pup op het terras. Miss Dimphy. Onze eigen klipgeit. Die heeft later geen moeite met een hekje hoor. We waren het stressen zat en hebben het drietal opgesloten in de binnenren en daar waren ze het helemaal niet mee eens. Voor de laatste dag moest dat maar kunnen. Na een halfuur jammeren en joelen gaven ze het op.

 

 

 

Tegen de avond hebben we ze weer mee naar binnen genomen. Ze weten al precies waar het leuk is. Hoeft echt niet te roepen, staan eerder bij de achterdeur dan jij.

Na het afspenen hebben we Marley niet meer bij de pups gelaten, want iedere keer als ze bij de ren stond gooide ze haar maaginhoud voor haar jongen neer. Vanavond was dus tijd dat er 6 honden over de vloer liepen. Nova en Britt bleven keurig op afstand. Bemoeiden zich totaal niet met Marley en haar pups. De pups daarentegen herkenden hun moeder wel en likten haar bek en gingen onderdanig op rug liggen. Ze begrepen dus duidelijk hoe het met de rangorde gesteld was. Erg leuk om te zien. Minder leuk dat er weer gekotst werd. Maar ja, zo werkt moeder natuur nu eenmaal. Ben best wel een beetje trots op Marley dat ze haar jongen zo goed wil verzorgen.

Morgen vertrekken de laatste 2 want Dimphy blijft bij ons. Ze lijkt in haar gedrag heel veel op haar overgrootmoeder Nova. Is altijd haantje de voorste en ze kan uitstekend "klimmen".

 


15 augustus 2017

dag 54

Vandaag nemen wij dus afscheid van 2 pups. We steken nog net niet de vlag uit, dat zou wel erg ongepast zijn, maar de ontwikkeling van de roedel gaat zo snel dat de noodzaak dat ze het nest moeten verlaten zich overduidelijk aftekent. De zo kostbare periode baas/hond binding is al begonnen. Van 8 tot 12 weken gebeurt ontzettend veel.

Vandaag gaan weg:

A Perfect Hunt van de Bleckinkhof (Paco)

en

A Perfect Morning van de Bleckinkhof (Senta)

 

En wat blijft is?????

A Perfect Story van de Bleckinkhof

Dimphy

 

Zij is de laatste hond die bij ons zal wonen. Er lopen nu 4 generaties bij ons rond. Gezien onze eigen leeftijd vinden wij dat Dimphy de laatste moet zijn die onze roedel aanvult. Wij hopen vele jaren met haar te  mogen en kunnen werken.

Nog een dag of 10 zal dit dagboek open blijven. Daarna gaan wij het sluiten en gaan we verder op de link NIEUWS. Voor Dimphy zullen wij een nieuwe pagina openen.

 


22 augustus 2017

Zoals beloofd enkele van de vele prachtige foto's die gemaakt zijn op vrijdag 10 augustus door Diana L. de fokster van papa Damon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandra J. met de nakomelingen van haar Damon.


10 oktober 2017

Het Puppydagboek wordt gesloten. Alle pups hebben hun laatste enting gehad en komende week worden de registratiebewijzen naar Raad van Beheer gestuurd. We hebben vele berichten en foto's van de nieuwe eigenaren ontvangen. Daar zijn we erg blij mee. Rest ons nog om iedereen te bedanken die ons geholpen en gesteund hebben tijdens de zorg voor dit nest. Het was een hele kluif.

Speciale dank naar Sandra Jaeger voor het vertrouwen in onze Marley en ook Diana Lambertz voor haar interesse in ons nest. Dank voor de vele prachtige foto's die ons zijn toegestuurd.

Speciale dank aan de 2 dierenartsen van Diergeneeskundig Centrum Winterswijk. Zij hebben Marley door de zwaarste periode heen geholpen en uitstekend verzorgd.

In ons huis is het nu Full House. Er loopt nu een roedel van 4 Goldens rond. Hopelijk blijft dit nog lang zo.

 

4 generaties.

Voor de jongste telg maken we een eigen pagina. Overige info vindt u vanaf nu weer onder de link NIEUWS.