NOVA

Golden Retrievers voor het werk

 

 

 

          Golden Retrievers voor jacht en wedstrijden

 

 

Nieuws (oud)

Van maart 2010 tm. sept. 2013

 

 

 ZIE VERVOLG OP NIEUWE LINK.


16 september 2013

Lowly Raffaëllo heeft 11/9 op de apporteerwedstrijd in Zeeland (duiventrek) opnieuw een 3de plaats gehaald. Dit keer met een uitmuntend. Weer helemaal de oude. Proficiat Gerda.

Van Ini kregen we een prachtige foto van Sunshine (Charlie) binnen.

WOOOOW!!!!!!! wat een joekel.

We vonden ook nog uitslagen van onze Belgische vrienden. Papa Gallo haalde op de eerste wedstrijd van de  africhtingsbrevetten 160 punten binnen en hij werd 1ste met een volle bak. Ook zijn dochter Countryfair(Vicky 2011)  werd eerste op een onderlinge wedstrijd  regio Tongeren - 154 van de 160 punten - en 5de in het algemeen Klassement.

PROFICIAT BELGIË

Countryfair vd. Bleckinkhof  en Flying  Kangaroo Gallo


11 september 2013

In de stromende regen hebben we gisteren met Marley de puppy-jachttraining afgesloten. Komende periode moeten we nog oefenen op afleggen en los volgen. De rest doet ze prima. De tandjes zijn gewisseld en de puberstuipen zijn ook al in beeld. Dus: vinger aan de pols.

Afgelopen maandag haalde Hetty met Sue(2011) haar 3de KNJV-B diploma met 75 punten binnen.


9 september 2013

Op 6 sept. heeft Rob met Vidar(2007) op de Map te De Lieskampen een 3de plaats gehaald in de A klasse . Hij krijgt hiervoor 98 Nimrod punten.

Bouke haalde met Guus(2011) op 7 sept. in Heerle  zijn 2de KNJV-B diploma binnen met 72 punten.

En Fons haalde met Tuc (2007)op de KNJV proef in Oldenzaal opnieuw een A-diploma binnen met 89 punten.

Alweer onze felicitaties.


4 september 2013

We zijn al wéér een maand verder en  kunnen weer vele mensen feliciteren. Allereerst is daar Lowly Raffaëllo. Hij haalde op 16/8 op de apporteerwedstrijd te St. Jan Steen een 3de plaats met een ZG beoordeling. Gerda, proficiat met deze prestatie.

Rob Dings heeft ondertussen de ogen van Vidar laten spiegelen. Vidar, nu 6 jaar, is vrij van oogaandoeningen.

Guus (2011), Dvorak en nestzus Britt (2007)  deden 31 aug. mee aan de Workingtest te Bergschehoek bij de GRCN. Guus deed mee in de B-I klasse en werd 11de met 83 punten (alles binnen). Britt en Dvorak liepen in de A klasse. Britt eindigde als 11de, met 73 punten maar miste 1 apport en Dvorak had jammer genoeg niet zijn dag.

"s Morgens kwam Olga nog even met Pien langs om gedag te zeggen en 's middags kwam Marcel James laten zien. Wij hadden die dag alle honden bij ons. zo ook Marley. Was dus bijna een reunie. De voorgaande 2 weekenden zijn we bij Indy en Wobke geweest. Ook deze 2 ontwikkelen zich goed. Gisteren een enthousiaste Ini (Charlie) aan de lijn gehad. Dus iedereen is tevreden. Hopelijk zien we dit hele nest voor de kerst nog een keer hier.

Hetty liep met Sue (2011) in Uffelte haar KNJV-proef en werd beloond met haar 2de B-diploma. Geweldig gedaan hoor! Proficiat.

Henk liep met Mylow (2010) in België een workingtest. Hij eindigde als 4de in de open klasse. Een geweldige prestatie van een hond die na een besmette tekenbeet (lyme) intensief behandeld moest worden. Gelukkig voor baas en hond is hij weer helemaal genezen.

Hopelijk zijn we niemand vergeten te noemen.

Tja en Marley, die is gewoon niet te filmen. Kijk maar eens onder haar eigen link.


12 augustus 2013

Zaterdag was hier de KNJV wedstrijd afd. Groenlo. Guus(Britt nest 1) was van de partij en haalde een prachtig B-diploma met 71 punten. Bouke, van harte gefeliciteerd.

De familie bleef het weekend hier wat enkele leuke plaatjes opleverde.

Op de voorgrond Guus, dan Britt en Nova en heel zieligjes doen op de achtergrond,  Marley


5 augustus 2013

De pups zijn nu bijna 4 maanden oud en we hebben de afgelopen weken goede berichten ontvangen. Ook kregen we geregeld foto's toegestuurd waar we erg blij mee zijn. De volgende fase is dat ze gaan wisselen en de puberteit gaat beginnen. Dus... STERKTE ALLEMAAL.

Onze weken zijn behoorlijk vol maar zondag 18 aug. brengen we de eerste stamboom weg. De rest volgt.

Diverse foto's van de afgelopen 2 maanden.

<<Pien   Indy>>  

Wobke

En wie natuurlijk niet mag ontbreken:

Onze MARLEY


1 augustus 2013

Het is komkommertijd, dus we lopen een eind achter. Maar hier weer de updates.

Allereerst werd half juli op het Bathurst Estate in Cirencester (GB) het honderdjarig bestaan van de Engelse Golden retrieverclub gevierd. 4 dagen feest met shows, demonstraties en workingtesten met deelnemers uit 10 verschillende landen. Lowly Raffaëllo(Nova nest 2) behaalde na een barrage een eervolle 2de plaats.

Ook zijn Vader, en de vader van onze Britt, mocht meelopen in de "Parade of Champions", maar gezien zijn leeftijd (14) was dit niet mogelijk. Daarom kreeg hij een plaatsje in de eregalerij. Proficiat Gerda.

BOOGIE

(onder)Ned. Werkk. Lowly Nabucco


17 juli 2013

Marley heeft vandaag haar laatste enting gehad en weegt nu 10,2 kilo. Haar eetpatroon is erg rommelig, maar ze groeit goed, dus dat komt wel goed. zaterdag is ze 13 wk. en is ze in 6 wk en 5 dagen  6,2 kilo gegroeid. D.i ruim voldoende.

Nova heeft een zere wolfsteen. Dat krijg je als je meent dat je de nagels zelf wel kunt knippen. Eén keer te hard gekauwt en de halve nagel bengelt erbij. Ze had er behoorlijk last van en kreupelde bij het lopen. Rigoureus afknippen was de enigste optie. Daarna met de poot in een badje met biotex groen om te ontsmetten. Zo nodig wat jodium erop. We houden het in de gaten.


15 juli 2013

Zaterdag is puppy Pien hier geweest voor een speciale zwemles. De beek was behoorlijk droog maar in de bochten was nog voldoende diepte. Midden in de bossen werd het een idyllische wandeling door het water met taferelen die soms behoorlijk op de lachspieren werkten. Zie de foto's rechts en onder.

 

Hoezo mijn laarzen nat!


9 juli 2013

Allereerst natuurlijk een felicitatie voor het hele team van Rob Dings dat op een 4de plaats eindigde op de IWT in Duitsland. Dit is een geweldige prestatie. 40 teams deden mee uit 11 landen. Rob eindigde individueel met Vidar Solveig van de Bleckinkhof op een gedeelde 16de plaats naast nog een Nederlander, Deen en een Tsjech.

Van de pups komen goede berichten binnen. Ze groeien goed en houden hun baasjes goed bezig. Binnenkort hopen we ze te zien als we stambomen wegbrengen. Volgende week moeten ze hun 3de en laatste enting krijgen en dan kunnen ze er een jaar tegen.


30 juni 2013

Met ondersteuning van een goede vriend is het gelukt om zelf de nieuwe linken te maken. Helemaal klaar is het nog niet, maar het begin is er.

Vandaag was er een clubdiplomadag in Heerle van de Goldenretrieverclub Nederland. Dvorak en Guus deden beiden mee. Guus (2011) haalde zijn eerste KNJV-B diploma en Dvorak een A-diploma met een 2de plaats. De laatste is daardoor weer verzekerd van een plaats op de Goldcup. PROFICIAT LUITJES.

Marley heeft vandaag,  net 10 weken oud, ook een geweldige prestatie geleverd. Ze is 2 keer  over een snel stromende bosbeek (6 mtr. breed) gezwommen. Eerst op de fluit naar Wim toe die aan de overkant stond en toen op roepen terug naar mij. Ze moest de 2de keer behoorlijk tegen de stroom in zwemmen en was volgens ons beduusd van haar eigen kunnen. En wij .... héééél erg trots op haar. Op visite bij 4 labradors is geen probleem, mee naar het spuitbalfestival van de plaatselijke brandweer ging ook goed ondanks de ongelooflijke herrie die uit de speakers kwam. Op het terras bij de watermolen is ze de publiekstrekker. Gewoon een kanjer die nergens bang voor is en alles mee wil maken.

MARLEY


27 juni 2013

We zijn terug van weg geweest. We hebben het puppydagboek van Britt nest 2 afgesloten en gaan hier weer verder met nieuwtjes.

Sue heeft eindelijk, nadat de eerste röntgen opnamen waren zoekgeraakt, haar uitslagen binnen. Net als haar zus Vicky, heeft ze prachtige heupen en ellebogen. Vicky heeft ook nog een DNA onderzoek op PRA-1 en huidaandoening gehad. Dit was allebei "normaal". (zie Britt/nest 1)

Binnenkort starten we een nieuwe link voor Marley en ook een pagina voor haar nestgenoten. Net als bij de andere nesten komt daar alle informatie over hen in te staan.

Sue


20 april 2013

De pups van Britt en Konnor zijn geboren.

 

 

 

 

 

 

 

Volg van 20 april tm. 27 juni alle nieuws onder de link Britt/puppydagboek nest 2

 


17 april 2013

 Vannacht wordt het weer slapen op de bank. Britt kiest al enkele nachten voor de werpkist. Haar temp. was vanmorgen 37.2°, maar vanavond weer 37.8° Dus dat wordt voorlopig nog niet wat. Kan ook nog niet, maar we nemen geen risico. Ze krijgt ook een afgrijselijk uiterlijk. Lijkt meer op zo'n hangbuik zwijntje. Past totaal niet bij het koppie. Vandaag is ze vlotter dan gisteren maar ze slaapt wel veel. Eten doet ze goed. Vanmiddag heeft ze lekker buiten in de zon gelegen en zich wat liggen rollen. Dus dat zit wel goed.

We houden u op de hoogte.

Britt

Nova


13 april 2013

Op zaterdag 7 april Heeft Henk met Mylow opnieuw een 2de plaats gehaald op de WT van de NLV te Son en Breugel. Die twee blijven maar in de prijzen lopen. Proficiat.

Morgen is er een WT van de Golden Retrieverclub in Dongen. Dvorak en Guus doen beiden mee. Of er nog meer Bleckinkhofjes staan ingeschreven weten wij niet. Wij wensen in ieder geval alvast iedereen veel succes en horen wel hoe het af is gelopen.

Britt ligt hele dagen te slapen. Het haantje de voorste willen zijn is er nu wel af, want de laatste loodjes wegen het zwaarst. Afgelopen dagen de werpkist alvast klaar gezet om te laten wennen. Nova zag dat wel zitten en ging gelijk dit plekje opeisen. Kwam haar natuurlijk bekend voor, maar een 9-jarige heeft dit niet meer nodig, dus..... er uit jij!

  Nova  in de kist

 

Dan Britt maar in de hal (vindt Nova)


25 maart 2013

Afgelopen zaterdag was er een OWT van de Golden Retrieverclub Nederland. Wij waren van plan om te gaan kijken, maar hier in het Oosten van het land was het zo gloepende koud, voor het gevoel -15, dat we maar besloten om niet te gaan. Jammer, want de Bleckinkhofjes vielen ook hier weer in de prijzen en dat hadden we graag willen zien.

Rob haalde met Vidar in de open klasse een 2de plaats en Henk met Mylow in Novice ook een 2de plaats. Geweldig gedaan mannen. Proficiat en een dikke knuffel voor de honden. 

 


19 maart 2013

Gisteren hebben we van Britt echo's gemaakt om de dracht te bevestigen. Maar eigenlijk wisten we het al. Morgen zijn we al weer op de helft, wat gaat dat toch snel. Zodra de foto's binnen zijn worden ze geplaatst.

Zondag was de OWT in Heerle van de Labrador Vereniging. Henk de Rond deed met Mylow mee in de Novice.  En weer ging hij met een eerste prijs naar huis. Ja, een geweldige hond met een geweldige voorjager. Proficiat Henk!

Van nestbroer Jordan kwamen nog de wedstrijdresultaten van 2012 binnen. Ze zijn onder de link Nova/nest 2 bijgewerkt.  Afgelopen zondag liep Karin haar laatste wintertraining. Als enige hond bracht Jordan trots de vos binnen.


16 maart 2013

A.s maandag hebben we een afspraak bij de dierenarts en gaan we een echo maken bij Britt. Spannend, spannend!!!

Afgelopen week ook gehoord dat Henk de Ronde met Fridayman Mick van de Bleckinkhof (mylow) samen met zijn team een 2de plaats heeft gehaald op de Cees Mol Memorial. Gefeliciteerd Henk, geweldige prestatie.

Hiernaast 2 recente foto's van Countryside van de Bleckinkhof (Guus - nest 1 Britt 2011)


2 maart 2013

We zijn nu 2 weken na de dekking en is Britt drachtig? Zeker weten we dat natuurlijk nog niet, maar mijn gevoel zegt, JA!. Haar gedrag is nl. anders geworden. Verder valt er niet veel nieuws te vertellen.

Binnenkort wel meer foto's van  Konnor. Ze liggen al een tijdje op de plank.

Tot dan.   


20 februari 2013

Op 16 febr. heeft de dekking plaats gevonden tussen Britt en Konnor. Het was er een volgens het boekje. Beide honden waren erg vriendelijk tegen elkaar. Daar moet dus wat goeds uitkomen. Het was zijn jonkheid en onervarenheid die Konnor soms parten speelde, maar aan zijn enthousiasme lag het in ieder geval niet. En Britt was uitnodigend en geduldig. Een mooi koppel dus.


 

8 februari 2013

7 juni 2012 was Britt loops geweest. Dus logisch dat we dachten dat ze omstreeks december wel weer zou komen. Eind januari begon het er pas op te lijken. We zijn na meermaals bloed prikken nu op 0,7 ng. gekomen. A.s. dinsdag gaan we weer prikken en hopen eind volgende week tot een dekking te kunnen komen. Wij houden u op de hoogte.       


31 januari 2013

Afgelopen week enkele mooie foto's ontvangen. Eerst één van papa Lowly Raffaello. We hebben zijn wedstrijden van 2012 onder de link Nova/nest 2/verslag  bijgewerkt.

Lowly Raffaello

En de beloofde foto's van Britt haar broer Flying Dutchman van de Bleckinkhof (Baston), tijdens de uitreiking van de Jhr. Gockingabokaal op 14 okt. 2012 bij KC Gooi en Eemland (3de plaats)

Baston


12 januari 2013

Wij zijn ondertussen alweer in de 2de week van januari en Britt is nog steeds niet loops. We zijn nu 7 mnd. verder en we verwachten dat het toch nu echt niet lang meer zal duren.

Ondertussen hebben we de linken op de site aangepast en zijn de wedstrijden van Tuc en Baston aangevuld. Van de laatste krijgen we nog enkele mooie foto's digitaal aangeleverd, zodra die binnen zijn komen ze op de site. Hier onder alvast een kiek van Tuc. Ook een prachtige hond geworden.

Hopelijk de volgende update goed nieuws over Britt.

TUC (Brave Amadeus vd Bleckinkhof) augustus 2012


30 december 2012

Wij wensen al onze bezoekers een spetterende jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2013


27 december 2012

Al 2 weken liggen de wedstrijdlijsten van Vidar en Mylow (nova nest 1 en 2) op de plank. Vandaag gaan we de site dus bijwerken. Rob en Henk bedankt en proficiat met de prachtige resultaten. Ook kregen we enkele foto's van Baston binnen. Zijn resultaten op kynologisch gebied zijn ook geweldig. Hopelijk krijgen we zijn lijstje ook nog.

Zowel Vicky als Sue (Britt nest 1) zijn ondertussen geröntgend op ED en HD. Het zag er allemaal prima uit. De officiële uitslagen van FCI krijgen we nog.  


3 december 2012

De wedstrijdresultaten van Mylow zijn ook binnen en bijgewerkt.

De nieuwe link voor Gallo (onder Britt - nest 1) wil nog steeds niet lukken. Ik zal toch hulp moeten inschakelen. Gallo's wedstrijdlijstje heb ik al geruime tijd binnen.

Deze week een leuke foto ontvangen van Rob en Minette. Ook zij zijn met hun honden buiten de landsgrenzen geweest. Voor de honden heel mooi werk gehad.

Vidar en Dvorak in G-Brittan.


23 november 2012

Ondertussen hebben we gehoord dat Rob met Vidar 3de is geworden op de Goldcup. Minette had met Dvorak meer moeite met de erg zware proeven. Maar beiden gingen wel met de zilveren fazant naar huis. Een prijs die is bedoeld voor de hond met de hoogste punten in de A-klasse tijdens het afgelopen wedstrijdseizoen. (95). De Bleckinkhofjes hebben het dit jaar weer voortreffelijk gedaan.

Bedankt mensen voor jullie inzet en allemaal van harte gefeliciteerd met de behaalde diploma's en prijzen.


15 november 2012

Hier de foto's van de Kampioenschaps veldwedstrijd voor de voet te koudekerke:


9 november 2012

Zoals het er nu naar uitziet hebben zowel Britt als haar beide nestbroers Vidar en Dvorak zich door hun kwalificaties geplaatst voor de Goldcup bij de Golden Retrieverclub Nederland.Toch wel uniek dat 3 honden uit 1 nest zich geplaatst hebben. Erg jammer dat wij af moeten zeggen.  We zijn nl.op die datum enkele dagen zelf op een drukjacht in Duitsland en kunnen dit niet meer afzeggen.

 

Guus 2011                         Dvorak 2007


8 november 2012

De resultaten van Dvorak en Guus en Sue zijn in de linken Nova (nest I) en Britt (nest 1) bijgewerkt. Nu van de anderen nog.

Britt heeft ondertussen in Koudekerke op de Kampioensschapsveldwedstrijd voor de voet in de open klasse de kwalificatie Goed gehaald. Het was haar eerste veldwedstrijd, dus toch maar aangelijnd voorgejaagd. Niet dat ze ooit is ingesprongen, maar je weet nooit wat er in de heupenhoge mosterd en bieten voor je voeten ligt. Het zal je maar gebeuren dat je gelijk de eerste keer met een EL naar huis gaat. Dus het zekere voor het onzekere genomen. Konden die dag dus niet hoger scoren dan die G. Maar wij waren dik tevreden. Zodra de foto's binnen zijn worden ze hier geplaatst.


22 oktober 2012

De afgelopen maanden hebben de KNJV/Orweja proeven plaats gevonden. Zowel pups van Nova (nest I en II) als van Britt ( nest I) hebben wedstrijden gelopen en daar weer vele diploma's en prijzen gehaald. De eigenaren zullen mij hun lijstjes toesturen zodat onder de linken de behaalde resultaten bijgewerkt kunnen worden.Zover we nu weten:      Minette, Rob, Karin, Henk, Hetty en Bouke,

hartelijk gefeliciteerd, geweldige prestaties.

Wim is de afgelopen maanden vele malen met beide honden  op jacht geweest en heeft daarbij alle uithoeken van België gezien. Vaak werden de honden tegelijk voorgejaagd. Dit gaat prima en is tevens een goede  training in steadiness. Gastgevers: bedankt voor de mooie uitnodigingen

Begin oktober zijn we 3 dagen (met honden) naar Engeland geweest. Ja, we zijn nog steeds op zoek naar een geschikte reu maar zijn al wel dichter bij een beslissing gekomen. Britt en Nova zijn geweldige hotelgasten. Vinden het geen probleem om enkele uurtjes alleen op de kamer te blijven zodat wij wat kunnen gaan eten. De reis door de tunnel is goed te doen. Voor je het weet ben je aan de overkant.

 

 

 

 

 

Met de auto in de trein

                                                            Met trein in de tube (vaag fotootje)

Met een half uur aan de overkant, 1 uur terug in de tijd en dan links rijden. Het is even puzzelen maar alles went.


5 september 2012

Inderdaad zouden we proberen up-to-date te blijven maar vele b.b.h.h's gooiden roet in het eten. Dus nu maar even in het verleden duiken.

Allereerst was er op 30 april 2012 een training/les van de Engelse Ray Hardy. Met nog 5 andere honden waren we uitgenodigd in Kamperveen aan de IJssel. Het was een bijzonder leerzame dag.

====================

Daarna op 20 mei 2012 de reunie van nest 2 Nova X Lowly Raffaëllo. We waren die dag bij Gerda en Henk Companjen te gast. Van dit nest (4) waren de drie reuen aanwezig. Oscar, Mylow en Jordan. Floor kon niet aanwezig zijn. We hebben een mooie training gehad en het was werkelijk prachtig om te zien hoe deze nog maar net 2jaar oude reuen werkten. Net als  Nova X Boogie, een geslaagde combinatie vinden wij. We zijn dan ook erg tevreden.

Bedankt  fam. Companjen voor de geweldige training en de heerlijke maaltijd.

vlnr: Oscar - Jordan - Mylow - papa Raffa en mama Nova

========================

Op 2de pinksterdag 28 mei 2012 was bij ons aan huis de rëunie van Nova nest I (2007)

vlnr: mama Nova, Britt, Dvorak, Tus en Vidar

 en Britt nest I (2011).

vlnr: Blues, Zus, mam Britt, papa Gallo, Vicky en Guus

De heleboel maar tegelijk laten komen. Van beide nesten waren 2 honden verhinderd. Ook papa Lowly Nabucco was niet aanwezig.

's Morgens begonnen  met koffie en broodjes. Daarna korte apporteerproeven voor de pups van Britt. Daarbij kreeg men goede tips van Gerda. Voor de oudere honden waren er dubbele markeerproeven.

Na de middag met z'n allen richting landgoed "Kotmans" voor het waterwerk. Zowel de jonge als oudere honden konden laten zien wat hun kwaliteiten zijn. Ook hier werd door Gerda voor beide groepen de nodige adviezen gegeven.

Aan het eind van de middag terug naar de Blekkinkhof voor soep en gehaktballen en een drankje. Voor de aanwezigen was in de weide nog een wedstrijdje "dummy gooien" georganiseerd. De valplek was een fles wijn, werd die geraakt dan mocht je hem houden. 

We hebben een erg leuke dag gehad. Gerda en Henk, bedankt voor jullie hulp.

Nu terug naar het heden.


9 juni 2012

Hallo, hier zijn we dan weer.

Een lange tijd time-out genomen. Wel is er ondertussen veel gebeurt. Het eerste blok van de jachttraining is al weer bijna voorbij. Een O.W.T gelopen en en een W.T. gehad. Ook hebben we in 2 weekenden de reünie van 3 nesten achter de rug. De wedstrijden voor de komende maanden ingeschreven. Wat dat betreft zouden we heel wat mededelingen en foto's kunnen plaatsen op deze link. Maar dat is allemaal passé. Binnenkort komen we er wel even op terug. Voor nu zullen we proberen up-to-date te blijven.

dus:

tot binnenkort.


2 februari 2012

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. Wat gaat de tijd toch snel.

Op woensdag vóór Oude en Nieuw hebben we Vicky nog snel even bezocht. Zij was de enige die we na aflevering nog niet weer hadden gezien want op de kleine rëunie van 27 november kon ze niet aanwezig zijn. Ook nu weer frappant de gelijkenis met mama Britt.

VICKY


24 december 2011

Vanaf deze plaats wensen wij onze bezoekers:

Gezegende Kerstdagen

en een

Voorspoedig en gezond 2012


23 december 2011

SUIKERSHOCK

De afgelopen weken zijn zowel Nova als Britt geregeld mee op jacht geweest. Er moesten zelfs uitnodigingen geweigerd worden wegens verplichtingen elders en ook een uitnodiging voor deelname aan de Goldcup konden we niet aannemen.

Gisteren werd hier gejaagd. Er waren 3 honden mee van andere jagers dus besloten we om de beide dames maar thuis te laten. Ik weet nu dat zoiets niet werkt als het buiten knalt.

De laatste drift eindigt altijd hier achter het huis. Daarom zet ik meestal buiten wat worst/kaas en drank klaar. Lekker gezellig toch?  Maar dit keer was het bijna fout afgelopen. Vlak voor het tuinhek lag de hond van een van de jagers stuiptrekkend op de grond. Men stond er ontredderd om heen en dacht dat hij dood ging. Hij lag te maaien met zijn poten en had bijna geen hartslag meer.

Mijn eerste gedachten was. SUIKERSHOCK.

Snel suiker opgelost in water en dit over de slijmvliezen in de bek laten lopen. Binnen 1 minuut moet de hond uit coma raken, anders onmiddellijk dierenarts laten komen. Inderdaad kwam de hond direct weer bij. We hebben hem brood met suiker gevoerd en in warme dekens meegenomen naar de jachthut waar hij weer voeding kreeg en later gewoon rondliep.

Men was erg onder de indruk van het gebeuren en een mooie jachtdag was bijna in een drama geëindigd. Je zult maar zonder hond thuis komen. Zorg dus dat je als hondenman altijd druivensuiker/honing en/of andere voeding bij je hebt. Na iedere drift kleine beetjes te eten geven en na de jacht eerst je hond voeden en warm/droog wegleggen en dan pas zelf aan de borrel.

Doen!  


2 december 2011

Vandaag alweer winst voor Lowly Raffaello. Op de apporteer veldwedstrijd te Heinkenszand voor hem een 1ste U.

Gerda, voor de 6de keer. PROFICIAT!

Zie Raffa zijn resultaten van dit jaar onder de link: Nova/nest 2/verslag (onder Raffa)


28 november 2011

Gisteren zijn 5 van de 6 puppen van Britt enkele uren op bezoek geweest. We kregen hier op Landgoed "Kotmans" de gelegenheid om te oefenen en onderdak. Vooral dat laatste was wel nodig want het was gloepende koud en de weersvoorspelling zeer slecht. Het programma hebben we daarom tot een minimum beperkt, het waterwerk en de wandeling over het "schrieverspad"geannuleerd.

Na de koffie en de borrel hebben we enkele eenvoudige proefjes gedaan en daarbij zo nodig diverse goede tips gegeven. Veelvuldig klonk het van: "Thuis doet ie het altijd"! Tja, maar thuis lopen ook geen fazanten, konijnen en hazen rond en die hebben we hier wèl. En die luchtjes vond het jonge grut veel interessanter dan VOLGEN!!.

Bij het vooruitsturen (naar een brokje) en komen op bevel kon gebeuren dat de pup met de neus aan de grond op ontdekkingsreis ging over het naast gelegen bouwland. Dit was voor ons het bewijs wat we wilden zien. Jagen doen ze als de beste en de rest komt wel goed.

Na de snert is iedereen tijdig huiswaarts gegaan want het weer zag niet best uit. Volgend voorjaar komt er een echte grote reunie van 3 nesten. Er wordt een datum geprikt en wie kan komt. 


21 november 2011

Bericht gehad dat op 2 november Lowly Raffaello op de apporteer veldwedstrijd (NK ter drijfjacht) in St. Maartensdijk een U heeft gehaald met een 2de plaats.

Ook vandaag, de NK drijfjacht te Beesd een Zeer Goed beoordeling voor hem met een 3de plaats.

Gerda, van harte gefeliciteerd.


16 november 2011

De Nimrod van afgelopen maandag is geëindigd met een prachtig AA-diploma en 2de plaats voor Lowly Arthur. Vanaf deze plaats willen ook wij Jaap van harte feliciteren met dit geweldige resultaat.

Arthur is een halfbroer van onze Britt(zelfde vader) en een nestbroer van Lowly Raffaello, de vader van onze Nova's 2de nest in 2010.

Binnenkort zien we Britt haar pups terug. We verheugen ons op het weerzien en zullen u t.z.t. verder informeren.

Hieronder nog 2 mooie foto's van Sue


30 oktober 2011

 

 

Vandaag is de klok verzet. Het is prachtig weer, dus nog even genieten van de mooie herfstkleuren.

 

 

 

 

 


29 oktober 2011

Deze week ontvingen wij enkele mooie foto's van Vicky (Countryfair van de Bleckinkhof). Ze was op deze link nog niet in beeld, dus bij deze.

Bedankt Jose en cyriel.

Ook staat voor 27 november een samenkomst van Britt haar nest gepland. Jammer genoeg was 1 pup verhinderd maar in het voorjaar houden we een grote reünie.

Ook nog bericht gehad dat Lowly Raffaello (vader pups Nova 2010) op 19 okt. in Vlissingen de Kampioenschaps Apporteerveldwedstrijd "voor de voet" heeft gewonnen.  Gerda, nog van harte gefeliciteerd.


23 oktober 2011

Vandaag zouden we met beide honden nog een workingtest doen bij de Golden Retrieverclub Nederland in Haaksbergen. Lekker dicht bij, en voor het eerst 2 honden gelijktijdig voorjagen. E.e.a. ging echter niet door. Ergens in voorgaande weken had  een daar loslopende hond 2 schapen dood gebeten en daarom werd voor de wedstrijd geen vergunning verleend. Elke loslopende hond zou een bekeuring riskeren. (???)

Erg jammer want we hebben dit jaar maar een paar wedstrijden met de honden ingeschreven en gelopen en hadden graag nog die workingtest gedaan.

De jacht is nu geopend en het echte werk kan voor de honden beginnen. Als picker-up zijn we ook voor andere jachthouders  beschikbaar.


16 oktober 2011

Gisteren een bijna 2½ uur durende reis naar Zuidland gemaakt voor de MAP van de Golden Retrieverclub Nederland. Ja, je moet er wat voor over hebben.

Om Britt dit jaar na de pups te sparen hadden we Nova mee voor een tweede wedstrijd. Ook 2 van haar zonen, Dvorak en Vidar deden mee. Dvorak liep in de MAP-B en Vidar en Nova in de A. Alle 3 honden haalden weer hun diploma. Nova een 8ste plaats, Vidar een 9de.

Dvorak heeft in de B de 1ste plaats gehaald en baasje Minette straalde als de zon aan de hemel. Geweldig gedaan hoor Minette. GEFELICITEERD! En Rob natuurlijk ook.

Nova zal nog 1 wedstrijd lopen en dan stoppen we met haar. Ze is een praktijkhond en vindt dat lange wachten bij de proeven maar niets. Ze was ook duidelijk niet zo gemotiveerd als anders, of ze had gewoon haar dag niet. De wedstrijden zijn nu voor Britt.

Nova

Wachten is vermoeiend.


12 oktober 2011

Deze week ontvingen wij leuke foto's van Lente. Het waren de eersten, dus bij deze.

Countrysong van de Bleckinkhof   

 LENTE in oktober 2011


9 oktober 2011

We lopen een beetje achter het nieuws aan.

Gisteren heeft Wim met Nova een MAP gelopen in Denekamp. Na 2 jaar was het leuk om weer eens met haar  een wedstrijd te lopen. Wij werden beloond met een 3de prijs in de A-klasse. Britt is volgende week weer aan de beurt.

Fons werd met Brave Amadeus (Tuc) 5de in MAP-B. Minette heeft met Dvorak een MAP-B gehaald in Krimpen aan de IJssel. Vorige week kwam in Lunteren ook al  een MAP-B. voor haar binnen.

Fons en Minette PROFICIAAAAT!!!!!!!

2 oktober naar Rokanje geweest om de laatste stamboom weg te brengen. Prachtig weer en meteen gebruik gemaakt om wat met de honden te trainen. Dvorak en Guus kunnen het uitstekend met elkaar vinden.


20 september 2011

Vandaag ontvingen wij de foto's van de KNJVproef te Emst.

Wim met Britt 1ste plaats in A

Karin met Jordan - 3de plaats in B

Foto's gemaakt door Monique Kok.


18 september 2011

In Dongen en Emst liepen 4 van onze honden gisteren hun KNJV proeven. Dvorak haalde weer een mooie B die goed was voor een 4de plaats en Vidar zijn negende A diploma. Proficiat allebei. Onze Britt haalde in Emst de 1ste plaats in A. en Jordan dit keer een 3de plaats in de B. We hebben ons allemaal weer mooi gepresenteerd. Vanavond gehoord dat Mylow (Fridayman Mick van de Bleckinkhof) op een Clubdiplomadag in Almere bij de FCR een 1ste plaats in C heeft gehaald. Henk, jij ook van harte gefeliciteerd. Hou ons op de hoogte.

Eindelijk kwam vandaag het certificaat met de titel "Frans Werkkampioen" van Doubleuse Super G binnen. (grootvader van Britt haar pups). Zijn baasje en Gallo's baasje en wij zijn maanden met de Franse instanties bezig geweest om dit bewijs boven water te krijgen. Weliswaar tè laat voor vermelding op de stambomen van onze pups, maar de eigenaren krijgen het alsnog toegestuurd voor hun plakboek.


14 september 2011

Helemaal vergeten dat onze Faithful Jordan (15mnd) op 27 augustus in Voorst een 2de prijs in de C heeft gehaald. Alsnog van harte gefeliciteerd Karin.

Ook Dvorak (nest 2007) heeft weer een prachtig B diploma binnen met 78 punten.

Rob heeft zijn aantal A's met Vidar (2007) weer aangevuld met opnieuw een 1ste plaats in Lunteren met 92 punten.

De pups van Britt zijn nu volop aan het wisselen en de eigenaren zullen dus even het apporteren achterwege moeten laten.


5 september 2011

Gisteren 2 stambomen weggebracht. Eerst bij Sjaak(Lente) langs geweest en later op de middag naar Leo (Zus). Na de pups te hebben bewonderd hebben we genoten van de prachtige oogsten van deze fruittelers. Hier enkele opnames van Zus voor de appeltjes. De kiekjes van Lente komen er aan.

 

Countrydance van de Bleckinkhof

ZUS

 

 

 

 

Op 23 augustus bericht gehad dat Lowly Raffaello, de vader van pups van Nova (nest 2), op de duiventrek bij de FRC een G heeft gehaald en op 23/8 bij de labradorvereniging een ZG heeft gehaald. Gerda, van harte gefeliciteerd.


27 augustus 2011

Vandaag jammer genoeg geen A diploma gehaald. Sinds 1 okt. 2010 is het de derde keer dat ze in de wedstrijd de sleep afbreekt. Op de MAP in Ommen in 2010 kwam ze onbedoeld in een afrastering terecht en moest toen met eend in de bek over een hoog ijzeren hek klimmen om er weer uit te komen. Gelijk daarna moest ze sleep lopen en toen brak ze hem voor de eerste keer af. Dat heeft volgens ons toch een behoorlijke diepe indruk gemaakt. Want vanaf dat moment ging het fout. Voorheen was sleep lopen geen enkel probleem en met de thuistrainingen gaat het ook altijd goed. Dat wordt dus puzzelen de komende tijd. Haar B-diploma was goed. Het zitten gaan vond ze nog wel lastig vanwege de restant van de cold tail, maar het dirigeerwerk oogstte veel bewondering. Binnenkort proberen we het weer. Britt heeft er zin in en is blij als we gaan trainen.

Afgelopen week ook enkele leuke foto's van Guus (Countryside van de Bleckinkhof) ontvangen. Pup doet het prima en men is erg tevreden.


23 augustus 2011

Maandagmiddag met Britt naar de dierenarts geweest. Zondagavond bij thuiskomst gezien dat ze iets kreupel liep. Na 3 pasjes was het kreupelen weg, maar iets zag niet helemaal normaal uit. Beide honden waren 2 dagen mee geweest op de eendenjacht en hadden tijdens grote hitte hard gewerkt. Omdat we aan een blessure dachten in eerste instantie een osteopaat gebeld, maar die was met vakantie. Toen voor een bezoek aan de DAP gekozen. Orthopedisch gezien viel er echter niets te ontdekken. Zelf dacht ik aan een COLD WATER TAIL want het laatste stukje van haar staart hing vreemd slap naar onderen. Gebroken was het niet. We hebben wat pijnstillers mee gekregen. Vanmorgen was er zo te zien niets meer aan de hand maar we houden haar de komende week wel rustig. En mijn diagnose is volgens mij correct.

NB:Een cold water tail kan zowel in tè koud als  in warm water ontstaan. Ook kan grote inspanningen een oorzaak zijn. Vooral honden die extreem veel kwispelen of op dat moment een lagere constitutie  hebben zijn er gevoelig voor.  Het komt veel voor bij werkende retrievers en is van tijdelijke aard.

Dit verhaal past momenteel precies bij Britt.


19 augustus

Vandaag ontvingen wij leuke foto's van de vader van de pups 2011, hun grootouders en een "tante" , gemaakt tijdens een jacht in België.

Cyriel met pappa Flying Kangaroo Gallo naast zijn moeder Delfien.

Onder links: Gallo's vader Doubleuse Super G. (Gandalf) met rechts Gallo's nestzuster.


14 augustus 2011

Gisteren de KNJV proef in Winterswijk bezocht. 2 honden van Nova, nest 1 en nest 2, deden mee. Jammer genoeg struikelde er 1 op het dirigeerwerk en de ander op uitsturen en (niet) komen op bevel. Thuis komt hij altijd.! Tja, maar een hond is geen machine en een wedstrijd is heel wat anders. De baas is vaak gespannen en de hond voelt dit. Hondenwerk zien wij als topsport. Het vereist 100% concentratie en chemie tussen baas en hond.

Ook onze Britt vandaag nog snel ingeschreven voor een KNJV op 27 aug. in Voorst. Gewoon even kijken hoe het er voor staat. We hebben haar weer goed op gewicht maar ze is helemaal kaal geworden na de pups. De pups maken het ook goed. Links nog een shot van Sue en  hieronder 2 van Jordan (nest 2 Nova 2010)

Faithful Jordan van de Bleckinkhof

 

 

 

 

 


9 augustus 2011

Gisteren maar eens hier en daar aan de bel getrokken waar de foto's blijven van Britt haar pups. Vandaag  enkele kiekjes van Blues ontvangen. Ook hij doet het goed. Weegt op dit moment 9,7 kilo en krijgt wel érg lange benen.

BLUES

Ook met Nova en Britt naar de kapper geweest. Ze zagen er gewoon niet meer uit. Zie het verschil.

 

 

 

 

 

 Voor en Na

 

 

 

 

 

A.s. zaterdag zijn er pups van Nova nest 1 en nest 2 op de KNJV wedstrijd te Winterswijk. Natuurlijk zijn we aanwezig en wensen hun heel veel succes.


 

4 augustus 2011

Morgen is het al weer 4 weken geleden dat Vicky ons als eerste heeft verlaten. Ondertussen hebben wij Blues en Sue bezocht en de stambomen daar afgeleverd. De afgelopen weken veel positieve berichten ontvangen over de pups. Ook het dagboek valt bij veel lezers in de smaak. Bedankt voor alle leuke reakties via de mail. Hier de eerste foto's die we hebben ontvangen.


17 juli 2011

Vandaag officieel het puppydagboek van Britt gesloten. Ondertussen deze pagina en de rest van de site een beetje bijgewerkt. De pups maken het goed. Hier en daar wat eetproblemen (heimwee) maar voor de rest is iedereen dik tevreden. De stambomen zijn binnen gekomen en kunnen dus door ons worden bezorgd.

Mylow (voor mij nog altijd lieve Charly) heeft in Beerse/België een 4de plaats gehaald op een WT. in de klasse initiatie. Henk van harte gefeliciteerd. Knap hoor met zo'n jonge hond. Zijn broer Oscar was deze week ook nog hier en heeft een korte training van Wim gehad. Jordan loopt in Winterswijk, Emst en Voorst zijn KNJV wedstrijden.

Van al onze ingeschreven MAP's is nog maar 1 bevestiging binnen. Zal wel weer een puinhoop worden om plek te krijgen dit jaar.


27 mei 2011

Bericht gehad van Rob Dings dat Vidar (Nova nest 1) weer eens een eerste plaats heeft gehaald op een club diplomadag. Een A met 97 van de 100 punten. Van harte gefeliciteerd Rob. Veel plezier als picker-up in Engeland.

Ook zijn broer Dvorak heeft het die dag erg goed gedaan. Weliswaar gestruikeld over markeer maar dat kan de beste gebeuren. Ga zo door Minette.

Henk de Ronde gaat met Mylow (Nova nest 2) voor een training naar Engeland.


20 mei 2011

Vandaag zijn de pups geboren. Het verslag kunt u vanaf nu volgen onder link pups 2011 Daar wordt 7 weken lang een dagboek bijgehouden.

Om te beginnen hier vast enkele foto's. De rest volgt morgen in het dagboek, Eerst gaan we slapen.(bij de pups).

 


17 mei 2011

Het is bijna zover. Britt ligt de hele dag voor pampus en ze vindt het wel goed zo. Komt alleen nog overeind om wat te eten en om even naar buiten te gaan voor ontlasting. Ze kan je vreselijk zielig aankijken en wij doen dan maar net of we dat niet zien. Maar ondertussen zijn wij wel bezorgd want ze barst bijna uit haar voegen.

Vandaag de allerlaatste voorbereidingen getroffen. OTC en Calcium gehaald. Warmtelamp opgehangen en de batterijen opgeladen voor het fototoestel en zaklamp. Handdoeken, lakens, vetbedden, handschoenen, glijmiddel, weegschaal, schrift, schaartje, enz. enz. en ook belangrijk, een pan soep om een slapeloze nacht door te komen want e.e.a. kan wel 36 uur in beslag nemen. Het verbaast ons steeds weer wat er allemaal aan te pas komt. We zijn wel blij dat de pups deze week geboren worden. We verlangen naar onze olijke vrolijke Britt die altijd wel met een speelgoedje achter je aan loopt.

Hier de foto's van vandaag

Duim voor ons in deze spannende dagen. U hoort weer van ons als de pups geboren zijn. Dan starten we ook Britt's puppydagboek.

 


10 mei 2011

Vandaag is Britt samen met haar broers Baston, Vidar, Dvorak, Teddy en Tuc 4 jaar geworden. Ook bericht gehad dat Vidar op 7 mei de 1ste prijs in de A-klasse heeft gehaald op de FRC-workingtest Hoge Bergse Bos Bergchsenhoek . Gefeliciteerd Rob.


9 mei 2011

Britt is aan de 8ste week begonnen. Ze is nu behoorlijk rustig en ligt het liefst op een stenen vloer. Ook haar mand in de hal is 's nachts niet meer comfortabel. Languit en koel heeft haar voorkeur. Vanmorgen deed Nova nog een poging tot spelen, maar Britt wil niet meer.

Het kleine bultje dat op Nova's rug verwijderd is heeft gelukkig niets te betekenen. Het pathologische rapport gaf de conclusie dat het een goedaardige "tumor" was. Het medische woord zal ik u besparen. De blauwe pyjama (MPS pakje) is uit en de wond bijna genezen. Nova blij, wij blij, iedereen tevreden.

Tot binnenkort.


30 april 2011

vandaag ook nog een kiekje van Brittje gemaakt. Dat tje achter Britt kunnen we vanaf nu wel weglaten want die begint me toch te groeien zeg. We zitten soms met wat gemengde gevoelens naar haar te kijken. We hebben nog 3 weken te gaan.

 


28 april 2011

Vandaag met Nova naar de dierenarts geweest. Ze had een klein bultje op haar rug te grootte van een erwt. We hebben het toch maar laten verwijderen. Het bleek niet in het weefsel te zitten en het was mooi ingekapseld. Onderzoek volgt. Nova draagt nu een hippe pyjama tot de hechtingen opgelost zijn. Maar ze wil er niet mee op de foto gezien worden, dus ...... ogen stijf dicht.

 

.


21 april 2011

We zijn nu 4½ week verder en op de helft van de dracht. Sinds 14 dagen weten wij al dat de dekking een succes is. Toch gisteren de dierenarts een echo laten maken. Al snel kwamen er 6/7 pups in beeld. We zijn niet verder gaan zoeken of tellen. Maar Britt vinden we op dit moment er al behoorlijk zwanger uit zien. (????). Wij bereiden ons in ieder geval voor op veel bezoek de komende 2/3 weken.

Wij wensen de bezoekers van onze site

Fijne Paasdagen.

echo's 20 april 2011

 

 


10 april 2011

Iedereen snakt naar nieuws, Wij natuurlijk ook.Wel, er valt nog niets te zien maar haar gedrag?? Ze loopt de hele dag achter je aan te plakken en vraagt steeds om eten. Krijgt ze natuurlijk nog niet, zo af en toe een extra stukje brood kan er wel af maar vetmesten is er nu nog niet bij. We zitten nu op 21 dagen en zullen zo rond de 28/30 ste dag een echo laten maken. Dan hebben we tenminste zekerheid dat ze drachtig is.

Gallo heeft vorig weekend op een WT in België (Katelijne Waver) in de open klasse een gedeelde 1ste plaats gelopen. Moest daarom een barrage afleggen en kreeg toen de 2de prijs. Proficiat Cyriel.

Nova wordt weer getraind. Even weer de puntjes op de i zetten. Zo'n ervaren praktijk hond is zo weer bijgeschaafd. Die lieverd toch. Lekker weer wedstrijden lopen.

Binnenkort meer.


1 april 2011

Deze maand worden de pups van Nova nest 2 (23-04-2010) een jaar. Hun baasjes hebben zich manmoedig door de pup- en puberfases heen geslagen. Natuurlijk zijn we er nog lang niet, maar het begin is er. Ze gaan allemaal naar cursus en hopelijk kunnen dit jaar de eerste diploma's vermeld worden. Ook de eerste werkfoto's zijn binnen en staan onder link Nova nest 2.

Wij zijn ontzettend trots op onze pupbezitters want ze stellen ons niet teleur. Werken hard aan de opvoeding van hun hond en verwezenlijken onze idealen. Dat dat niet altijd zonder hindernissen gaat blijkt uit onderstaande foto. Tja, een werklijn is niet te stuiten.

De clown van de familie (2010)


29 maart 2011

Wij zijn nu een week na de dekking en natuurlijk valt er nog niets te zien of te merken aan Britt. Zowel Nova als Britt genieten van het prachtige weer en zijn blij als ze de hele dag met ons in de tuin kunnen vertoeven. Wij zijn benieuwd wanneer moeder natuur ons de eerste duidelijke zwangerschapsverschijnselen laat zien.

Wij wachten gespannen af en houden u op de hoogte.


Extra Nieuws 19 en 20 maart

De partner en dekking van Britt 2011

Mag ik even voorstellen:                                                   Gallo

Flying Kangaroo Gallo.

Hem hebben wij gekozen als partner voor onze Britt. Gallo is een super werkhond met een prachtig karakter.

Zowel Gallo's vader -- Franse FT.CH Doubleuse Super G uit Zweden--, als Britt haar vader -- Dutch. FT.CH. Lowly Nabucco- gaan in hun stamboom terug naar de Engelse werklijn FT.CH. Rossmhor of Clancallum.

Rossmhor is op zijn beurt weer de vader van FT.CH. Werrington Rory of Clancallum. Rory en Lowly Amber (moeder van Nabucco) zijn nestbroer en -zus.

                      Gallo          

Gallo: HD-B1 ED 0-0 en ogen vrij jan. 2011

Britt: HD-A ED 0-0 en ogen vrij jan. 2011

Beide honden zijn bejaagd en hebben  prima wedstrijdkwalificaties

op 19 en 20 maart is Britt gedekt.Britt

 

Nice couple, isn't it.?


15 maart 2011

Vrijdag bloed geprikt. 0,6 ngram. Nu is het dinsdag en vanmorgen was de waarde 2,5ng. Britt doet het dus prima. Donderdag prikken we weer en als ze dan op 6ng staat moet ze tussen de 24 en 48 uur gedekt worden. Dit weekend hopen wij te kunnen melden of het gelukt is.

Tot dan.


8 maart 2011

Eindelijk is het dan zover. Britt is loops. Komende dagen is het dus oppassen geblazen. Vrijdag beginnen we met bloed prikken om te zien waar de waarden op staan. Met het weekend voor de deur nemen we geen risico.

Eind maart beginnen de jachttrainingen hier, en Wim is door de KNJV dit jaar officieel als hulptrainer aangesteld. Toch willen we dit jaar ook met Nova nog wedstrijden lopen. OWT's en Veldwerk staan op ons verlanglijstje. Kunnen we volgend jaar weer met Britt verder aan het werk.


27 januari 2011

Vorige week zijn wij met Britt naar Wageningen geweest om de ogen te laten spiegelen. Altijd weer spannend want al zijn ouders en voorouders vrij, er kan onverwachts op latere leeftijd iets opduiken. Maar Britt had prachtige oogjes, dus we kunnen weer een jaar verder. Zij verhaart momenteel enorm, dus zal ze binnenkort loops worden. Ik verwacht zo rond half februari, maar kan natuurlijk ook wat later worden. Met Flying Kangaroo Gallo uit België hopen we dan een dekking te doen. Britt wordt in mei al 4 jaar, het wordt dus tijd voor pups.

Zodra er een dekking heeft plaats gevonden zullen wij dat melden.

Oscar (nest 2 Nova) loopt zijn jachttrainingen in Duitsland bij Norma Zwolsky. Zijn broerJordan is momenteel aan het "skiën" in de Zwitserse Alpen en heeft dus even vrijaf. Met Mylow gaat het in de training ook geweldig goed. Hun zusje Floor traint bij de Kynologenclub.

Deze week ook nog kontakt gehad met de baasjes van Dvorak en Baston (nest 1 Nova).

Tot dan.


  2 januari 2011

Wij wensen alle eigenaren van nest 1 en nest 2 van Nova een gelukkig en liefdevol jaar toe.

Voor ons een nieuw jaar met nieuwe plannen. De toekomstige partner voor Britt begint in beeld te komen. Als alle contacten naar tevredenheid verlopen zal er een Belgisch/Nederlandse stamboom liggen met daarin ook Zweeds/Engelse voorouders. Wij houden het nog even spannend, maar het ziet veelbelovend uit. Wij hopen nog deze maand zijn naam te mogen noemen.


26 december 2010

Eindelijk weer tijd voor een update.

We hebben ondertussen veelvuldig bericht gehad van de eigenaren van nest 2. Alles gaat voorspoedig en het groeit als kool. Zowel de jongens als zusje Floor vertonen puberaal gedrag en menig baasje weet nu dat hij een "echte" werklijn heeft gekocht want de energie spat er aan alle kanten af. Nova en Britt zijn enkele keren op jacht geweest. De Laatste drie weken ligt hier echter alles stil. Weidelijkheid is de reden dat alles is afgeblazen. Ook de KNJV heeft wegens de weersomstandigheden de jacht gesloten.

        

Wim en Britt

BRRRRRRRRR. -15° C

Kerst 2010 Nova en Britt

              

Wij hebben nog steeds geen geschikte reu voor Britt kunnen vinden en de tijd begint te dringen. Ze is nu 3½  en het zal toch komend jaar moeten gebeuren. Wij hopen in januari meer te kunnen melden. Ook moet er nog weer gespiegeld worden.

Zodra we meer weten melden wij dat.

 Wij wensen onze bezoekers een gezond en liefdevol 2011.

Cathy en Wim.


10 oktober 2010

De 3de map ligt achter ons en ondanks het feit dat er geen diploma in zat heeft Britt een formidabele wedstrijd gelopen. Als jongste A-hond  presteerde ze om op 1 hond na het hoogst aantal punten in haar 4 B-proeven (375) te lopen. Het venijn zat weer in het laatste apport op de A-2. Toch zijn we tevreden en mogen we momenteel niet meer van haar ver-wachten.

Ook hebben we Jordan gezien. Die kwam even kijken hoe zijn halfzus het er van af zou brengen. Net als Mylow, die we vorige week hebben gezien, ziet hij er fantastisch goed uit en doet hij het ook enorm goed in de training. Ook was Brave Amadeus(Tuc) uit nest 1 aanwezig. A.s. woensdag gaat hij op voor zijn BLP. Wij wensen hem veel succes.

Hieronder enkele opnamen van Britt en Jordan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1 oktober 2010

Ondertussen hebben wij met Britt 2 MAP's achter ons liggen. In beide wedstrijden liet ze 1 apport in de A-proef liggen. Geen probleem, want wij zien dit jaar de map's als een training en Britt groeit met de week. In Ommen presteerde ze om een  terugweg binnendoor te nemen en moest daarom mét eend over een ijzeren hek klimmen. Misschien was dat wel de reden dat ze het 2de apport, de sleep, halverwege afbrak want het was beangstigend om te zien wat ze deed. Voor haar leeftijd levert ze geweldig werk. Trainen doen we slechts 1 X per week en Britt vind het heerlijk als we weer gaan. En zo moet het ook. Nog 3 maps te gaan.

Zoals eerder gezegd gaan we zondag naar Mylow. Hebben al byzondere verhalen over hem gehoord en hij doet niet onder voor broer Jordan, Oscar en zus Floor. Ze houden de baasjes goed bezig. Maar dat wilden ze zelf, dus: Niet klagen.

Doen deze 2 ook niet.

                                                              

                      

 

 

 

 

 

 

 

Oscar en Jordan


  14 september 2010

De wedstrijd in Markvelde (13/9) heeft niet gebracht wat we hoopten. Met 1 negen, 6 tienen en een 0 voor markeren was de kans op een 2de A diploma weg. De lijn was goed, maar op het eindpunt brachten de vele valplaatsen Britt in verwarring. Dus een KNJV-C met 49 punten. Meer zat er niet in.

A.s. vrijdag zijn we voor onze eerste Map in Wijchen. We keep our fingers crossed.

Rob Dings heeft ondertussen op 6 sept. met Vidar een 3-ZG gelopen op zijn eerste kampioensveldwedstrijd. Goed joh!

Floor, Mylow, Jordan en Oscar doen het uitstekend. Tot op heden stellen ze ons niet teleur. 3 oktober gaan we Mylow (Charly) bezoeken.


5 september 2010

We zijn ondertussen een maand verder en hebben de afgelopen weken vaak navraag gedaan naar het welbevinden van onze pups. Alles verloopt voorspoedig en de eigenaren zijn enorm tevreden. Soms meldt men mij vreemde "circusacts" die enorm op de lachspieren werken, maar dat hoort waarschijnlijk bij het tanden wisselen want wij hebben hun dat niet geleerd.

Oscar en Jordan hebben beiden een Blogspot geopend. Onder Nova-nest 2 vindt u de beide linken bij de desbetreffende hond. De moeite waard om even te kijken.

Vidar (Nova-nest 1) heeft gisteren in Lunteren ook zijn KNJV-A diploma gehaald met een 1ste plaats. Proficiat Rob. Geweldige prestatie.

Britt loopt 13 september nog een KNJV en daarna nog enkele map's.

Wij houden u op de hoogte van haar vorderingen.


2 augustus 2010

De link onder pups is gesloten. Nieuwe info vindt u nu onder Nieuws, nest 1 en nest 2.

De pups zijn nu 14 weken en wij hebben er ondertussen 3 bezocht. Komende weken zullen wij nog naar Mylow gaan. De jongens wegen nu ongeveer 13 kilo en doen het allen ontzettend goed. Floortje groeit ook als kool en is één en al ondeugendheid.

Onze Britt kan ieder moment loops worden en is daardoor knoeperde vervelend. Ze is in mei 3 jaar geworden en zal waarschijnlijk volgend jaar een nest krijgen. Zodra zich liefhebbers gemeld hebben en op de lijst staan wordt besloten of een dekking door gaat. Zodra een geschikte reu gevonden is zullen wij dat uiteraard melden.

Britt

Er staan deze maand nog 3 KNJV wedstrijden op de agenda, maar ik vrees dat we er 2 zullen moeten annuleren. Ook hebben we voor 6 MAP-A wedstrijden ingeschreven.  


Vrijdag 23 april 2010

Hoera, de pups zijn geboren. (Nova - nest 2)

Oh what a night.!!!!

Overig nieuws volgt z.s.m. onder Onze Honden -Nova, link nest 2


donderdag 22 april 2010

Na de gehele dag te hebben lopen hijgen en rossen in de werpkist werd vanmiddag door ons een pauze ingelast.

Wij nemen niet meer de moeite om de werpkist te ordenen. Nova maakt er gelijk weer een zootje van. Dus: Naar buiten. Frisse neus halen. Op andere gedachten komen. Na een goed bad in het gazon werd er even met Britt gestoeid. Daarna op zoek naar een nieuw "hol". (Het bekende bloemperkje) Het zal voor ons een lange nacht worden. Hopelijk morgen groot nieuws.

 


woensdag 21 april 2010

Nova en ik hebben vannacht in de kamer geslapen.

Zij in de kist en ik op een tè korte bank.

Zo af en toe hoorde je haar grommen.

Vanmorgen wilde ze geen brokken, wel wat vlees met brood.

Ze doet nu vele rek- en strekoefeningen en zoekt veel contact met mij.

Nog ?????? dagen te gaan.


16 april (Nog 8 dagen)

 


7 april 2010

Afgelopen weekend heeft Lowly Raffaello (Raffa) een Zeer Goed gehaald op de paastentoonstelling te Leeuwarden.

Gerda, van harte gefeliciteerd. Mag je best trots op zijn want Raffa is nog jong en zal alleen maar mooier worden.


 3 april 2010

Koppelwedstrijd De Vallei te Lunteren.

Een 4de plaats voor Minette met                                  Dvorak(s New World vd. Bleckinkhof)

Minette, ook voor je teamgenoot:

Van harte gefeliciteerd. Een hele prestatie.

 


1 april 2010

Wij denken dat de dekking geen aprilgrap is.

Niet dat Nova nou zo dik is geworden, maar ze loop de hele dag om eten te zeuren.

Vandaag dus maar een extra rantsoen(tje) vlees gepresenteerd.

Zaterdag is ze 6 weken. De spanning stijgt.

 


Baston heeft op 21 maart 2010 zijn Cynophilia diploma gehaald en de eerste prijs gewonnen.

Van harte gefeliciteerd Yvonne.


16 maart 2010

Onze website is online gegaan. Hij is nog niet helemaal klaar, maar blijf ons bezoeken.

Wij hopen vele nieuwtjes over onze honden en pups te kunnen melden.

 

 

Home

Onze Honden

Nieuws

Oud nieuws

Geschiedenis

info/Contact

 

Copyright  2010

Shops design

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

James 31aug.

 

Nova baalt, mag niet meedoen vandaag.

             

Britt afwachtend voor haar proef.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUNSHINE

Charlie toen

en nu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerst kennis maken met het ondiepe water.

Dan naar het diepe

 

                

       Rob met Vidar IWT

 

 

 

 

 

 

Eerst oefenen aan de kant

 Dan alleen naar de overkant.

weer terug stroomopwaarts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JORDAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MYLOW april 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's gemaakt door:

HUGO DE WOLF.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eendenjacht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 april

 

 

 

20 mei

 

 

   

 

                

 

 

 

28 mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IN MEMORIAM.

SJAAK SMITS

Op 15 januari jl. is het baasje van Lente toch nog onverwachts overleden.

Sjaak en Lente waren 2 paar handen op één buik. Sjaak had al lang naar een nieuw hondje uitgekeken en was diep geroerd toen hij juli 2011 als trotse eigenaar Lente mee naar huis mocht nemen. Wij wisten dat hij dit hondje nodig had. Lente is in de week na de begrafenis erg ziek geweest.

Wij wensen Nel en haar gezin heel veel sterkte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Landschapspark Winterswijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVA

Als waakhond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guus 2 aug. 2011

 

Guus 2 okt. 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVORAKS NEW WORLD VAN DE BLECKINKHOF

COUNTRYSIDE VAN DE BLECKINKHOF (GUUS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GUUS IN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Countrygirl van de Bleckinkhof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sue in het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INDY 18 aug.

 

 

 

Marley (L) en Wobke

25 aug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JAMES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klunen naar de overkant.

     Hond opvangen.

En nu maar zien hoe je zonder te

vallen terug kunt komen.

 

 

 

VIDAR op de IWT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GUUS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mylow

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 april

 

 

 

 

 

 

 

 

 

???????

 

 

 

 

 

 

28  mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 4 januari is een prachtige baby geboren bij Karin en André. Proficiat lieve mensen en veel geluk voor

"Maare"

Een klein stapje terug voor Jordan, maar daar zal hij zeker geen problemen mee hebben want hij is een grote kindervriend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1ste prijs MAP-B

Minette met Dvorak

 

 

VIDAR Solveig van de Bleckinkhof

Hij is ook al uitgeteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUE

Op de foto's links en hier boven is te zien dat  alles zich prima heeft weten te "nestelen".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GUUS & DVORAK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GUUS OUT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zus aan het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nova