Home

Onze Honden

Nieuws

Oud Nieuws

Geschiedenis

info/Contact

 

Copyright  2010

Shops design

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWS

Vervolg van pagina 1 (oud nieuws) vanaf 16 september 2013

Onze honden.


 16 september 2013

Op pagina Oud Nieuws zijn foto's en tekst een eigen leven gaan leiden. Hopelijk krijgen we dat nog weer op orde.

Sorry voor het ongemak.

 Hieronder het vervolg van het nieuws.
6 november 2018

In memoriam voor Nova.

Voor ons verdrietige dagen

Gisteren hebben we onze Nova laten inslapen. Het ging de laatste week steeds meer berg afwaarts en dan weet je ineens dat haar moment is aangebroken. Wat mag je nog verwachten van een hond die 14 jaar en 6 maand haalt.

De laatste tijd had ze steeds baarmoederontsteking en diverse echo's en AB-kuren brachten geen totale genezing. Voor een operatie was ze al te oud. Maar ze at goed, had geen pijn een ging nog graag mee voor een uitje.

Van vrijdag op zaterdagnacht ging het mis. Er had zich in een week tijd een enorme tumor ontwikkeld aan haar melkklier en daar had ze duidelijk last van. Dat konden we haar niet aan doen, dus het besluit genomen.

We zullen haar verschrikkelijk missen want ze was heel bijzonder.

We hebben haar bij Tosca en Amanda in de tuin begraven.

Deze foto's zijn gemaakt in juni van dit jaar.


1 November 2018

Op 10 oktober 2017 hebben wij het puppydagboek van Marley gesloten en het was de bedoeling om vanaf dat moment het nieuws/blog weer actueel bij te houden en een nieuwe pagina voor Dimphy aan te maken. We zijn echter zoals u ziet een heel jaar in gebreke gebleven. Na 2 jaar lang struinen door het web, op zoek naar een geschikte dekreu voor Marley, was ik het hele internet een beetje beu. Bovendien kwam na de geboorte bij ons een vierde hond in huis en dan hoef ik u dus niets verder uit te leggen. Druk druk en constant met honden bezig.

Er is het afgelopen jaar heel veel gebeurd en we zullen proberen om de belangrijkste punten aan te halen.

Henk de Ronde heeft dit jaar met Mylow de "BEST OF THE BEST' gewonnen. En Henk heeft op dat moment besloten dat dit voor Mylow de laatste wedstrijd was. Hij is nu 8 jaar en heeft alles gewonnen wat er maar te winnen viel. Zelfs op Nimrod het felbegeerde AA diploma gehaald. Henk, een wijs besluit en ga lekker nog een paar jaar met hem jagen. Voor ons blijft het altijd nog een klein beetje "onze Charlie".  Een verschrikkelijk lieve hond waar we met moeite afstand van konden doen, maar een jongen tussen de meiden was voor ons gewoon te lastig. Dank dat jij hem zo'n prachtig jachtleven hebt gegegeven en zo ongelooflijk veel met hem hebt bereikt. Jij verdiende Mylow en Mylow verdiende jouw. De perfekte combinatie.

Nadat op 9 maart 2017 Flying Dutchman(Baston) en op 25 april 2017 Funny Girl Fran(Floor) waren overleden, kregen we 2 weken geleden bericht dat Brave Amadeus(Tuc) dood was. Zowel Tuc als Baston waren uit nest 1 van Nova en nestbroers van onze Britt. Floortje kwam uit het 2de nest van Nova.


6 juli 2017

Jammer voor Henk met Mylow, maar de Finale open klasse  in België maakte een eind aan een lange reeks van overwinningen. Het uren lang wachten tot je aan de beurt bent in proef 4 brak hen beiden op. Wij hebben dezelfde ervaring op wedstrijden. Dus hier geen barrage voor Henk..

Damon daarentegen mocht wel op voor proef 5. Het leverde hem met baasje Sandra een prachtige 3de plaats op. Dolgelukkig was ze met deze overwinning in de Novice.

Gisteren, 5 juli, was er een veldwedstrijd in Zuid/West Nederland. Daar kon Henk weer zijn gram halen. Die dag werd hij beloond met een 1ste U.

Henk en Sandra. Allebei van harte gefeliciteerd met het behaalde succes.

Van Sandra met Damon staat een film van proef 4 op Facebook onder pagina wim te winkel


 24 juni 2017

Tussen alle drukte door kregen we bericht dat Henk de Ronde met Mylow ook de Finale van de OWT in Nederland heeft gewonnen.

Wij willen hem van harte feliciteren met deze overwinning en het geweldige seizoen dat achter hem ligt.

Volgende week nog de finale in België, want ook daarvoor had hij zich geplaatst. Wij duimen voor je.

Windworker's Dartford (Damon) mag ook starten in deze finale. Hij loopt in de Novice klasse. Veel succes gewenst.


Op 23 juni 2017 zijn Marley's pups geboren

Windworker's Dartford (Damon) X Marley(Sunbeam vd. Bleckinkhof)

zie info reu op link Marley/nest 1

vanaf 23 juni start de link Marley/puppydagboek nest I 2017


Extra nieuws 23 juni 2017

eind week acht 9 pups geteld

Om  4.00 uur met haar naar buiten geweest waar de eerste verschijnselen van de a.s. geboorte zich begon af te tekenen. Om 7.45 uur zagen we veel rozige nattigheid in de werpkist, maar weinig weeën. Toch zat er al een pup op 10 centimeter afstand in het bekken. Stuitligging. Tot op 5 cm. kwam hij, maar verder lukte gewoon niet. Om een pup van zover te halen durfde Wim gewoon niet aan. Een kalf of lam, OKE, maar een puppy??? Dus op naar de DAP. Daar werd op vakkundige wijze de eerste reu op de wereld gezet. Knap werk. Bedankt Saskia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna - omstreeks 10.00 uur - naar huis met de boodschap dat vóór 13.00 uur de volgende pup er moest zijn, anders terug komen voor een keizerssnede.

Vandaag start het puppydagboek onder de link  Marley/dagboek nest I


22 juni 2017

Die middag was ik ervan overtuigd dat het begonnen was. Tegen de avond ging ze steeds vaker plassen. Ik wilde dat Wim die nacht zou helpen waken.


21 juni 2017

Wij kunnen bijna niet meer aanzien met hoeveel moeite Marley de dracht moet doorstaan. Een voortijdige sectio is geen optie zolang de eerste blaas niet weg is. Er is dan n.l. geen uitweg voor de achter gebleven troep. Het is woensdag en vandaag zien we haar zich overal in de tuin verstoppen en gaten graven. Ze mag dat nu van ons.


19 juni 2017

Afgelopen vrijdag naar de kliniek geweest om een foto te laten maken. We wilden weten hoeveel pups erin zaten. Achteraf gezien was dit een goede beslissing. Ook astronautenvoeding meegenomen want leven op één boterham en dan weer een dag niets willen eten is toch niet goed. Wij begonnen ons dan ook ernstig zorgen te maken. Marley kon bijna niet meer liggen en zat hele nachten rechtop te slapen en te hijgen. Soms kregen we de indruk dat de weeën begonnen waren, maar dus niet. Wel heel veel plassen. Poepen durfde ze bijna niet want dan viel ze om. Wij ook, maar dan wegens slaapgebrek. Het reeds nachten lang oppassen bij Marley begon ons op te breken. En dan ook nog die hitte.


18 juni 2017

Lang niets van ons gehoord. We hebben het zowel privé als bedrijfsmatig erg druk gehad. En de laatste dagen zijn we bezig met de voorbereidingen op de geboorte van de pups. Afgelopen donderdag is de werpkist in de woonkamer gezet zodat Marley er alvast aan kan wennen. Moederoverste Nova naam er gelijk haar intrek in, maar dat was dus niet de bedoeling. Zij en Britt waren in dezelfde week loops, dus nu ook een beetje "zwanger".

Marley heeft het zwaar. Na de overgang op puppyvoer ging ze slecht eten. We moesten het opleuken met bouillon en vlees, maar het hield niet over. We zijn dus maar weer terug gegaan op haar standaard voer en vlees. Ze is ongelooflijk dik en we verwachten dan ook dat de pups wel eerder zullen komen. De afgelopen 2 nachten heb ik al bij haar geslapen en zag ik dat ze wel gebruik maakte van de werpkist.

Enkele opnames van 2 weken geleden.

Waar blijft die duif!!

 

Het mooiste meisje van de klas???

 

 

 

 

 


25 mei 2017

Afgelopen week kwam er via FB foto's binnen van Ini met Sunshine van de Bleckinkhof(Charlie). De afbeeldingen zijn niet al te duidelijk maar wij willen u toch laten  zien hoe Charlie de vos apporteert. Geweldig.

 

Sunshine van de Bleckinkhof (Charlie).

Afgelopen week was de teamwedstrijd van de Golden Retrieverclub Nederland in Vijfhuizen. Samen met haar teamgenoten Dolf en Hans haalde Minette de Jonge met Countryside van de Bleckinkhof(Guus) daar de 1ste  plaats. Minette, van harte gefeliciteerd met deze prestatie.


18 mei 2017

We weten het nu 100% zeker.

Omstreeks eind juni verwachten wij pups van Sunbeam van de Bleckinkhof(Marley)


15 mei 2017

Henk heeft met Mylow alweer gewonnen. Dit keer de WT in Ittre in België. Dit betekent dat Henk zowel in Nederland als in België in de Finale staat.

In 7 wedstrijden: 6 X 1ste plaats, 1 X 2de plaats

Wat zijn jullie twee toch goed als team. Proficiat.


10 mei 2017

Vandaag is onze Britt 10 jaar geworden. Ook van haar even een foto gemaakt in het zonnetje in de voortuin. We kregen ook nog een kiekje van Ravels Bolero(Teddy) uit Denemarken binnen. Waren we erg blij mee. Iedereen bedankt voor de felicitaties.

               

Brittanic Peony van de Bleckinkhof

En nestbroer Ravels Bolero van de Bleckinkhof

Even extra aandacht voor de andere broers: Dvoraks New World, Vidar Solveig, en Brave Amadeus. Waar blijven jullie kiekjes???? Hieronder is nog ruimte.

Flying Dutchman zal vandaag extra gemist worden door Yvonne. Jammer dat hij er niet meer is.

 

 

 


1 mei 2017

Vandaag is Nova 13 jaar geworden. Het gaat allemaal wat langzamer en ze wordt een beetje (Oost-Indisch???) doof, maar voor de rest lust ze alles en wil ze ook graag mee.

Britt wordt 10 mei 10 jaar en Marley werd 20 april 4 jaar.

Oma links en mama rechts.

1-5-2017


30 april 2017

De afgelopen week was er één met ups en downs.

Het goede nieuws:

Op 22 april heeft onze Gold Digger, Henk met Mylow voor de zoveelste keer de OWT gewonnen.

Op 23 april kregen we de felicitatie van het baasje van Jordan. Faithful Jordan, Fridayman Mick, Fellowship of Dean en Funny Girl Fran vierden die dag hun 7de verjaardag. Jordan heeft ondertussen zijn papieren binnen om als hulphond te gaan werken met kinderen met Psycho Sociale problemen. Jordan schijnt daar erg geschikt voor te zijn.

Op 29 april heeft Olga met Sunrise van de Bleckinkhof(Pien) het zo fel begeerde A diploma gehaald op de clubdiplomadag bij de Labrador Kring Nederland in Putten. Ze kreeg de 1ste prijs met 91 punten. Van harte gefeliciteerd Olga.

Het minder goede nieuws:

In Memoriam

voor

Funny Girl Fran van de Bleckinkhof(Floor)

23-4-2010/25-4-2017

Al enkele weken wisten wij dat Floor ernstig ziek was (tumoren) en nog slechts kort had te leven. Floor woonde in de buurt en als we kwamen werden we altijd uitbundig begroet. Ze deed haar naam eer aan, zowel in gedrag als haar uiterlijk. Ze werd nl. geboren met een heel kort staartje en zat samen met wat waarschijnlijk haar tweelingzusje had moeten worden in één vruchtvlies. Moeder natuur was hier dus niet goed bezig geweest. Maar dat was voor Gerrie en Andre totaal geen probleem. Toen bleek dat Floor verder kern gezond was hebben wij haar aan deze lieve mensen toevertrouwd. Nadat Floor gesteriliseerd was hebben wij de stamboom op hun naam laten overschrijven. 

Op Floors laatste avond heb ik haar nog bezocht. Toen ik wegging rende ze tot mijn grote verbazing  naar het tuinhekje en stond ze daar op me te wachten om me uitgeleide te doen. Floor was een heel bijzondere hond en Gerrie en Andre 2 geweldige mensen.

Floor 2010-2017


22 en 23 april 2017

De dekking

Zaterdagmorgen om 9.15 opnieuw bloed geprikt. Nog geen drie kwartier later belde de praktijk dat we moesten vertrekken. Van 3.68NG naar 13NG is wel een erg snelle stijging in 48 uur. In plaats van naar het zuiden van Duitsland moesten we naar het oosten, want daar was Damon voor een seminar. Jammer voor hem en zijn baasje dat hij de training moest onderbreken. Voor beide honden was een dekking nieuw maar onervaren als ze waren verliep alles volgens het boekje. Uitbundig spelen, rollen en rennen en op het moment van dekking keurig netjes en lief voor elkaar.

De volgende ochtend om 6.30uur op en opnieuw met de honden naar het bos. Nu hadden ze niet zo lang werk om tot de dekking te komen. Ze wisten nu beiden precies wat de bedoeling was. Om 8.00uur zaten we met z'n allen aan een heerlijk Duits ontbijt en kon Sandra met Damon toch nog een volle trainingsdag meedoen. Wij zijn na het ontbijt huiswaarts gereden.

dekking 22/23 april 2017


20 april 2017

Afgelopen dinsdagmorgen na Pasen voor de 2de keer progesteron geprikt bij Marley. uitslag 2.04 NG. Vandaag op donderdagmorgen 3.68NG. Ze stijgt dus langzaam door.

Vandaag is ze samen met haar broers en zussen 4 jaar geworden. Hier in huis heerst grote onrust. Met 3 loopse teven wil alles elkaar wel dekken. Zaterdag gaan we Marley weer testen.


15 april 2017

Afgelopen week hadden we ineens 3 loopse teven rondlopen. Britt begon op maandag en haar moeder Nova 3 dagen later. Marley werd daardoor geactiveerd en werd afgelopen dinsdag, 6 weken vroeger dan verwacht, loops. Omdat het voor ons niet meer goed te overzien was, hebben we vrijdag voor de zekerheid bij Marley progesteron laten meten. De uitslag was al 0,6NG. We hadden eigenlijk verwacht dat ze lager zou zitten omdat ze eigenlijk nog maar in haar 5de dag zat.  Zie je maar dat je er niets van op aan kunt. Na overleg met de dierenarts is besloten om dinsdagmorgen na Pasen opnieuw te meten. Als alles volgens het boekje gaat zal ze dus de komende week/weekend gedekt worden. Spannend!!!.

In onze tuin is het jonge leven al aanwezig. Deze 2 zaten rillend onder de pergola naar hun moeder te roepen en zijn ook al bewonderd door onze drie honden. We hebben ze voor de zekerheid maar naar de weide achter het huis gebracht.

Wij wensen onze bezoekers Fijne Paasdagen toe.


6 april 2017

Vandaag kregen we per post de officiele papieren van Optigen(V.S.) binnen. Omdat Damon, de reu die we gaan gebruiken, ook clear was getest op PRCD-PRA, hebben we besloten om ook Marley hierop te laten testen. Zoals we eigenlijk al wel verwacht hadden is Marley clear. We hebben dus van beide honden 4 belangrijke DNA testen clear binnen. Nakomelingen van hen zijn daardoor automatisch door vererving vrij en hoeven hierop dus ook nooit getest te worden.

Zowel Marley als Damon zijn nu in hun DNAvrij van:

PRCD-PRA, PRA-I, PRA-2 en Ichthyosis

Nova en Britt zijn afgelopen week beiden loops geworden. Hopelijk laat Marley ook niet te lang op zich wachten.

We houden u op de hoogte.


18 maart 2017

Vandaag was de OWT in Spaarnwoude. Mag 3x raden wie de 1ste prijs in de openklasse heeft gehaald.

MYLOW!!!!!!! 97/100

Hartelijk gefeliciteerd Henk

Topprestatie.


12 maart 2017

Gisteren waren we op de OWT in Veghel/Schijndel. Het was prachtig weer. Marley moest die dag, vanwege haar overwinningen in 2016 in de novice, mee doen in de open klasse. Ze was de jongste hond van de groep en moest zich meten met Nimrod deelnemers en andere toppers. Met 19-15-15-15-0 punten mochten we niet klagen. Jammer van dat ene gemiste apport. Toch waren we tevreden, ze heeft meerder groten achter zich zien stranden.

De hele familie was mee.

Ook  Mylow zat in deze groep. Met 20 deelnemers in de open klasse werden slechts 5 diploma's gehaald. En wie werd eerste?

MYLOW!!!! (93/100)

Henk de Ronde met Fridayman Mick van de Bleckinkhof.


9 maart 2017

In memoriam voor Baston

Vandaag hadden we een diep bedroefde Yvonne aan de telefoon. Haar grote passie en vriend Baston is overleden. Slechts een korte tijd ziek en ineens moet je de onoverkomelijke beslissing nemen. Tenslotte wil je hem niet laten lijden. 9 jaar en 9 maanden oud. Baston heeft in de kynologen wereld vele prijzen gewonnen.

Wij wensen zijn baasje veel sterkte toe en zijn blij dat hij voor haar zo'n fijne hond is geweest.2016

Flying Dutchman van de Bleckinkhof (2007-2017)


2 maart 2017

Bruidegom voor Marley gevonden?

A.S. zaterdag is het dan zover. Na meer dan jaar zoeken en half Europa te hebben doorkruist hopen we op 4 maart de knoop door te kunnen hakken en de naam van de "bruidegom" voor Marley te kunnen melden.  Vaak is ons al gevraagd wanneer we weer gaan fokken, maar zo eenvoudig is dat niet. Er zijn veel factoren die reden kunnen zijn om een dekking met een bepaalde reu niet te doen. Hele families op de stamboom moeten worden nageplozen. Wat we nu gevonden hebben ziet voor ons qua gezondheid zeer goed uit. Karakter en manier van werken is de volgende stap. We gaan op reis en keep our fingers crossed.

Tot de volgende update.


1 maart 2017

Op 25 februari was in Wolphaartsdijk in Zeeland de CT. Champions Trophy. Een jaarlijkse wedstrijd op AA-niveau voor alle retrievers. Tot onze grote vreugde was, na het winnen van de Goldcup, ook hier alweer Henk de Ronde met Fridayman Mick (Mylow) de grote winnaar met 385 van de 400 punten. Een geweldige voorjager met een geweldige hond. Wat kun je je als fokker nog meer wensen. Wij zijn apentrots op dit duo. Geniet ervan Henk en voor de zoveelste keer PROFICIAT!!!!!!!!.

Henk de Ronde met Mylow

 

Op 18 februari was de PJP in Oostvoorne. Marcel Ouwekerk liep met James(Stardust) mee in de B Klasse. Hij ging die dag met een mooi diploma naar huis en haalde een 6de plaats met 339/400 punten. Gefeliciteerd Marcel. Goed gedaan.


10 februari 2017

Half januari hebben we weer ingeschreven voor de OWT's. 11 maart is de eerste wedstrijd bij de GRCN in Veghel. We nemen aan dat we mee mogen doen. Dit keer in de open klasse. De NRC heeft in april en juni haar wedstrijden.

8 februari zijn we met Marley naar dierenkliniek "de wagenrenk" geweest om de ogen te laten spiegelen.  Gelukkig was alles weer goed en werden er geen nare ziektes ontdekt. Wel blijft dat wimperhaartje aanwezig.

De zoektocht naar een dekreu is nog in volle gang en vele jongens zijn de revue gepasseerd. Ik denk dat het eind nu in zicht is. Het wachten is op kennismaking en toestemming van de eigenaar.


WIJ WENSEN ONZE LEZERS VANAF DEZE PLAATS IN 2017 EEN GEZOND EN SUCCESVOL JAAR TOE.

december 2016

Op 19 november werden we uitgenodigd om mee te doen aan de Goldcup in Biddinghuizen. Eigelijk hoorden we daar niet thuis. De 16 beste goldens uit de hoogste klasse kunnen zich daarvoor slechts kwalificeren. Er waren niet voldoende honden die daarvoor in aanmerking kwamen, dus werd in een klasse lager enkele honden gezocht. Zo kwamen wij dus aan de uitnodiging.

Goldcup 2016 Marley

Wat Marley die dag had weten we niet. De simpelste opdrachten werden niet uitgevoerd. Kwam het door het groene hesje wat Wim moest dragen, het geknal vanuit de schietkelder, of de loopsheid die net achter de rug was? Het was in ieder geval geen succes, terwijl ze toch echt beter kan. 8 van de 12 apporten kwamen wel binnen.

Vidar en Mylow waren er ook. Vidar werd door iemand anders voorgejaagd. Een beginnend voorjager die gek is op Rob zijn hond. En Mylow van Henk ging weer met de winst naar huis. Hij werd 1ste en mocht de bronzen dummy in ontvangst nemen.

Goldcup 2016 (Mylow)

Winnaar Henk de Ronde met Fridayman Mick van de Bleckinkhof (Mylow)


20 oktober 2016

Op 8 oktober was de Map bij de GRCN te Veghel/St. Oedenrode. Pien, James en Marley waren alle drie aanwezig. De eerste 2 voor Map-B en Marley voor Map-A. Olga en Marcel gingen tevreden naar huis met een diploma. Wij hebben spijtig genoeg in de laatste A-proef de eend gemist. Voor de rest die dag een goede wedstrijd gelopen met 90/85/85/85 voor de Bproeven en 75 en 0 voor de Aproeven. Jammer, maar het was in ieder geval een prima training.

Op 19 oktober een veldwedstrijd van de GRCN te Vlissingen. Henk de Ronde was met Mylow één van de 10 deelnemers. 7 kregen een PO en hebben geen kans meer gehad die dag. De overgebleven 3, waaronder Mylow, kregen allemaal een eyewipe en kwamen daarom niet meer in aanmerking voor een U en/of CAC.  Zij gingen naar huis met G/ ZC. Henk werd 1ste ZG

Op 24 oktober is de laatste MAP te Lochhuizen/Neede. Wij moeten afzeggen. Marley is loops.


2 oktober 2016

Op 1 oktober liepen Marcel en Olga, resp. met James en Pien hun Map-B proeven. Beiden konden die dag tevreden naar huis met een diploma. Marcel werd zelfs 3de met 510 punten.

Allebei: Van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

 


13 september 2016

Gisteren vielen we voor de derde achtereenvolgende keer in de prijzen op de SJP proef in Zwiep. Met een 7 voor dirigeren en een 9 voor de sleep kwam ons 3de A-diploma binnen. Ook kregen die dag een plaquette voor de beste deelnemende hond van Oost-Gelderland.

 

 

 

 

 

Foto's boven van Jeroen van Vliet

          A diploma 3de plaats en beste deelnemer Oost-Gelderland


10 september 2016

Vandaag bericht gehad dat Ini met Charlie haar SJP B-diploma heeft gehaald. Hartelijk gefeliciteerd Ini. Op naar de volgende B.


3 en 4 september 2016

Dit weekend waren meerdere Blekkinkhofjes op verschillende plaatsen in Nederland op een KNJV proef.

Allereerst wij zelf. Op 3 september op het Hulsbeek in Oldenzaal. De C/B proeven waren goed te doen. Met 75 punten in de B mochten we meedoen aan de A. Er hadden zich 17 kandidaten gemeld en Wim was nr. 16. Hij was erg snel aan de beurt en op dat moment was nog niemand door. Marley luisterde perfect en nam de hand goed aan. Toen ze naar de duif mocht was dit één lange strakke lijn waardoor ze bijna direct op de duif tekende. We kregen hiervoor een 8. Als enige hond moest ze toen de sleep lopen, erg spannend. Hiervoor kreeg ze een 10. Met 93 punten was ze als enige door en werd dus winnaar met een 1ste plaats. De 2 vereiste A diploma's zijn nu binnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1ste plaats in A

Dezelfde dag liep Marcel met James (Stardust) ook zijn wedstrijd in Strijen bij de Hoeksewaard. Met een prachtige B lijst en een 7 voor dirigeren en 6 voor de sleep kon ook hij die dag met zijn eerste A-diploma naar huis. Geweldig goed gedaan Marcel, proficiat.

In Cocksdorp op Texel liep een dag later Olga met Pien (Sunrise) haar proef. Met 77punten in de B en een 8 voor het dirigeren is het een bittere pil als de sleep niet binnen komt.

Er hadden dit weekend 3 A diploma's kùnnen vallen. Een hele prestatie voor hondjes van nog geen 3½ jaar. Wij blijven duimen voor degenen die nog enkele wedstrijden moeten lopen.

Hou ons op de hoogte, doen wij ook.


31 augustus 2016

Ondertussen weten we dat Dirk met Sunbow van de Bleckinkhof (Indy) in Enkhuizen zijn eerste KNJV wedstrijd heeft gelopen. Een KNJV-C diploma met 48 punten met een 9-0-9 voor de B proeven. Ze doet dus echt niet onder voor haar broers en zussen. Heel jammer van die 0 voor markeren. Indy heeft in haar eerste levensjaar met een zware blessure te kampen gehad, maar is met veel liefde en geduld toch weer zover gekomen dat ze geweldig werkt op de jacht en ook schittert op de wedstrijd.

Marcel met Stardust van de Bleckinkhof (James) moet binnenkort nog proeven lopen. Maar de hond heeft al bewezen een top apporteur te zijn in de praktijk.

James

Ini met Sunshine van de Bleckinkhof (Charlie) is een beginnende voorjager met een "Feestbeest" van een hond. Zij is in 2014-2015 begonnen bij de Golden Basis Opleiding en Vervolgopleiding. Daar heeft ze in beide klassen het geweldig gedaan en steeds prijzen gehaald. Veel verbazing geoogst in de showlijn wereld. Daarna in training gegaan voor het jachtdiploma. In Winterswijk jammer genoeg gestrand in de C. Afgelopen weekend geen Bdiploma door een 0 voor apport over water. Wel ging ze dit keer met een keurige KNJV-C45 naar huis. Knap hoor!

Olga met Sunrise van de Bleckinkhof (Pien) heeft veel pech. Hondje laat zich goed dirigeren, maar op de een of andere manier wil het maar niet lukken om dat fel begeerde A-diploma te halen. Maar een keer komt het.

Berber met Starlight van de Bleckinkhof (Wobke) loopt geen wedstrijden. Wel wordt de hond voor de praktijkjacht gebruikt en is daarvoor in training. Binnenkort hoop ik wat leuke foto's van hem te plaatsen.

Voor onze Sunbeam (marley) staan nog 2 SJP's genoteerd. Daarna nog enkele MAP's, tenzij ze loops wordt, want ook dat staat volgende maand genoteerd. Daarna hopen we volgend jaar haar te laten dekken.


30 augustus 2016

We hebben bericht gehad dat Henk de Ronde op 29/8 voor de derde keer met Mylow een U heeft gelopen op een veldwedstrijd in ZW Nederland van de Golden Retrieverclub Nederland. De CACT ging weer net aan hem voorbij. Jammer, maar Mylow is nog jong en zal beslist nog wel een kans krijgen. Henk, in ieder geval proficiat namens Wim en ondergetekende.


29 augustus 2016

Eergisteren in Gendringen (bij Voorst) opnieuw een KNJV wedstrijd gelopen. En eindelijk kwam dan het eerste  A diploma binnen. Een 8 voor het dirigeerwerk en een 9 voor de sleep. Met een totaal van 94 punten was dat goed voor een 2de plaats.

Met nog 2 KNJV's te gaan hopen we in ieder geval er nog één A-diploma bij te halen.

Onze zoektocht naar een geschikte dekreu is nog steeds in volle gang. Zodra wij meer weten hoort u het.

Tot de volgende update

 

 

 

 

 

 

 

2de plaats in A


24 augustus 2016

Op 19, 20 en 21 augustus zijn we met onze honden weer als picker-up naar het buitenland geweest. Nova is 12½  en gaat alleen nog voor de gezelligheid mee. Britt was loops en mocht alleen in de buitenlinie ver van de reuen werken. Na de drift ook geen nazoek laten doen. Was eigenlijk geen probleem. Marley moest dus voor het meeste werk worden ingezet. Wat heeft ze veel geleerd en wat is ze gegroeid in die 3 dagen. Zowel Marley als Britt hebben mooie apporten laten zien. In september gaan we weer.

Op 22 augustus was hier een veldwedstrijd op de eendetrek van de NRC. Fridayman Mick van de Bleckinkhof was een van de 8 deelnemende honden. Als eindresultaat kreeg hij de 3de U. Proficiat Henk. Tophondje.


14 augustus 2016

Onze 2de KNJV wedstrijd. Het was een thuiswedstrijd en we waren ervan overtuigd dat het dit keer wel goed zou komen met de sleep. Altijd positief blijven toch??? Maar nee, nu liep het op dirigeren stuk. Na 5 keer goed luisteren begon ze te dwarrelen. Nam de hand niet goed aan en dan is het over en uit. De 2 kandidaten van de 32 die het wel haalden vielen uit op de sleep. Weer eentje over een aardappelveld. Die dag kreeg niemand een A diploma.


12 augustus 2016

We worden aan de jas getrokken waar onze updates blijven. Daarom even terug in de tijd.

Op de OWT-finale op 25 juni liepen wij met Marley tegen een 0 aan.  Dus geen prijs dit keer. Was na alle successen even wennen.

Op 26 juni stond ook nog een Mock trial van de NRC gepland. Marley heeft prima werk laten zien. Als ze maar niet tijdens een apport op de terugweg had moeten p...pen. Was op zich nog niet zo erg geweest, maar ze liet daarbij de dummy los. Tja, dat is dus een dikke nul.

Op 29 juli had Henk de Ronde met Mylow een veldwedstrijd bij de CPBR. Hij werd beloond met een 1ste ZG

Henk de Ronde met Fridayman Mick van de Bleckinkhof(Mylow)

6 augustus was met Marley onze eerste KNJV wedstrijd in Vriezenveen. Ook nestzusje Pien(Sunrise) was die dag aanwezig. In 5 weken tijd moesten we Marley zien klaar te stomen voor deze KNJV proeven. Een B-diploma met 72 punten was het resultaat. Haar snelheid kostte ons de punten. Nestzus Pien had 73 punten. De week ervoor 79 in de B, maar toen struikelde ze over het dirigeerwerk.

44 kandidaten gingen op voor het dirigeren. Marley en Pien waren de eerste 2 die door mochten. Van de 44 mochten in totaal 6 honden naar de sleep. De eerste 3 braken echter de sleep  af. Ook Marley en Pien. Paniek bij de keurmeesters.  Het was een sleep, door de aardappels, die 2 dagen tevoren nog gespoten waren. Na 4x slepen kwam er eindelijk een hond door. Het eindresultaat was dat slechts 2 honden met een A-diploma naar huis gingen.Ook wij gingen met een beetje vreemde gevoelens naar huis.

Op 9 augustus liep Henk de Ronde weer een veldwedstrijd. Nu van de NRC. Hier liep hij  jammer genoeg tegen een EL aan. Sta je 5 minuten in het veld, springt je hond in.  In feite kun je dan naar huis.

Vandaag, 12 augustus werd dit weer goed gemaakt door de 2de U te halen bij de NLV. Een CAC zat er net niet in, maar die zal beslist nog wel komen. Henk, van harte met deze laatste kwalificatie.


19 juni 2016

En opnieuw kan deze dag niet meer stuk. Ook op onze derde OWT gaan we met een beker(beeldje) naar huis. De eerste plaats in Novice met 90 van de 100 punten gehaald. Op naar de finale in Hengelo (GLD).


13 juni 2016

We zijn ondertussen al weer enige weken verder en hebben ons voorbereid op de komende wedstrijden. Afgelopen week van de CBRC Nederland een uitnodiging gekregen om op 19 juni mee te doen aan de laatste OWT in De Steegh op landgoed Middachten. Er is daar het hele weekend van alles te doen ivm. de "Groene Dagen" en er zullen op zondag zeker 3 honden van onze kennel de wedstrijd lopen. Spannend!!

Ook Henk de Ronde met Mylow zal er zijn. Hij heeft vorige week in Anzegem (België) in de WT open klasse weer een 1ste plaatst veroverd.

Volgende week zaterdag, 25 juni, is de grote OWT-finale in Hengelo(GLD). Zowel wij met Marley als Henk met Mylow zijn al geplaatst. Henk in de open klasse en wij in novice.

Op zondag 26 juni staat de Mock Trial van de NRC op de kalender. Wij hebben ons wel aangemeld maar wachten nog op de uitnodiging. Deze wedstrijd is ook in Hengelo (GLD).

Op 1 juni hebben we ingeschreven voor de SJP's We hopen dit jaar natuurlijk de benodigde twee KNJV-A diploma's te halen. Daarnaast op 2 juni ingeschreven voor de map's. Wordt weer een druk seizoen.

Wij houden u op de hoogte

Tot de volgende update.


1 mei 2016

Gisteren, 30 april, waren we weer uitgenodigd voor een OWT. Dit keer door de NRC die haar wedstrijd hield in Borculo. Na het afschuwlijke weer van de afgelopen week was het zaterdag wonderwel droog en redelijk van temperatuur. Zelfs de zon liet zich geregeld zien. Na de overwinning in Veghel hoopten we vandaag in ieder geval op "alle apporten binnen". We hadden ons toch al geplaatst voor de finale. Maar tot onze grote verbazing vielen we opnieuw in de prijzen. Een 2de plaats in novice met 85 punten.

Ook Henk de Ronde met Frydayman Mick van de Bleckinkhof(Mylow), die in de open klasse liep, haalde weer een 1ste plaats. Ook hij gaat dus definitief in juni naar de finale.

Als ik mylow zie, dan zie ik het evenbeeld van zijn moeder(Nova). Dezelfde uitstraling en karakter. Een zachte en vriendelijke hond maar een bikkelharde werker. Ik kan nooit nalaten om na de wedstrijd hem even aan te roepen met de naam "Charlie". Hij komt dan altijd gelijk naar me toe en is me dus niet vergeten. Het viel me zwaar om hem weg te doen, maar ik wist dat hij het prima kreeg bij Henk.

Nova is vandaag 12 jaar geworden en is stil going strong. Natuurlijk beginnen de jaren te tellen, maar we nemen haar nog altijd mee. Ze mag dan haar eigen gangetje gaan. Overal lekker snuffelen.

NOVA 1-5-2016 (12 jaar)


23 maart 2016

Hallo lezers:

Het eerste kwartaal van het jaar zit er al weer bijna op. Na de jacht hebben onze honden volledige rust gehad. Geen werk en geen training. 1 febr. was de start voor de inschrijvingen voor de OWT's. Dit verliep zeer moeizaam want na een uur was alles al volgeboekt en kwamen we op de reservelijsten te staan. De eerste OWT was bij onze eigen rasvereniging (12 maart) en gelukkig kregen we toch een uitnodiging. Zoals verwacht waren er ook veel labradors. Het was voor ons waarschijnlijk de enige kans om een OWT-diploma te halen. Op 10 maart nog snel een training gedaan om Marley weer bij de les te halen.

De OWT bij de GRCN in Schijndel/Veghel was erg leuk. Het weer was goed en de proeven soms pittig maar goed te doen. Omdat we vorig jaar in de starters klasse in de prijzen vielen en Marley de 30 mnd is gepasseerd, moesten we dit jaar in novice lopen. Ons enige doel was om alle apporten binnen te halen.

Wij waren dan ook zeer verbaasd, maar ook ontzetten trots dat we de eerste plaats haalden. Marley was in topvorm en had duidelijk zin aan het werk. Ze mag net als vorig jaar weer naar de finale.

Komend seizoen hopen we met haar een KNJV-A diploma te halen.

Wij hebben nog steeds fokplannen met haar maar kunnen nog geen geschikte reu vinden. Wij houden u op de hoogte.


 

Kerstavond

24 december 2015

Wij wensen al onze lezers gezegende kerstdagen en een vredig en liefdevol 2016

 


15 november 2015

The party is not over yet.

Aan het eind van ieder wedstrijdseizoen organiseert de Golden Retriever Club Nederland haar jaarlijkse GOLDCUP. De 16 beste jagende A-Goldens van dat jaar worden hier voor uitgenodigd, zo dus ook Henk de Ronde met zijn Mylow.

Gisteren was het weer een groot succes. Met 392 van de 400 punten haalde hij de 1ste prijs. Als enige scoorde Henk  twee proeven met volle bak en de andere twee met 97 en 95 punten. Hond en baas in topvorm kun je wel zeggen.

Toch maar weer voor de zoveelste keer.

Proficiat!!!!!!


10 november 2015

Het is hem gelukt. !!! Henk de Ronde heeft met Fridayman Mick van de Bleckinkhof (Mylow) op Nimrod zijn AA diploma gehaald.

Een lang gekoesterde wens van Henk ging hier in vervulling. En terecht. De afgelopen jaren prachtig opgebouwd. Vorig jaar zelfs de uitnodiging afgeslagen omdat hij van mening was dat Mylow er nog niet klaar voor was. Een man die niet voor eigen eer gaat maar ook aan het welbevinden van zijn hond denkt. Heeft alles te maken met de band tussen baas en hond en het vertrouwen dat in de afgelopen jaren is opgebouwd.

Henk, we wisten wat je van ons kreeg en je hebt het waar gemaakt.

Hartelijk gefeliciteerd !

 

De zilveren Fazant.

Deze wisselbeker wordt uitgereikt aan de combinatie die in dat jaar de hoogste punten haalt op een wedstrijd van de Goldenretrieverclub.

Rob Dings is helemaal blij. Nadat hij met Vidar(Solveig van de Bleckinkhof) al in 2010, 2011 en in 2012 samen met Minette de jong met Dvorak's (New World van de Bleckinkhof) deze prijs in ontvangst mocht nemen, viel hij dit jaar weer in de prijzen. Voor de 4de keer mag hij de zilveren fazant een jaar lang in huis hebben.

Rob, ook jij van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Blijkt toch maar weer dat uit de beide nesten van moeder Nova toppers zijn gekomen.


28 oktober 2015

Afgelopen weekend zijn we weer met onze 3 honden op jacht geweest in het buitenland. Onze Nova doet, ondanks haar hoge leeftijd, nog volop mee. Wim en Marley kregen een groot compliment. De geweren klapten en de jachtheer nam zijn hoed af en maakte een diepe buiging. Sprak van een wereldapport. Ook Britt kreeg een compliment voor het vinden van een gewiekte eend die aan het begin van de eerste drift al onvindbaar was voor de anderen. Onze dag kon niet meer stuk.


22 oktober 2015

Henk de Ronde en Mylow.

Namens de kennel "van de Bleckinkhof" van harte gefeliciteerd met jouw plaatsing op de Nimrod. Wij wensen jouw en je hond heel veel succes.

Ook onze trainingsmaat Theo Terra, van harte gefeliciteerd met je plaatsing. We hebben met z'n allen een vruchtbaar wedstrijdjaar gehad en onze doelen bereikt. Ook jij veel succes op 9 november.


19 oktober 2015

Vandaag met Marley de laatste Map gelopen bij afd. Oost-Gelderland in Lochuizen/Neede. Bij de vorige Map, op 10 oktober in de Flevopolder, kwam het duifje in de laatste proef niet binnen. Jammer, maar vandaag werd alles weer goed gemaakt door het halen van een 2de plaats met 500 punten. De proeven waren erg moeilijk want van de 25 B-honden werden slechts 5 honden beloond met een diploma. De zaterdag ervoor vielen slechts 3 B-diploma's.

foto's: Oypo.nl/Jaap 1977

Henk de Ronde haalde op 10/10 in de Flevopolder opnieuw een A-diploma met een 2de plaats. 3 wedstrijden levert hem 298 punten op. Het is dus zeker dat de uitnodiging voor Nimrod een feit is geworden.


6 oktober 2015

Gisteren goed nieuws ontvangen. Henk de Rond heeft met Mylow (Fridayman Mick van de Bleckinkhof) opnieuw de Map-A gewonnen en wel met 585 van de 600 punten. Henk heeft 200 wedstrijdpunten binnen gehaald in 2 wedstrijden. Een geweldige prestatie en er moet al iets geks gebeuren als Henk niet met Mylow naar de Nimrod mag.

Vorig jaar samen met Vidar de IWT in Denemarken gelopen. Vidar stond in 2013 al op de Nimrod en ook in dat jaar op de IWT in Duitsland.

Blijkt dat beide reuen - geboren uit onze Nova - geweldige capaciteiten hebben. Ook de beide vaders, de onlangs op bijna  16-jarige leeftijd overleden NWKampioen Lowly Nabucco en zijn zoon Lowly Raffaello zijn tophonden en hebben hun werkgenen in de combinatie met Nova doorgegeven.

Henk, blijft nog maar lekker op je roze wolk zitten.

Proficiat!


28 september 2015

Gisteren heeft Marley haar eerste Map-B gelopen bij de FRC in Hulsbeek en ook gehaald. Volgens de lijst is ze op de 4de plaats geëindigd. Dus we zijn dik tevreden.

Vandaag zouden we eigenlijk een veldwedstrijd met Britt lopen. We waren in eerste instantie 1ste reserve maar hadden later wel een uitnodiging liggen. Echter werd de wedstrijd vlak voor de tijd door organisatorische omstandigheden geannuleerd en we staan dus opnieuw als reserve te boek. Hopelijk later beter nieuws.

Ondertussen weten we dat zowel Pien (Sunrise) als James (Stardust) beiden hun 2 KNJV-B diploma's hebben gehaald. Ook beiden als eerste zijn geplaatst, al moest James het met de 2de plek doen omdat hij iets ouder was.

Tot de volgende update.


18 september 2015

15 en 16 september stonden nogmaals 2 halve dagen eendenjacht in het buitenland in de planning. Tot onze grote verrassing kregen wij  enkele dagen van tevoren de uitnodiging om eerder te komen en op dag 1 op patrijs te gaan. Voor ons en onze honden was dit nieuw, maar we besloten toch om deze invitatie aan te nemen. Snel in ons beste Frans een overnachting bijgeboekt en op vrijdagmiddag vertrokken. Zowel wij als onze honden hebben intens genoten. Dank aan de gastvrouw en gastheer.

Het is de hele dag concentratie en opletten en 'savonds....................

...........Hondekapot.


23 augustus 2015

Na de finale van de OWT zijn we met Marley gaan trainen voor de MAP's. Vooral het slepen en lijnen lopen, en blind's en verloren zoeken is veelvuldig aan de orde. Marley heeft duidelijk plezier aan het werk. Ze leert ongelooflijk snel en is ongelooflijk snel.

Half augustus mocht Marley voor het eerst mee op de eendenjacht in het buitenland. Nova en Britt worden gelijktijdig voorgejaagd, maar gezien Nova's leeftijd - ruim 11 jaar - moest Marley ook aan de bak. Ondanks dat ze nog niet als A-hond is afgericht heeft ze zeer goed werk laten zien. Is niet 1 keer leeg teruggekomen, ziet alles vallen en is steady. De eend die 3 meter voor haar neus neer viel moest ze respecteren en dat deed ze. Onze honden worden los voorgejaagd, dus dit was een goede training.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ze vallen soms ver in de mais, niet de makkelijkste apporten voor een hond.

Ondertussen hebben we naast HD-ED en oogonderzoek, diverse DNA onderzoeken laten doen. Dit is weliswaar niet verplicht maar zeker is zeker. Van de oogziektes PRA1 en PRA2 is ze clear en ook is ze geen drager van de huidaandoening Ichthyosis. Dat is dus binnen. Laat wel duidelijk zijn dat de perfecte hond niet bestaat, maar je probeert toch alles om narigheid uit te sluiten. We beginnen  in ieder geval plannen te maken voor een dekking in 2016 want deze jachtgenen mogen niet verloren gaan.

We houden u op de hoogte.


16 juni 2015

Inderdaad, we zijn bijna 1 jaar verder en er is het afgelopen jaar veel gebeurd. Ondanks de frustratie dat de website niet goed werkt doen we toch weer een poging om het nieuws bij te werken.

Na aug. 2014 heeft onze Marley er een derde KNJV-B diploma bij gehaald en deze met een 1ste plaats bekroond gezien. (77 punten). Na de wedstrijden hebben we zoals gewoonlijk een lange pauze ingelast. Nova en Britt zijn mee geweest op jacht en Marley mocht toekijken. In januari van dit jaar hebben we haar training weer opgepakt en op 14 februari als eerste een koudwildtest gelopen in Wijhe. Daar hebben we een prachtige beoordeling gekregen en laten zien dat ze veel potentie heeft voor het veldwerk.

Toen kwamen de OWT's. We zijn eerst naar Oudewater geweest en haalden met 84 punten een 6de plaats in de starters klasse. Daarna kwam Schijndel/Veghel bij de GRCN. Hier haalden we 88 punten en een 3de plaats na een barrage. Gisteren was de laatste wedstrijd bij de NRC in Hengelo (Gld.) Ook deze wedstrijd kwam binnen met 84 punten en een 7de plaats. Het punten verlies kwam hier veelal door Marley's enthousiasme na het afgeven van het apport. Ze staat dan als een kangeroe naast je te springen, iets wat op een OWT of veldwedstrijd absoluut niet mag. Over het algemeen kan het ons niet schelen als onze honden aangeven dat ze net zo blij zijn als wij als het apport binnen is. Maar dat mag niet bij dit spelletje.

We hebben van ORWEJA de uitnodiging gekregen om naar de OWT-finale te komen. Dit ivm. met de behaalde 3de plaats in Schijndel. We moeten dus deze week nog wel e.e.a. bijschaven.

2de Pinksterdag was hier voor de tweede maal de reünie met Marley's nestgenoten.

mei 2015

Door omstandigheden kon hun vader Konnor niet aanwezig zijn maar wel kregen we mooie foto's van hem en zijn moeder Pinedale Barley toegestuurd.

PHILGILL'S KONNOR

Pinedale BarleyKonnor

Gelukkig was nestzus  Indy nu wel aanwezig en goed hersteld van haar zware blessure van vorig jaar.

INDY

Bij aankomst was er koffie met broodjes waarna we vertrokken richting Kotten. Daar hadden we een prachtig terrein waar Gerda en Henk ons mooie proeven lieten doen. Alle honden bleken prima apporteurs te zijn, maar net als bij Marley valt er nog genoeg te schaven. Maar wat wil je, ze zijn net 2 jaar. Om vier uur was er een drankje en daarna een maaltijd. Rond de klok van 6 ging iedereen weer huiswaarts. Het was een geweldig leuke dag. Hier een kleine impressie van de dag.

JAMES           CHARLIE

                                                                                                                    

 

 

 

 

 

WOBKE  ------  PIEN

                             

       

                                                                               MARLEY

Tot de volgende update


31 augustus 2014

we zijn ondertussen al weer 6 weken verder en de KNJV-wedstrijden draaien in het hele land volop. Diverse honden van de Bleckinkhof hebben weer hun ORWEJA-diploma's gehaald. Hieronder een overzicht van dit jaar tot 1 september 2014.

Vidar Solveigh(2007): WT open klasse 76 punten. Veldwerk duiven/eendetrek ZG.

Frydayman Mick (Mylow-2010): WT open klasse 80 punten en 84 punten. KNJV-A diploma met 94 punten en Veldwerk duiven/eendentrek een ZG.

Countrygirl (Sue-2011): KNJV-B diploma met 76 punten.

Countryfair (Vicky-2011): KNJV-B diploma met 69 punten.

Countryside (Guus-2011): KNJV-B diploma met 71 punten.

Sunbeam (Marley-2013): KNJV-C met 45 punten en 2x KNJV-B met 64 en 72 punten.

Sunrise (Pien-2013): heeft een Clubdiploma C gehaald met 44 punten.

De gegevens van clubdiplomadagen en workingtesten zijn ons niet bekend en de plaatsingen kunnen we ook niet zien. Het seizoen duurt nog tot eind oktober en de MAP's zijn ook nog in aantocht. We mogen niet mopperen. Onze voorjagers doen het erg goed met hun honden.

Allemaal van harte gefeliciteerd en veel succes voor de komende wedstrijden.


19 juli 2014

Onze Marley (2013) heeft ondertussen de training bij Oost Gelderland-afd. Groenlo met een onderlinge test afgesloten  en gehaald met 75pnt. Een week later was de echte selectie voor de regio. Ze werd weer 2de, nu met 77 punten. Daarom kwalificeerde ze zich voor de regionale onderlinge wedstrijd tussen afd. Groenlo, Zutphen en Gendringen. Op 8 juli haalde ze ook daar de 2de prijs met 72 punten en mocht haar certificaat en beker in ontvangst nemen. In augustus loopt ze drie officiële KNJV wedstrijden en ook  nestgenoten hebben elders in het land ingeschreven.

Op 12 juli heeft Mylow(2010) een KNJV wedstrijd gelopen in de flevopolder. Met 94 pnt. kwam het tweede A diploma binnen. Dus kan hij door naar de Map-A's.

Ook Guus(2011) haalde in de Glind bij de labr. kring een prachtige B met 71 punten. Hij heeft er meerdere, dus op naar de Map-B's.

Zijn nestzuster Vicky(2011) en haar vader Gallo uit België trainden de afgelopen maanden in Nederland, zodat ze mee kunnen doen aan onze Map,'s maar ze moeten natuurlijk eerst hun KNJV diploma's halen. Bij Dinteloord kwam Vicky's eerste officieuze KNJV beker binnen. met 79 van de 80 punten en een 1ste prijs. Flying Kangaroo Gallo liep die dag ook maar struikelde jammer genoeg in de A. Baasje wist nog niet precies hoe het op de Nederlandse dirigeerproef aan toe ging. Klein misverstandje dus. Voor hem wel een B-certificaat met 79 pnt. 


2 tm. 7 juli 2014

Na weken lang heen en weer te hebben gebeld vonden we toch een piepklein huisje in Denemarken, dus vertrokken we 's woensdags in alle vroegte naar  Jutland.

onderweg                             ons "huis" 18m2

We hadden een mooie camping aan het Skive Fjord en het was slechts 10 km verwijderd van het IWT terrein. Naast ons woonden de stugge Italianen en achter ons de uiterst vriendelijke Finnen. Onze eigen jongens hadden een onderkomen gevonden op 3 kwartier rijden van ons vandaan. Een vakantiehuisje aan de andere kant van het fjord.

Hun "VILLA"     maar..... Ons Uitzicht

Aan de "Flyndersoe" lag het prachtige heuvelachtige heidelandschap waar de IWT proeven werden gehouden.

hier een kleine impressie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk hebben we zelf ook nog e.e.a. ondernomen in die 6 dagen dat we in Denemarken waren en maandags op de terugweg onze Ravels Bolero (Teddy) en zijn baasje bezocht. Het was hartverwarmend hoe we werden onthaald want we hadden elkaar al jaren niet meer gezien. Frappant hoe Teddy op zijn zus Britt lijkt. Het verplichtte muntje - Deense vlag om zijn nek - is toch echt het bewijs dat het Teddy is.

Ravels Bolero van de Bleckinkhof (Teddy)


1 juli 2014

Niet te geloven.

Al drie jaar lang kom ik kleine haasjes tegen in mijn tuin. Dan zit er één onder een tuinstoel en dan staat een moer door mijn raam naar binnen te gluren. Maar dat vanmorgen uitgerekend de jongen pal voor de kennel in het gazon worden gedropt is wel heel erg. Gisteren het gazon nog gemaaid, dus helemaal geen dekking, terwijl rondom de weilanden vol lang gras staan.

8.00 uur. Marley uit de bench even naar buiten om te plassen. Ik zie door het keukenraam dat ze in de border verdwijnt. Mag niet, dus ik roep haar terug. Ze komt gelijk maar blijft even achter een conifeer staan lummelen. Nog een keer roepen. Ze komt trots binnen met iets in de bek wat lijkt op een "rat?"  Ze geeft het blij kwispelend aan Wim en die ziet dat het een dood jong haasje is. klets nat, blasse oogjes en steenkoud. Hij heeft het in de groencontainer gegooid.

Een uur later ga ik naar buiten om de honden uit te laten en zie tot mijn stomme verbazing naast het tuinpad twee haasjes liggen. Eén is net zo nat en koud als de eerste die we gevonden hadden en de tweede half droog. Nova staat er bij te kijken met een blik van..... Maar ze blijft op mijn commando keurig zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst dachten we dat de linker het net als de eerste niet zou halen, maar achteraf bleek dat deze nog maar net was geboren. Het begon nl. langzaam op te drogen. Wij begonnen een beetje te twijfelen of nr. 1 wel echt dood was. Bij controle van de groencontainer bleek dat de zonnewarmte op de klep wonderen had verricht want haasje was weer helemaal bij positieven gekomen. We hebben het dus maar weer bij broer en zus gezet en de honden de rest van de dag in de kennel opgesloten. Ik was blij dat we de volgende dag naar Denemarken gingen anders had ik ze zeker een week moeten opsluiten. Toch knap van onze Marley dat ze het keurig kwam brengen.

2 haasjes in de "pot"

 

Nee.  ...toch 3

 


12 juni 2014

Charlie

Gisteren kregen we bericht dat Charlie (Sunshine) ook op de Voortgezette Golden Basis Opleiding de 1ste plaats heeft gehaald met 91 van de 100 punten.  Het los en aangelijnd volgen is nog wel moeilijk voor zo'n feestbeest, en bij het uitsturen en komen op bevel dacht ze toch echt dat er een dummy gehaald moest worden. Voor de rest kon het niet beter. De beker ging in ieder geval mee naar huis en ze heeft zich ook nog geplaatst voor de landelijke competitie in september. De GBO wordt nu gestaakt en Charlie gaat verder op de KNJV jachtopleiding. Goed gedaan meisie.

Ook Pien (Sunrise) mocht op 7 juni een prijs in ontvangst nemen. Tijdens de teamwedstrijd bij hondenschool Outland werd ze uitgeroepen tot meest veelbelovende combinatie van 2014. Proficiat allemaal.

PIEN

Britt, die de afgelopen maanden de masterclass bij de vallei-apporteurs heeft gevolgd, zou morgen eigenlijk een onderlinge wedstrijd moeten lopen. Maar ja, ze is loops en dat feest gaat  dus niet door. Marley laat op de jachtopleiding alhier zich van een uitstekende kant zien. 8 july loopt ze de onderlinge wedstrijd voor de jachtopleiding Gelderland-Oost. Moet lukken zou ik zo zeggen.  We houden u op de hoogte.

We zijn ondertussen druk op zoek naar onderdak voor de IWT in Denemarken. We hebben geen zin in een hotel en kijken uit naar Bed/Breakfast of een huisje. Lukt dat niet dan gaan we kamperen bij de boer. Per slot van rekening moeten er 3 honden mee.

Tot de volgende update.


28 mei 2014

Afgelopen week weer foto's binnen gekregen van Sunshine van de Bleckinkhof (Charlie). Net als onze Marley heeft ze geen moeite met het apporteren van een kraai.

TIP:

Voer geen beloningsbrokje tijdens het apport. Je loopt het risico dat ze de dummy(wild) voor je voeten neer gooien.

Pak ook niet gelijk het wild af. Laat het hem nog een paar seconden vasthouden en kriebel daarbij de hond onder de borst en zeg "braaf", Daarna het commando "los". Het apport is de beloning en zo bouw je rust in.


18 mei 2014

We hebben de laatste weken veel bezoek gehad van onze pupkopers. Duitsland, Ilpendam, België en Friesl;and kwamen allemaal langs. Erg gezellig. Zelf zijn we naar Nieuwpoort geweest om daar James te bezoeken. Op de foto's bij 9 april is te zien dat het een flinke reu is geworden. Wobke, Pien en Charlie zijn momenteel erg aan het puberen, en iedereen weet dat het belangrijk is om nu de vinger aan de pols te houden. 

Weer hebben zich 2 honden van de Bleckinkhof gekwalificeerd voor de Internationale Workingtest (IWT) die dit jaar op Jutland in Denemarken wordt gehouden. Rob heeft met Vidar vorig jaar in Duitsland ook al meegedaan en daar toen een goed resultaat gehaald. Dit jaar gaat Rob met Vidar en Henk met Mylow. Als derde teamlid gaat Han aus den Kamen mee. Henk werd met Mylow tijdens de selectie de beste hond van de dag.  Topprestatie heren!!

Wij hopen in de gelegenheid te zijn om naar Denemarken te komen om jullie te steunen.  


9 april 2014

We modderen nog maar even door op deze site. Hopelijk kunnen we nog wat info netjes online krijgen. We hebben nog steeds geen nieuwe website kunnen maken en draaien dus XP in 7. Voor zolang dat goed gaat.

Britt, Vidar en Mylow hebben in Veghel een OWT gelopen, en Marley heeft ondertussen haar A-diploma op de kynologenclub gehaald(met lof). Een hele prestatie voor zo'n "spring in het veld". Ze moest wel apart lopen met andere teefjes want ze was drie dagen daarvoor loops geworden. Heeft daar in de pro-oestrusfase erg last van gehad want je kent haar nu thuis niet meer terug. Het kwartje is schijnbaar gevallen. Ze is stukken rustiger geworden en weet nu dat ze de laagste in de rangorde is. Oma Nova is ook meer in haar geïnteresseerd.

Mylow heeft ondertussen weer een prijs gehaald op de WT van de Labrador kring. 84 van de 100 punten was goed voor een 2de plaats in de open klasse.

Van James kwamen enkele leuke shots binnen.

Hieronder Mylow, James en ons eigen trio

OWT Veghel - Mylow

James

Britt, Nova en Marley


1 maart 2014

We zijn ondertussen alweer 6 weken verder. Gelukkig werken de hoofdlinken nog behoorlijk goed, maar de rest is niet op orde te krijgen.

Marley doet het behoorlijk goed op de kynologenclub en we zijn ook met haar en met Britt gestart met de jachttraining. Van de andere honden komen ook weer de berichten binnen druppelen. Zo hoorden we dat Rob met Vidar op 1 februari op de winterworkingtest een 4de plaats heeft gehaald met 464 van de 500 punten. Een geweldige prestatie, Vele kracks waren die dag aanwezig en Vidar liet ze allemaal achter zich. Proficiat Rob.

Hetty stuurde nog een leuke foto van Sue (Countrygirl van de Bleckinkhof), die in april al weer 3jr. wordt.

 Sue

Tip.

Momenteel horen we eea over mank lopen. Is dit bij een te snel groeiende hond aan de orde en geen andere blessures geconstateerd, dan is de kans groot dat het groeipijn is en is het noodzaak om over te stappen op een juniorvoer met minder eiwit. b.v.  20%. Vaak is het probleem dan verholpen. Zo niet dan moeten foto's andere oorzaken uitsluiten.


10 januari 2014

Gisteren bericht gehad dan Frydayman Mick (Mylow) vrij is van ED en HD. Fijn te horen.

Ook hebben we Marley ingeschreven voor 10 lessen bij de kynologenclub. Dit doen we altijd voor we naar de jachtopleiding gaan. De cursus zal hier omstreeks maart weer beginnnen.

Ook kwamen er nog 2 foto's van Oscar (Fellowship of Dean, Duitsland) binnen.

Oscar


1 januari 2014

Wij wensen onze lezers een voorspoedig en gezond 2014.

Na 2 maanden afwezigheid willen wij toch nog een poging doen om onze website bij te werken. We gaan dus maar weer eens terug in de tijd.

16 november: GoldCup te Oostvoorne. Op deze mooie locatie waren de 16 beste werkende Goldens van Nederland uitgenodigd. Van de aanwezige honden kwamen er vier van onze eigen kennel. Vidar, Dvorak, Britt en halfbroer Mylow. In 4 proeven moesten per proef 3 apporten worden gehaald. 1 gemist was een 0 voor de hele proef. Voor de wel binnen gekomen overige 2 kreeg men dus geen punten. Zo scoort iemand die 2 app. mist in 1 proef hoger dan iemand die er 2x1 mist in 2 verschillende proeven. Dit gebeurde Britt. Zij had daardoor 2 nullen gekregen en kon slechts voor de overige proeven scoren. Een 12de plek. Haar broers werden 2de, 7de en 8ste.

Goldcup 2013

17 november: tussentijdse reunie van nest 2 Britt alhier. We konden onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en hadden ons laatste nest uitgenodigd. We wilden graag zien hoe hun ontwikkeling verliep. 5 van de 6 pups waren aanwezig en uit Duitsland was zelfs Oscar(2010) even overgekomen. In onze eigen jacht was een mooie locatie om wat proeven te doen en Gerda en Henk, die ook aanwezig waren, hebben ons weer van vele bruikbare tips voorzien. Jammer genoeg was de eigenaar van Konnor verhinderd en ook pup Indy kon niet aanwezig zijn. In het voorjaar zullen zij er hopelijk wel bij zijn.

Na enkele uren in het veld te hebben doorgebracht hebben we in een klein restaurantje wat gegeten en gedronken, waarna iedereen weer de verre reis naar huis heeft gemaakt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 november 2013: We kregen bericht dat Charlie - 7 mnd. oud - haar eerste diploma  heeft gehaald bij de Golden Basisopleiding  met 75,5 van de 80 punten. Geweldige prestatie van ons feestbeest wat haar gelijk de eerste beker opleverde. 

Hartelijk gefeliciteerd Ini. 

Sunshine van de Bleckinkhof (Charlie)

Hopelijk zijn we nu weer bij en lukt het uploaden in windows 7. Terug naar januari 2014


12 november 2013

Gisteren naar de NK Jachthonden (NIMROD) in Biddinghuizen geweest om daar Rob met Vidar te zien werken. We waren wat later aanwezig en hebben daardoor zijn eerste proef (B) gemist. Hier kwamen alle apporten binnen. Een kort filmpje met een interview is hiervan te zien op uitzending gemist TV Flevoland. Proef C was voor velen de bottelnek, vooral de fazant kwam meestal niet binnen. Vidar liet hier de gans liggen die over water in een rietkraag lag. Proef A was weer volle bak, maar hier moest wel meer gehandeld worden.

Niemand van de 18 combinaties haalde het zo fel begeerde AA-diploma. 6 combinaties, waaronder Rob met Vidar hadden 1 apport niet binnen. De rest hadden meerdere apporten laten liggen. Iedereen kreeg wel een certificaat. Rob werd uiteindelijk 6de.

Goed gedaan hoor. Jij zegt, door hier vandaag te mogen staan is "De kers op de taart"  Nou, van ons mag je er nog een flinke dot slagroom bij bovenop doen. Proficiat.

Tot ziens op de Gold Cup in Oostvoorne.  


6 november 2013

Vandaag weten we definitief dat 4 honden "van de Bleckinkhof" op 16 november naar de Gold Cup mogen. tw:

Onze Brittanic Peony (Britt), Dvoraks New World(Dvorak) en Vidar Solveig (Vidar) , allen dochter en zonen van NWK Lowly  Nabucco (Boogie) en Nova

En als 4de: Fridayman Mick (Mylow), zoon van Lowly Raffaëllo en Nova

Iedereen alvast veel succes gewenst.

Een dag later hopen wij de pups van dit jaar even terug te zien. Kijken hoe ze zich ontwikkelen en voor het geven van goede tips. Natuurlijk doen we volgend jaar een echte reünie. Wordt dus een druk weekje.

Tot ziens op de Nimrod.


30 oktober 2013

Rob Nimrodkandidaat met Vidar.

Na een week lang zoeken in ORWEJA vonden we eindelijk gisteren de lijst met kandidaten voor de Nimrod. Wij zitten  niet op Facebook, vandaar.

En zo we gehoopt hadden is onze Rob Dings met Vidar Solveig van de Bleckinkhof geselecteerd.

Rob, van Harte Gefeliciteerd. We zullen er zijn om je te steunen.


23 oktober 2013

Het wachten is op Orweja. Mag Rob met Vidar naar de NIMROD? Hij heeft tijdens zijn MAP's 1 x 100 punten en 3x 98 punten vergaard. Geweldig gedaan Rob. Proficiat en we zullen voor je duimen

Henk heeft met Mylow vorige week op een kampioens veldwedstrijd voor de voet een 1ste U met CACT gehaald. Een geweldige prestatie. Hij heeft ook 2 MAP-B wedstrijden gewonnen. Proficiat  Henk en KEEP DOWN TO EARTH.

Minette heeft met Dvorak 3 MAP-A diploma's binnen gehaald. Ook gefeliciteerd, goed gedaan hoor.

Fonds heeft met Tuc ook weer een MAP-A diploma gehaald. Fijn Fonds dat je er weer staat.

Britt heeft op een veldwedstrijd een EV(Eervolle Vermelding) gekregen. Eigenlijk had ze de wedstrijd moeten winnen maar door een dubieuze beoordeling werd achteraf haar deze winst ontnomen. Jammer, dat had de hond niet verdient, vooral niet na het halen van een blind op 300 meter.

We weten zeker dat we diverse uitslagen zijn vergeten, er is de laatste 4 weken erg veel gebeurd en diverse Bleckinkhofjes zullen weer voor de Goldcup worden uitgenodigd. We zijn trots op al onze voorjagers.

Binnenkort hopen we onze laatste puppen nog even te zien. Gisteren kwamen 2 foto's van James (Stardust ) binnen. Bij deze:

JAMES

Op 26 september waren we op bezoek bij NWK Lowly Nabucco (Boogie). Het was zijn 14de verjaardag en hij was zeker die dag in vorm. Zeer belangstellend richting ons en zijn nakomelingen. Henk heeft ons diverse mooie foto's toegestuurd die wij hier graag willen plaatsen.

Tot de volgende update.


Golden Retrievers voor het werk

             Golden retrievers voor jacht en wedstrijden