Golden Retrievers voor het werk

 

 

 

          Golden Retrievers voor jacht en wedstrijden

 

Home

Onze Honden

Nieuws

Geschiedenis

info/Contact

 

Copyright  2010

Shops design

 

dagboek  nest 2 Nova 2010

(van 23-4-2010 tot 11 juli 2010)

Papa Raffaello weekend van 28 juni Top Dog Novice en Top Dog Overall in Engeland geworden (Zie link Nova, link nest 2 verslag Raffaello)

Onze Britt -halfzus van pups- 3 juli haar KNJV-A gehaald met een 1ste prijs. (zie link Britt-wedstrijden)


Een woord van dank.

11 juli 2010

Wij willen deze link nu afsluiten maar niet zonder een woord van dank aan Aldo Winkels, die het mogelijk heeft gemaakt dat wij in sneltreinvaart op 16 maart on line konden gaan. Hij heeft onze ideen ahw. "op papier" gezet en ons geleerd een webmaster te worden. Aldo, onze dank is groot.

Ook een woord van dank aan alle mensen uit de jachthondenwereld die ons de afgelopen maanden hebben gesteund met foto's, tips en promotie.

Er staat nog een dekking gepland voor volgend jaar met onze Britt, maar dan moeten zich wel tijdig belangstellende melden.

En u weet, wij willen alleen een voorjaarsnest, want wij willen graag met de puppies werken en hen alles laten verkennen voor ze ons verlaten.

Groet

Wim en Cathy te Winkel.


vrijdag 9 juli 2010

Dit is de laatste update voor nest 2 van Nova X Lowly Raffaello, want gisteren is Fridayman Mick(Charlie) naar zijn nieuwe baasje vertrokken.

Charlie, die in de toekomst de roepnaam Mylow draagt zal ook de jachtopleiding volgen en wedstrijden gaan lopen. We zullen elkaar dus nog vaak tegen komen. In onze ogen een pracht pup met een voorbeeldig karakter en zeer intelligent. Wij hebben ons best gedaan om hem alvast een goede start te geven. Hier de foto van Mylow met zijn nieuwe baasje Henk de Ronde.


Oproep aan onze bezoekers!

5 juli 2010

voor 1 pup zoeken wij nog een jager/voorjager


Vandaag zijn we weer naar het water geweest. Het is minder warm dus de badgasten zijn vertrokken. Charlie vind het geweldig en mama Nova en halfzus Britt geven het goede voorbeeld. Dikke pret zo met z'n drien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Britt en Mick(Charlie)

 

 

 

 


6 weken

Fridayman Mick van de Bleckinkhof (Charlie)

17-6-2010

8 weken

MICK

 

 

Vandaag 21 juni en Fridayman Mick (ik noem hem ondertussen Charlie want puppy klinkt zo raar) is nog steeds bij ons in huis. Hij heeft de afgelopen dagen al veel geleerd en ik heb zijn karakter leren kennen. Het is een lief aanhankelijk hondje met veel doorzettingsvermogen. Nergens bang voor en probeert grenzen te verleggen. Toch bespeur ik iets van onderdanigheid. Zijn klaagzang als hij in de bench moet blijft doorgaan, maar zijn kopje zakt bedroeft naar beneden als ik boos NEE zeg. M.a.w. Ik weet het wel, maar ik wil er zo graag uit.

Hij heeft mijn hart gestolen en ik hoop dat een nieuwe eigenaar niet te lang op zich laat wachten.

Vandaag 23 juni en nog heeft niemand zich gemeld voor deze geweldige jachthond. Zo jammer want de klok tikt door. Hij is nu 8 week oud en groeit als kool. In de tuin heeft hij de konijnen ontdekt en vanmiddag moest ik hem letterlijk uit de border plukken. Hij weet nl. precies waar de wissels zitten. In huis is hij rustig en het woord NEE kent hij precies. De kennel en bench waar hij overdag soms in moet vindt hij maar niks, maar 's nachts is alles ok. Hij is graag bij de mens en ligt graag aan je voeten. Dus wij zoeken een jager/voorjager met een warm gezin en veel liefde voor honden.

Vandaag 27 juni Fridayman Mick (Charlie) heeft zijn zwemdiploma gehaald.


Donderdag 17 juni 2010

dag 55

Woensdag tegen de avond is Jordan vertrokken. Daarom Mick, die nog niet is verkocht, maar bij mij in huis genomen. Ook ik heb dus net als de andere kopers een zeer muzikale korte nacht gehad. Toen ik in donker bij hem ging zitten en mijn hand in de bench hield werd het stil. Om 5.15 uur was meneer echter uitgeslapen. Ik heb hem uitgelaten en daarna samen in de keuken koffie gedronken om verder wakker te worden. Ik heb gehoord dat Jordan's baasje ook de hele nacht op een matrasje naast hem heeft gelegen. Je moet er wat voor over hebben, niet?

Waar blijft de top-voorjager voor bovenstaande top-hond.??

Tot de volgende update.

Jordan

Faithful Jordan van de Bleckinkhof


maandag 14 juni 2010

dag 52

Gisteren zijn Dean en Fran vertrokken. Mede door bemiddeling  van goede bekenden uit de jachthondenwereld kwam laat in de middag nog een sympathiek echtpaar op bezoek. Zij hadden belangstelling en hebben gekozen voor onze Jordan en wij hebben gekozen voor dit echtpaar. Dit komt helemaal goed. Woensdag gaat Jordan vertrekken. Wij zullen Mick dan in huis moeten halen en zullen met hem de puppyjachtinprenting gaan doen bij Marijke op de Weegh van de afdeling Groenlo. Hopelijk vinden we snel een goede baas voor hem. De periode tot 16 weken is bepalend voor de rest van zijn leven. Daarom met spoed een jager/voorjager gezocht.

Mick en Jordan waren later op de dag van streek. Ze kregen last van het lege nest syndroom, misten hun broer en zus. Zelfs Nova en Britt begonnen vreemd gedrag te vertonen.

Vanochtend de beide andere pups nagebeld. Alles OK en niets dan lof. Zo horen wij dat graag.

Tot dan.

Fellowship of Dean vd. Bleckinkhof (Oscar)

Funny Girl Fran vd. Bleckinkhof (Floor)


Voor 2 pups (reu) zoeken wij nog een jager/voorjager

zaterdag 12 juni 2010

dag 50

Vandaag de laatste keer dat we met het complete groepje op pad kunnen gaan. Morgen gaan Dean en Fran naar hun nieuwe baasjes. Voor Mick en Jordan zoeken we nog geschikte mensen. Een gemiste kans????

Afscheid nemen van  Dean en Fran zal wellicht een traan kosten. Ik heb me erg aan het nest gehecht. Vanmorgen de laatste papieren klaar gemaakt en voer gehaald. 

Tot de volgende update.

 


Donderdag 10 juni 2010

dag 48

Vandaag eindigt week 7. Morgen worden de pups nog 1 keer ontwormd en a.s. zondag vertrekken de eersten  naar hun nieuwe baasjes. De tests hebben weinig verschil laten zien tussen de hondjes onderling. Het zijn gewoon geboren jagers.

Nova heeft geaccepteerd dat ze niet meer zogen mag en speelt de laatste twee dagen zeer intensief met Britt. Ze heeft a.h.w. afstand genomen van haar kids en ze weet dat wij de verzorging hebben over genomen. Ze vraagt ons 's morgens ook niet meer of ze er naar toe mag.


Maandag 7 juni 2010

dag 45

De laatste week hebben de pups enorm veel geleerd. Het rausen tussen de varens en veenknuppels, de wandelingen door de weide en het bos. Ze hebben zich er door ontwikkeld. Ook hun lichamen beginnen meer lengte te krijgen. Ze beginnen nu ook meer te eten.

De afgelopen nacht was slecht weer voorspeld met hagel, onweer en zware windstoten. Het leek ons geen goed idee om ze dat in hun eentje in de kennel te laten ervaren. Daarom vannacht de pups in de keuken laten slapen. Ik dus ook. Om 5.15.uur werd het licht en de pups wakker. Vanaf dat moment moesten mijn neus en haren het ontgelden. Buiten was het rustig en de pups dus naar hun eigen bedje gebracht. Ik ben hondekapot.

Van de enting hebben ze geen last gehad. Morgen komt de chipper en overmorgen worden ze getest.

Groetjes


Vrijdag 4 juni 2010

dag 42

Vandaag zijn de pups 6 weken dus, zijn we vanmiddag naar de dierenarts geweest voor de puppy-enting. We hadden hem aan huis kunnen laten komen maar we hebben er bewust voor gekozen om per auto daar naar toe te gaan. De eerste kilometers was het een gejank van jewelst. Ze stonden rechtop in de bench achterin de auto. Toen we de radio aandeden werd het wat rustiger, want dat zijn ze gewend. Op de terugweg ging het al beter. Bij thuiskomst gevoerd en daarna lag alles te slapen als een os. De boswandeling laten we vandaag maar achterwege, ze hebben genoeg te verwerken gehad.

Volgende week worden ze getest en nog 1 maal ontwormd. De verslagen worden gemaakt, de papierwinkel geregeld.

O. Ennuh, wij zoeken nog steeds 1 jager/voorjager voor een reu.

tot binnenkort.


dinsdag 1 juni 2010
 
dag 39
 

Na enkele vreselijk natte dagen, waardoor de pups zich alleen bij ons in de keuken konden vermaken, was het eindelijk zover dat we buiten een wandeling konden  maken. Gisteravond er dus op uit,  met Wim richting het bos naast ons huis. Het was een compleet feest. Over takken en boomstronken en ook door de doornen richting de binnenweg gelopen. Na 10 minuten weer terug en daarna nog even de vijver bezocht. Alles vonden ze reuze interessant.

 Vanmiddag weer de tuin in geweest en geleerd hoe je in een sloot kunt vallen en hoe je er weer uit moet komen. Gespeeld met de kleinkinderen en vandaag niet meer in het "hol" gekropen om te slapen, maar lekker buiten onder de boom.

Vanaf vandaag gaan we elke dag op pad.

Tot een volgende keer.


Zondag 30 mei 2010

 
dag 37
 

Dinsdag na pinksteren zijn de pups overdag naar de buitenkennel verhuisd, waar we ook een uitloop naar de tuin hebben gemaakt. 's Nachts waren ze nog wel binnen. Woensdagavond merkte ik al dat ze het niet meer fijn vonden in de werpkist. Donderdagmorgen werd ik in alle vroegte gewekt door het gejank van de pups. En jawel hoor, wie was er over het hekje gekropen? FRAN, het teefje. Ze stond te janken tegen haar broers die aan de andere kant van de ren hun best deden om eruit te komen. Fran was in de woonkamer op onderzoek uit geweest, had wat fotolijstjes omgegooid en enkele kadootjes op het tapijt voor mij achtergelaten. Het moment was aangebroken om de pups ook 's nachts naar de buitenkennel te verplaatsen.

's Avonds haal ik ze dan binnen in de keuken/bijkeuken. We spelen wat met ze en na 3 kwartier gaat alles lekker in een hoekje liggen slapen. Als wij naar bed gaan brengen we ze weer naar de kennel. Dit gaat prima en de pups beginnen de huiselijke sfeer te kennen. Vandaag probeer ik ze ook overdag enkele uren binnen te houden, want het weer is erg slecht. Anders liggen ze de hele dag in hun hok en daar worden ze ook niet wijzer van.

 

Tot dan.


woensdag 26 mei 2010

dag 33

Vanmorgen de pups eerst gewogen en gevoerd. daarna 1,5 uur bij mij in de keuken gehouden waar ook werd gep..pt en gep..st. Ik bleef maar met keukenpapier sjouwen. Om 10.00 uur naar buiten gebracht. Daar heeft Nova ze nog even gevoed. Ik vond het best koud buiten met die harde wind maar ze willen echt niet meer in de kamer in de kist. Was gisteravond al een gejammer van hier tot Tokio. Dus toch maar naar buiten in de kennel gedaan. Daar liggen ze heerlijk in de wol in de aardappelkist. Je hoort of ziet ze niet, slapen nog steeds een gat in de dag.

 

tot binnenkort.

 

Maandag 24 mei 2010.

dag 31.

Zowel gisteren als vandaag veel veranderingen voor de pups. De laatste 2 dagen zijn ze meerdere keren naar buiten de tuin in geweest en 's morgens vroeg als de temp. buiten nog te laag was wat keukenpret gehad. Hoewel een uitloop aan de kennel nog niet klaar is gemaakt hebben onze pups 1ste pinksterdag de hele middag in de kennel gezeten. Hun koppies konden net niet meer door de spijlen heen. Ze vonden het prima. Vandaag waait het enorm, maar vanmiddag toch de pups in de ren gedaan. Een grote aardappelkist op z'n kant met daarin een vetbed doet dienst als hol en zorgt voor extra beschutting tegen de wind.

Vanmorgenvroeg aten ze bijna geen vlees en vanmiddag ook al niet. Nova had ik afgelopen nacht al bij Britt in de hal gelegd. Vanaf nu krijgt zij nog 2X daags de kans om te voeden. Zo te zien groeien de pups als kool en het wordt tijd dat ze meer vast voedsel tot zich gaan nemen en zich niet bezatten aan moedermelk.

Morgen maken we een ruime uitloop aan de kennel zodat ze ook in het gras kunnen spelen. Weer of geen weer, naar buiten, en alleen 's nachts nog in de woonkamer.

Zaterdagavond zijn de pups voor de 2de keer ontwormd.

tot dan.  


Vrijdag 21 mei 2010

dag 28

De afgelopen week hebben de pups zich erg snel ontwikkeld. Zoals reeds verwacht heeft Nova ze steeds meer alleen gelaten. Het is nu nog voeden en controleren op vuil in het nest. Ook hebben ze deze week vaste bijvoeding gekregen. Eerst 3 x pap geprobeerd en daarna compleet vlees. Ze eten echter nog niet zoveel als ik verwacht had. Krijgen schijnbaar nog steeds meer als voldoende melk van mams.

Het weer wilde de afgelopen week niet meewerken, koude noordoosterwind hier buitenaf, maar eindelijk konden ze dan donderdagmorgen even naar buiten. Ze vonden het heerlijk. Waren ook totaal niet onder de indruk. Vanmorgen en vanmiddag weer een uurtje met ons in de tuin geweest. Bij ons werd de weide door de loonwerker gemaaid. Het enorme gevaarte van de maaicombinatie kwam op enkele meters voorbij. De pups reageerden  niet.

Ook Britt heeft zich  buiten erg met de kleintjes vermaakt. Die vindt het helemaal geweldig en poetst het grut net zo hard als Nova.

Morgen worden ze weer ontwormd. Het h.h. weegschaaltje heeft het begeven, maar ze groeien als kool. We zoeken een andere oplossing.

Binnenkort meer.


 

donderdag 13 mei 2010

dag 20

Morgen breekt week 4 aan en wij zien de pups in kleine hondjes veranderen. Het slaapt weliswaar nog een gat in de dag, maar als ze wakker zijn zie je ze zo af en toe even met elkaar spelen. Nova stapt nu alleen nog in de werpkist om even de boel te controlen of te voeden. Vannacht zag ik dat ze bij Britt in de hal was gaan liggen.

Vanmorgen heb ik het groepje weer gewogen. Dat lukt nog steeds op het h.h. weegschaaltje, maar dan moeten ze wel slapen. Frydayman Mick haalt vandaag de 2 kilo, maar Funny Girl Fran (1625 gr.) groeit nog steeds het hardst in procenten (460,4% in drie weken.) Fran (Floor) was 24 uur na de geboorte al verkocht.

Deze week zullen wij de instap van de werpkist moeten verhogen willen we op een morgen niet voor verrassingen komen te staan. Het kijkt nu soms al nieuwsgierig over de rand van het deurtje. Vanmorgen hebben Nova en Britt voor het eerst weer samen een uitje gehad. Ik verwacht dat Nova haar pups de komende week meer en meer alleen zal laten. Dat spul blijft maar leuten en ik kan je zeggen dat dat er niet zacht aan toegaat.

De foto's zijn vanmorgen gemaakt.

Binnenkort hoort u weer van ons.


maandag 10 Mei 2010

 dag 17

 Vandaag wel een zeer bijzondere dag. De 5 broers en zusje Britt uit nest 1 zijn vandaag jarig en 3 jaar geworden. Daarnaast kreeg ik bericht dat Vidar Solveig vd. Bleckinkhof gisteren zijn A-diploma heeft gehaald in Almere. Rob, proficiat. Ik wed dat je zo trots bent als een pauw. Vanmiddag heb ik een halfuurtje bij de pups gelegen. Dat was genieten hoor. Ondanks het kleine groepje was het een gevecht om de spenen.  Het teefje Floor was de brutaalste. Ze kan bijna boos worden als ze er niet zo gauw bij kan komen. De jongens hebben het nl. nogal breed. Het rolt dan op en onder elkaar door. Erg lachwekkend om te zien. Ze deden net of ze dagen niets gehad hadden. Is de eerste tap gebeurd volgt hetzelfde ritueel aan de andere 4 taps. En wie dan erg snel is lukt het om de overige 2 ongebruikte spenen te pakken. De rest heeft dan het nakijken. Het lopen gaat hen ook steeds beter af, maar het lijkt er nog steeds op alsof ze ladderzat zijn. Als ik half in de werpkist lig zoeken ze me soms wel op. Vandaag niet gewogen, maar het groeit als kool

tot morgen of overmorgen


Zondag 9 mei 2010

dag 16

Afgelopen vrijdag is het grut ontwormd met een pasta. Dat was dus slikken of stikken. ook Nova en Britt kregen een kuurtje. Maar dat zat verpakt in een plak boeren metworst. Zat er dus in voordat ze in de gaten hadden wat hen voorgeschoteld werd. ondertussen zijn de oogjes open, maar of ze al echt veel zien?? Ze liggen graag op het paar centimeter brede plastic aan de randen van het vetbed en soms kruipen ze "onder de wol". Waarschijnlijk vinden ze het vetbed te warm, want koud kunnen ze het niet hebben.  Ik vind het maar doodeng. Zou ook kunnen dat ze het licht nog niet zo prettig vinden.  Britt doet haar best. Steeds vaker steekt ze haar kop in de kist om moeder Nova te helpen met poetsen. Ze zou maar wat graag er tussen gaan liggen, maar voorlopig mag dat nog niet. De pups vanmorgen weer gewogen. De trend dat de zwaarste (Frydayman Mick) percentueel gezien het minst hard groeit zet zich voort. Hij is wel het meeste aangekomen. Van 440 naar 1645 gram. De lichtste (Funny Girl Fran) Floor, groeit het hardst, maar het minst in de totaal groei van de afgelopen 16 dagen.Ze passen bijna niet meer in de plasticbak op het h.h.weegschaaltje. Ik zal dus binnenkort een nieuwe weegmethode moeten bedenken.

Tot binnenkort.


dinsdag 4 mei 2010

Dag 11

Vandaag veel aanloop gehad en Nova vond het prima Onze Britt sleept alvast alle plushspeeltjes naar de kist. Ze laat het dan over de rand van het deurtje vallen. Gisteren dropte ze een zware rubberen speelring Het ding viel bijna op een van de pups die er vlak voor lag. Die heb ik dus maar even weggelegd. Erg aandoenlijk hoe zij  het kleine grut van kado's voorziet.

Dit ter informatie:

De zwaarste reu: 910 gram groei = 206,8%

de middelste reu: 800 gram groei = 205,1%

de lichtste reu: 780 gram groei = 229,4%

het teefje: 670 gram groei = 231%

 

Valt u ook iets op?


zondag 2 mei 2010

dag 9

Vanmorgen zaten we op 167% tot 182% groei. Je kunt het bijna horen. In de binnenkant van de oogjes ontstaan piepkleine gaatjes en over enkele dagen kunnen ze zien.Als je ze opbeurt snuffen ze nog steeds luidruchtig. IK RUIK MENS.Ze vinden het best prettig om onder je kin gekoesterd te worden. Het begin van de socialisatie.Mick, de zwaarste van de vier probeert al enkele dagen op zijn achterpoten te lopen.Komende week gaat het echt leuk worden.

tot dan.


woensdag 28 april 2010.

 dag 5

Het roedeltje is vanmorgen over de 100% groei heen gegaan. En dag 6 is nog maar net begonnen. Kan nog wat worden. Nova was vandaag bereid om wat langer de pups alleen te laten, maar ze blijft zoeken naar een ander hol.Luisteren is er ook niet meer bij. Noem het maar Oost-Indisch doof.

Als de hormonen straks weer op plek liggen zal dat over gaan. (hopen wij) Ik heb vandaag een gat van 1 meter diep gedicht onder een struik.

 Brittje snuffelt nog steeds onwennig aan de kleintjes.         Ze weet dat ze niet in de werpkist mag komen, maar als ze met ons in de kamer komt moet ze altijd eerst even checken of ze er nog wel zijn. Ze steekt haar kop dan reikhalzend over het instapje of kijkt over de rand van de kist.  De eerste drie dagen ging ze als een poortwachter voor de kist liggen.

Zodra de pups kunnen horen en zien mag ze op kraamvisite.


27 april 2010

Dag 4.

Vanmorgen het groepje weer gewogen. Valt niet mee n zo'n plasticbak op een h.h. weegschaaltje. Dat wil gewoon niet stilliggen en de grammen vliegen dus van links naar rechts. Maar met veel geduld krijg ik toch een goed beeld van de groei. In de grafiek vliegen ze naar boven. De zwaarste bij de geboorte (440gram) zit nu al op de 790 gram.

Ondertussen zijn ook hun namen doorgegeven aan RvB.

Moeder Nova heeft vandaag de graafwoede. Een echte oerhond hoor. Ergste van alles is dat het vannacht heeft geregend. De grond is dus nat en met baggerpoten in de werpkist is niet zo bevordelijk.

Ze laat de pups slechts een paar minuten alleen. Soms roep ik haar er wel even uit. Even mee naar buiten frisse neus halen. Maar veel geduld heeft ze daar niet voor. Een best moedertje hoor!

Ik hoop niet dat ze van mijn tuin een maanlandschap gaat maken.


maandag 26 april 2010

dag 3

Nova en haar pups maken het goed.

De hondjes groeien als kool.

Drie zijn er 63,5% gegroeid en n zelfs 69%.

Ze kunnen dan ook van de ene naar de andere speen.


Vrijdag 23 april

dag 1

Oh what a night

Wat er aan vooraf ging.

Donderdagmorgen werd duidelijk dat de voorbereidende ween nu echt waren begonnen.

Zoals al eerder in nieuws beschreven maakte Nova van alles een zootje.

Ze wilde veel naar buiten, dook dan onder de Rododendrons en begon daar de boel af te breken. Je hoorde het aan alle kanten knappen. Ook in de hal onder het trapplateau wilde ze graag zijn.

De afgelopen dagen en nachten sliep ze in de werpkist, maar nu koos ze toch duidelijk voor een andere plek. Zo kon ze bij de achterdeur gaan staan, mij fixerend aankijken met een blik van: IK WIL NAAR BUI...TEN!!!!!!!.

Omstreeks half negen werd het menens. Haar lichaam voelde aan als beton en ze trilde helemaal. Wilde zich in de kamer overal op en onder verstoppen.

We zijn samen op de grond gaan zitten en ik heb haar gemasseerd. Dit gaf haar rust.

Wim was met Brittje naar training en heb hem gebeld dat hij thuis moest komen.

Hij was net op tijd.

De geboorte

Om 21.30 uur begon de eerste perswee. Nova toen gespoten tegen melkziekte.

Om 22.00 uur ging de eerste blaas weg. Nova ruimde de boel op, daarna was het even rustig.

Ze begon weer te persen en om 22.45uur werd met heel veel moeite een reu geboren.(390 gram). Onze hulp was daarbij nodig. Je kon het snuitje net zien. De pup lag er achteraf gezien op rug in en het heeft erg lang geduurd voor hij eruit was. Gelukkig tijgerde het kereltje onmiddellijk richting melkfabriek, dus niks aan de hand.

Wim had een kop als een boei, bedekt met zweetdruppeltjes en ik was shaky.

Op naar de volgende.

Om 23.05 uur kwam de volgende. Een reu (340 gram). Hij was er al uit voor we het in de gaten hadden. Ook de nageboorte hebben we niet gezien. Krijg je trouwens bij Nova ook weinig kans voor.

Op naar de volgende.

Het was ondertussen 12.00 uur geworden en er gebeurde helemaal niets meer. Zo af en toe zag je iets wat leek op een flauwe perswee. De hond getoucheerd om te voelen of er een pup dwars voor lag of zo. Niets te voelen.

Om geen risico te nemen om 0.45 uur toch maar de dierenarts gebeld. Hij moest nogal van ver komen, maar hij was graag bereid om zijn bed uit te komen.

Om 1.30 uur Python gespoten en om 2.00 uur werd eindelijk een reu(440gram) geboren.

Daarna waren er weer weinig ween. Wel kwam er ladingen vruchtwater, bloed en andere troep naar buiten. De werpkist was ondanks de vetbedden drijfnat en wij moesten met extra doeken de boel een beetje droog houden.

Geen perswee gezien maar om 2.50uur kwam er een pup. Een teef(290gram).

En 5 minuten later lag er een 5de pupje. Een reu (182gram). We hebben het eigenlijk niet geboren zien worden. Het hondje was vel over been en werd door zijn broers geregeld platgedrukt.

Dit laatste hondje werd achteraf gezien na de geboorte niet door Nova schoongelikt. Ze was druk bezig met het teefje. Zij wist zeker al dat het geen blijvertje was.

Dit was het eindresultaat.

We hebben de kist schoon gemaakt en de boel opgeruimd.

Wim is nog even een uur in bed gedoken en ik ben nog even voor de werpkist gaan slapen, maar van slapen komt niet veel. Van ieder geluidje veer je overeind en kijk je of moeder zich redden kan. Meestal duurt dit maar 1 dag.

Daarna is haar lichaam van de geboorte hersteld en is ze zelf in staat om alert te zijn.

Er zijn dus 5 pups geboren, maar aan het einde van dag 1 waren het er nog 4. 

3 reuen en 1 teef.